0 تا 100 دارک وب : از ورود به Dark Web تا اتاق قرمز + نکات مهم

بازدید: 93 بازدید
زمان مطالعه: 24
0 تا 100 دارک وب : از ورود به Dark Web تا اتاق قرمز + نکات مهم
در این مقاله با موضوع 0 تا 100 دارک وب : از ورود به Dark Web تا اتاق قرمز + نکات مهم درمورد دارک وب میخواهیم توضیح دهیم. دارک وب بخش بسیار کوچکی از اینترنت است که از چشم اکثر افراد پنهان است؛ اما آیا این فضای تاریک و ناشناس بهشتی برای خلافکاران است یا نگهبانی برای حفظ حریم شخصی کاربران؟ با این مقاله همراه باشید.

اگر از طرفداران هری پاتر باشید، حتماً نام کوچه ناکترن را به خاطر دارید که پر از مغازه‌هایی برای خرید و فروش وسایل خطرناک و غیرقانونی بود و افرادی هم که در این کوچه تاریک و مخوف پرسه می‌زدند، مشکوک و گاهی خطرناک بودند. چنین کوچه‌ای فقط در دنیای جادویی هری پاتر وجود ندارد و نمونه واقعی آن را می‌توان در دنیای خودمان نیز پیدا کرد: جایی به اسم دارک وب که البته حضور فیزیکی ندارد و فقط در اینترنت یافت می‌شود.

وب سایت های دارک وب

در دارک وب شاید خبری از کمد ناپدیدشونده‌ی دنیای هری پاتر نباشد، اما می‌توان در آن اسلحه، مواد مخدر، اسکناس تقلبی، حساب‌های هک شده‌ی نتفلیکس، نرم افزارهایی برای هک کردن کامپیوتر دیگران، اطلاعات ورود به حساب‌های بانکی، سنگ اورانیوم، مدارک دانشگاهی جعلی یا حتی قاتل قراردادی پیدا کرد.

البته برخلاف کوچه ناکترن که کاربرد آن تنها برای مقاصد شرورانه است، دارک وب فقط جای فعالیت‌های غیرقانونی نیست. مثلاً در دارک وب می‌توانید عضو کلوب شطرنج شوید یا به شبکه‌ی اجتماعی BlackBook بپیوندید که نسخه‌ی دارک فیسبوک است و هیچ اطلاعاتی از کاربر جمع‌آوری نمی‌کند. در ضمن، بسیاری از سازمان‌های معتبر و خبرگزاری‌ها نیز نسخه‌‎ای از وب‌سایت خود را در دارک وب میزبانی می‌کنند تا کاربرانی که به حریم شخصی خود اهمیت می‌دهند، با نوعی شنل نامرئی به گشت‌و‌گذار در آن‌ها بپردازند.

تفاوت دارک وب و دیپ وب

و البته همان‌طور که دسترسی به کوچه‌ی ناکترن به‌راحتی امکان‌پذیر نیست، دسترسی به دارک وب نیز روش‌ها و پروتکل‌های خاص خودش را دارد که در این مقاله با آن‌ها آشنا خواهید شد.تا آخر این مقاله با درنا پی سی مگ همراه باشید.

خب قبل از هرچیزی یه سری به ویکیپدیا بزنیم تا بریم سراغ اصل مطلب: مقایسه سرفیس وب با دیپ وب و دارک وب نکات امنیتی برای ورود به deep web

The dark web is the World Wide Web content that exists on darknets: overlay networks that use the Internet but require specific software, configurations, or authorization to access.

دارک وب (به انگلیسیDark Web) یا وب تاریک به شبکه‌ای گفته می‌شود که در دسترس عموم نبوده و ردیابی فعالیت‌ها و شناسایی افراد در آن دشوار یا غیرممکن است. در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده (مثل اطلاعات دستگاه پلیس یا اطلاعات دزدیده شده از کاربران) که افراد ناشناس آن‌ها را مدیریت می‌کنند. فروشندگان مواد مخدر، هکرها، تروریست‌ها ،قاتل‌ها و افراد سودجو غالباً این دسته از افراد را تشکیل می‌دهند. دارک وب بخش کوچکی از دیپ وب یا وب پنهان است.[۱][۲][۳][۴][۵][۶][۷] فضای دارک وب شامل سایت‌هایی است که برای عموم قابل مشاهده نبوده و توسط آی‌پی‌های مخفی سرور اجرا می‌شوند. در این شبکه تمامی اطلاعات به صورت آنلاین و با پسوردهایی محافظت شده‌اند و برای دسترسی به آنها باید از چندین سد پرداختی مختلف گذشته یا از نرم‌افزارهای ویژه‌ای استفاده کرد. هر کاربری می‌تواند از این وب‌سایت‌ها به واسطه سرویس‌هایی همچون هیدن ویکی یا شبه جستجوگرها (مثل torch) دیدن کند. بسیاری از این وب‌سایت‌ها از موتورهای جستجو بهره نمی‌گیرند، از این‌رو جستجو در جستجوگرها برای پیدا کردن آن‌ها با شکست مواجه می‌شود. این وب‌سایت‌ها که برای مخفی‌سازی هویتشان از ابزار رمزگذاری تور بهره می‌گیرند پسوند .onion را دارند.[۸] 129019 درنا پی سی وب پنهان،[۱] وب عمیق[۲] یا دیپ وب (به انگلیسیDeep web) بخشی از دنیای اینترنت و وب جهان‌گستر است که توسط موتورهای جستجوی معمولی فهرست نشده‌است. این مفهوم، در نقطهٔ مقابل «وب سطحی» است که برای هر کسی که از اینترنت استفاده می‌کند قابل دسترسی است.[۳] دانشمند علوم رایانه، مایکل کی. برگمن، این واژه را در سال ۲۰۰۱ اختراع کرد.[۴] پایگاه‌های وب عمیق را می‌توان با یک نشانی اینترنتی مستقیم یا نشانی آی‌پی مشاهده کرد؛ اما ممکن است برای دسترسی به محتوای اصلی نیاز به واردکردن رمز عبور یا سایر اطلاعات امنیتی داشته باشد.[۵][۶] استفاده‌های دیگر وب عمیق شامل رایانامه، بانکداری آنلاین، فضای ذخیره‌سازی ابری، صفحه‌ها و نمایه‌های شبکه‌های اجتماعی با دسترسی محدود و تالارهای گفت‌وگویی است که نیاز به ثبت‌نام برای مشاهدهٔ محتوا دارند. همچنین شامل خدمات نیازمند پرداخت، همانند ویدیو به‌درخواست و بعضی مجله‌ها و روزنامه‌های آنلاین است.
خب بریم سراغ اصل داستان:
مزایا و معایب دارک وب چیست؟

سرفیس وب چیست؟

سرفیس وب، جزء عناصر اصلی اینترنت است که بسیاری از ما از آن برای گشت و گذار در وب، حضور در شبکه‌های اجتماعی و مطالعه اخبار استفاده می‌کنیم. این بخش از وب، با نام‌های مختلفی مانند سرفیس وب، وب مرئی یا وب مشترک شناخته می‌شود و از الگوریتم‌های پیچیده برای جمع‌آوری اطلاعات از صفحات متصل به یکدیگر استفاده می‌کند. همچنین، برخی از صفحات دیپ وب نیز در این محیط قرار دارند، اما با نیاز به اعتبار ورود. با این حال، برخی از شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، امکان ایندکس شدن بخشی از صفحات خود را فراهم کرده‌اند. این بخش از اینترنت، حدود ۱۹ ترابایت اطلاعات را دربرمی‌گیرد و با چالش‌هایی نظیر حضور ترول‌ها، محتوای نامناسب، اعتیادآوری، حواس‌پرتی و اتلاف وقت، سرقت اطلاعات و مسائل حریم خصوصی روبرو است. عکس Ross William Ulbricht توضیح تصویر: عکس Ross William Ulbricht

دیپ وب یا deep web چیست؟

معامله در دارک وب به زبان ساده، دیپ وب که معنی‌اش برابر با “وب عمیق” است، آن بخشی از سایت‌ها و دنیای وب محسوب می‌شود که موتورهای جستجو و همینطور شما به عنوان کاربر مهمان، به آن دسترسی ندارید. اجازه بدهید مثال بزنم: تصور کنید به کمک درنا پی سی یک وب سایت می‌سازید و شروع می‌کنید در آن نوشتن مقالات آموزشی و عملا جذب مخاطب. بعد از مدتی، سایت شما 30 مقاله آموزشی و همینطور 10 صفحه شامل صفحه خدمات و محصولات‌تان دارد. این چیزی است که همه کاربران در سطح وب می‌توانند مشاهده‌اش کنند، یا همان Open Web (وب سطحی). اما در عین حال، این سایت یک داشبورد، پنل مدیریت، پنل افزودن مقاله، پنل کاربران که مربوط به هر مخاطب است و… هم دارد. اینها در واقع بخشی از سایت شما هستند که صرفا خودتان به آنها دسترسی داشته و نه گوگل و نه دیگر کاربران عادی آن را مشاهده نمی‌کنند. با این تعریف، صفحه آزمون شخص شما در سایت فلان دانشگاه، صفحه Gmail شما، پنل کاربری‌تان در فلان سایت آموزشی و… هم جزو دیپ وب است چراکه در دسترس عموم نیست. Dark Web بنابراین کاملا عادی است اگر بگوییم دیپ وب چیزی بین 300 الی 500 برابر کل دنیای وب عادی یا همان Open Web است. چراکه هر سایت هر روز در حال رشد است و در همین حال که صفحات عادی‌اش بیشتر می‌شود، صفحات اختصاصی بیشتری هم خواهد داشت. معاملات در دارک وب

دارک وب چیست؟

دنیای اینترنت آنقدر بزرگ است که تقریباً بی‌انتها به نظر می‌رسد. در حال حاضر، نزدیک ۲ میلیارد وب‌سایت در اینترنت وجود دارد و هر روز حدود ۲۵۰ هزار وب‌سایت جدید به این تعداد اضافه می‌شود. بااین‌حال، این حجم از اطلاعات تنها «نوک کوه یخ» به‌شمار می‌رود و بخش عظیمی از اینترنت از دسترس عمومی خارج است. به‌طور کلی، اینترنت از لحاظ سطح دسترسی کاربران به اطلاعات به سه ناحیه دسته‌بندی می‌شود:

  • سرفیس وب (Surface Web): شامل صفحات وبی است که در موتورهای جستجو مثل گوگل، ایندکس شده‌اند و برای عموم کاربران دردسترس هستند. در واقع هر چیزی که در گوگل قابل جستجو باشد، بخشی از سرفیس وب است و این بخش کمتر از ۵ درصد اینترنت را شامل می‌شود.
  • دیپ وب (Deep Web): بخشی در اینترنت است که از چشم کاربران عادی پنهان است. برای مثال، آدرس ایمیل شما یا اطلاعات بانکی ذخیره‌شده در پایگاه‌های داده بخشی از دیپ وب است، چون توسط موتورهای جستجو ایندکس نشده است. دیپ وب حدود ۹۰ درصد اینترنت را شامل می‌شود.
  • دارک وب (Dark Web):‌ دارک وب بخش بسیار کوچکی از دیپ وب است که به عمد از دید عموم پنهان شده است. در دارک وب،‌ ناشناس بودن حرف اول را می‌زند، به‌همین‌خاطر، فعالیت‌های غیرقانونی به‌وفور در این ناحیه از اینترنت اتفاق می‌افتند و دلیل بدنامی دارک‌ وب نیز همین است.
دارک وب چیست؟

نام دارک وب از دارک نت (darknet) گرفته شده است که زیرساخت‌هایی برای جلوگیری از دسترسی عموم به اطلاعات خاص است. درواقع، به هر اطلاعاتی که دسترسی به آن، نیازمند دراختیار داشتن رمز عبور، سرویس یا اپلیکیشن خاصی باشد، «دارک»، یعنی تاریک می‌گویند.

دارک وب شبکه‌ای رمزنگاری شده و ناشناس است که با ارسال ترافیک جستجو و وبگردی کاربر ازطریق هزاران گره‌ی شبکه در سراسر جهان، ردپای اینترنتی او را از دید دولت‌ها، سازمان‌ها و گردانندگان وب‌سایت‌ها می‌پوشاند. در دارک وب، آدرس IP کاربر مخفی شده تا ردیابی ارتباطات اینترنتی او بسیار دشوار شود.

دارک وب محافظت از IP کاربر را با پنهان کردن آن در چندین لایه‌ی رمزنگاری شده و عبور دادن ترافیک او از میان شبکه‌ای از کامپیوترهای تصادفی انجام می‌دهد که هر یک از آن‌ها پیش از فرستادن داده به دستگاه بعدی، یک لایه‌ی رمزنگاری را حذف می‌کند؛ بدین ترتیب، اطلاعات به‌صورت کاملاً رندوم و ناشناس منتقل می‌شود، به‌طوری‌که نمی‌توان مبدا، مقصد یا محتویات آن را شناسایی کرد.

 
راس اولبریکت Ross Ulbricht

دارک وب برخلاف تصور بسیاری از کاربران، فضای بسیار کوچکی است. تعداد وب‌سایت‌های موجود در دارک وب بین ۷ هزار تا ۳۰ هزار متغیر است و این رقم تنها ۰٫۰۳ درصد کل فضای اینترنت را تشکیل می‌دهد. با‌این‌حال، حجم اطلاعات ذخیره‌شده در دارک وب به‌طرز سرسام‌آوری زیاد است. به‌طور دقیق‌تر، حجم داده در دیپ وب حدود ۷۵۰۰ ترابایت و در سرفیس وب تنها ۱۹ ترابایت است که شامل چیزی حدود یک میلیارد وب‌سایت می‌شود؛ این درحالی است که طبق آمار Visual Capitalist، تنها ۶۰ وب‌سایت در دارک وب در مجموع ۷۵۰ ترابایت داده در اینترنت ذخیره کرده‌اند.

دارک وب تنها ۰٫۰۳ درصد کل فضای اینترنت است

باید و نبایدهای Dark Web 121px Anonymous emblem.svg درنا پی سی

تعداد کاربران روزانه‌ی دارک وب مشخص نیست، اما این تعداد نمی‌تواند عدد قابل‌توجهی باشد. پروژه‌ی تور که مسئول پنهان کردن هویت کاربران در دارک وب است، مدعی است تعداد کاربران روزانه‌ی این شبکه، ۲ میلیون نفر است و تنها ۱٫۵ درصد از کل ترافیک حاضر در این شبکه، از وب‌سایت‌های دارک بازدید می‌کنند.

در مورد دارک وب زیاد اغراق می‌شود. درست است که این فضا به خاطر ناشناس بودن کاربران، پتانسیل بالایی برای مقاصد مجرمانه دارد، اما تأثیر این جرائم در مقایسه با تمام جرائم سایبری که هر روز در اینترنت اتفاق می‌افتد، آنقدرها زیاد نیست. از سوی دیگر، دارک وب آنچنان که تصور می‌شود، خارج از دسترس قانون نیست. یکی از خبرسازترین ماجراهای دارک وب،‌ مربوط به دستگیری راس اولبریکت، گرداننده‌ی موفق‌ترین بازار سیاه اینترنتی خریدوفروش مواد مخدر به نام Silk Road بود که در سال ۲۰۱۳ توسط اف‌بی‌آی شناسایی و به حبس ابد محکوم شد.

آینده دارک وب

جالب است بدانید تنها یک درصد وب‌سایت‌های دارک وب به فروش اسلحه مشغولند؛‌ درحالی‌که ۸٫۱ درصد به فروش مواد مخدر و ۶٫۳ درصد به خرید و فروش خدمات و ابزار غیرقانونی از جمله بدافزارها و اطلاعات بانکی مربوط می‌شود. جالب‌تر آنکه دسته‌بندی فعالیت‌های قانونی و ناشناخته، از جمله نسخه‌ی دارک رسانه‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی برای حفظ حریم شخصی کاربران، ۲۲٫۶ درصد کل فعالیت‌های صورت گرفته در دارک وب را شامل می‌شوند.

اگر بخش مجرمانه‌ی دارک وب را کنار بگذاریم، این فضا پتانسیل زیادی دارد و در بدنامی آن اغرق شده است. درواقع، کل اینترنت قرار بود ابتدا همین باشد؛ فضایی خارج از کنترل دولت‌ها، سازمان‌ها و غول‌های تکنولوژی و جایی که ایده‌ها می‌توانست بدون ترس از کنترل شدن و هدایت شدن توسط الگوریتم‌ها و تبلیغات هدفمند، با دنیا به اشتراک گذاشته شود.

عواقب ورود به دارک وب چیست؟

چگونه وارد دارک وب شویم؟
امروزه اینترنت سطحی (Surface Web) می‌تواند پاسخگوی نیاز تمام افراد جامعه باشد. لزومی ندارد که با مراجعه به دارک وب خود را در معرض خطر قرار دهید. اگر به خوبی این مطلب را مطالعه کرده باشید، می‌دانید که ورود به بخش تاریک اینترنت تا چه حدی ممکن است خطرناک باشد و شما را در معرض حملات سایبری قرار دهد. از جمله خطراتی که ورود به دارک وب برای کاربران به دنبال دارد می‌توان به کلاه‌برداری‌های ارز دیجیتال، مواجه با محتوای غیرانسانی، روبه‌رو شدن با اقدامات تروریستی، آلوده شدن سیستم به بدافزارها و ویروس‌های مخرب، حملات هکری، فیشینگ و بسیاری دیگر اشاره کرد.

ورود به دارک وب چگونه است؟

ازآنجاکه نظارت قانونی بر دارک وب وجود ندارد، خطر آلودگی به بدافزار و سرقت اطلاعات توسط مجرمان سایبری بسیار بالاتر از گشت‌و‌گذار در اینترنت معمولی است. به همین خاطر، پیش از ورود به دارک وب، نصب نرم‌افزار آنتی ویروس قوی و مطمئن روی سیستم الزامی است. علاوه‌براین، استفاده از پروژه‌ی تور در ایران به ابزارهایی برای تغییر IP نیاز دارد؛ هرچند دغدغه‌های حریم شخصی درمواردی که تور به هر دلیلی موفق به پنهان کردن IP کاربر نشود، به تمام کاربران توصیه می‌شود.

موتور جستجوی Dark Web

رایج‌ترین راه دسترسی به دارک وب استفاده از مرورگر تور (Tor) است که به‌صورت متن‌باز و رایگان عرضه شده است. کافی است بعد از اطمینان از نصب آنتی‌ویروس مطمئن و تغییر IP، آدرس وب‌سایت‌ موردنظر را ازطریق مرورگر وب جستجو کنید. توجه داشته باشید که وب‌سایت‌هایی که در دارک وب میزبانی می‌شوند، دارای دامنه onion. و آدرس طولانی و عجیب‌وغریبی هستند که از بر کردن آن‌ها ممکن نیست و برای بازدید از آن‌ها باید به خود لینک دسترسی داشت. همچنین، کلیک کردن روی این لینک‌ها در مرورگرهای عادی از جمله کروم که از موتور جستجوی گوگل استفاده می‌کنند، به شما اجازه‌ی دسترسی به این وب‌سایت‌ها را نخواهد داد.

اتاق قرمز دارک وب / red room dark web

تور (مخفف The Onion Router‌)، ابتدا به‌عنوان پروژه‌ای آزمایشی توسط وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۰۲ آغاز شد. دولت آمریکا این سامانه‌ی ناشناس و رمزنگاری شده را برای حفاظت از ارتباطات خود دربرابر جاسوسی راه‌اندازی کرد؛ اما کمی بعد، قابلیت‌های رمزنگاری آن توجه شرکت‌هایی را که دغدغه‌های امنیتی داشتند، به خود جلب کرد و این پلتفرم متن‌باز به سرعت همه‌گیر شد. از سوی دیگر، سازمان‌های تبهکار سراسر دنیا نیز به پتانسیل این شبکه پی بردند و فعالیت‌های مجرمانه خود را به دارک وب منتقل کردند.

طرز کار تور ساده است. این سامانه از روش «مسیریابی پیازی» استفاده می‌کند که در آن فعالیت اینترنتی کاربران در پشت چندین لایه‌ی رمزنگاری قرار می‌گیرد و سپس از داخل شبکه‌ای از سامانه‌ها و گره‌ها که به وسیله‌ی داوطلبان در سراسر جهان راه اندازی شده است، عبور داده می‌شوند تا IP کاربر فاش نشود. تور برای مخفی کردن هویت کاربر به گونه‌ای عمل می‌کند که هیچ یک از این سامانه‌های داوطلب به نشانی IP فرستنده و گیرنده دسترسی ندارند؛ به این صورت که هر یک از دستگاه‌های داخل شبکه تور که ترافیک کاربر از آن عبور می‌کند، فقط نشانی IP دستگاه قبلی را می‌خواند، اما نمی‌داند این پیام ابتدا از کدام دستگاه فرستاده شده و قرار است به کدام کاربر برسد.

مقاله پیشنهادی : آی پی چیست؟

به همین خاطر شبکه‌ی تور یکی از بهترین ابزارها برای ناشناس ماندن، جلوگیری از شنود ارتباطات و رهگیری اطلاعات ردوبدل شده بین کاربران اینترنتی است.

برخی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ دارک وب

  • انجام شدن نخستین معامله غیرقانونی آنلاین در اوایل دهه ۱۹۷۰
  • ایجاد نخستین پناهگاه‌های داده در دهه ۱۹۸۰ که مکانی برای نگهداری داده‌های غیرقانونی یا داده‌های بدون‌ وقفه بودند. پناهگاه‌های داده که برخی از آن‌ها برای رمزگذاری داده‌ها استفاده می‌شوند، برای انجام فعالیت‌های غیرقانونی در فضای وب مثل افشاگری، انتشار محتوای مستهجن و قمار آنلاین به کار گرفته می‌شوند.
  • امکان‌پذیر شدن استفاده از اینترنت برای عموم مردم در سال ۱۹۹۱
  • ایجاد سیستم به اشتراک‌گذاری موسیقی نپستر (Napster) در ۱۹۹۹ که در حقیقت یک سیستم غیرقانونی محسوب می‌شد؛ زیرا این سیستم به کاربران خود اجازه می‌داد موسیقی‌های موردعلاقه خود را از کامپیوترهایی افرادی که آن موسیقی‌ها را داشتند، به‌صورت رایگان دریافت کنند تا با این روش به‌صورت غیرقانونی به تمام موسیقی‌ها دست پیدا کنند و دیگر نیازی به دریافت قانونی موسیقی نداشته باشند.
  • شکل‌گیری جرقه‌های اولیه قیام بهار عربی در سال ۲۰۱۰
  • افشای اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا توسط افشاگری به نام ادوارد اسنودن (Edward Snowden) در سال ۲۰۱۳. او در آن زمان کارمند سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار آژانس امنیت ملی این کشور بوده است
  • انهدام فروشگاه توزیع مواد مخدر جاده ابریشم (Silk road) در آمریکا در سال ۲۰۱۳ که به‌عنوان فروشگاه آمازون داروهای غیرمجاز شناخته می‌شد. این فروشگاه توسط فردی به نام «راس ویلیام اولبریکت (Ross William Ulbricht) اداره می‌شد. راس برای این جرم به حبس ابد محکوم شد.
  • انهدام شبکه پلی پن (PlayPen) در سال ۲۰۱۵ که یک شبکه منتشرکننده محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان در دارک وب بود.

محافظت از هویت در وب تاریک

وب تاریک همیشه خطرناک نیست؛ اما به دلیل اینکه هیچ نظارتی روی این بخش از اینترنت وجود ندارد، همیشه کلاه‌برداری زیادی در آن انجام می‌شود. همیشه برای برقراری ارتباط در وب‌سایت‌های ایجادشده در دارک وب یا خرید از آن از آدرس‌های ایمیل رمزگذاری شده و ناشناس استفاده کنید و برای پرداخت مبالغ خریدهای خود از کیف‌های پول ارز دیجیتال ناشناس استفاده کنید. لازم به ذکر است که خرید و فروش‌ها در فضای دارک وب با استفاده از ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین انجام می‌شود؛ زیرا این ارزها رمزگذاری‌شده هستند و ردیابی آن‌ها امکان‌پذیر نیست.
توجه: قبل از ورود به فضای وب تاریک حتماً از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس و آنتی تروجان استفاده کنید تا سیستم شما در برابر هک و حملات سایبری و بدافزارهای احتمالی مصون بماند.

نحوه ورود به دارک وب

(توجه: ورود به فضای تاریک وب ( دارک وب) اصلا پیشنهاد نمیشود و مسئولیت ورورد به این فضا فقط بر عهده خودتان میباشد و تمام این مطلب صرفا جهت افزایش دانش است ) مرورگر Tor را از وب‌سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید، که بسیار ساده است. با استفاده از این مرورگر شما می‌توانید وارد دنیای وب دارک شوید، زیرا این مرورگر تور آدرس IP شما را مخفی می‌کند و اولین لایه از حفاظت از حریم خصوصی را برای شما فراهم می‌کند.پس از اجرای مراحل نصب، بر روی گزینه “connect” کلیک کنید تا به صورت آنلاین به وب‌سایت‌ها دسترسی پیدا کنید. اغلب کاربران قادر به مستقیم ورود به سایت Tor هستند. با این حال، در برخی از کشورها، دسترسی مستقیم به آن ممکن است محدود باشد و شما ممکن است نیاز به پیکربندی تنظیمات پروکسی داشته باشید. با وجود اینکه Tor آدرس IP شما را پنهان می‌کند، اما جستجو در دارک وب کاملاً امن نمی‌باشد، زیرا:
  1. ارائه‌دهنده خدمات اینترنت شما ممکن است بداند که از Tor استفاده می‌کنید و این ممکن است هدف شما از حفظ ناشناسی را مختلف کند.
  2. هر سرور در شبکه Tor تحت مالکیت خصوصی قرار دارد، بنابراین شما هیچ‌وقت نمی‌توانید اطمینان حاصل کنید که چه کسی پشت رله‌های اینترنتی که داده‌های شما را منتقل می‌کنند، است.
  3. استفاده از Tor همراه با یک سرویس VPN امن، می‌تواند به بهترین شکل به حفظ حریم خصوصی شما کمک کند.
  4. به عنوان یک مرحله اختیاری، ممکن است بخواهید هویت سیستم عامل ویندوز خود را در حین جستجو در دارک وب پنهان کنید.
برخی از افراد دارک وب را به عنوان یک پناهگاه برای فعالیت‌های جنایی سایبری معرفی می‌کنند. بسیاری از آنان در جستجوی سیستم‌های ویندوز امن هستند. برای حفظ بهترین حالت انیسویتی، استفاده از یک سیستم عامل مجازی مبتنی بر لینوکس با نام Tails را بر روی VMware یا دیگر برنامه‌ها توصیه می‌شود. این سیستم عامل در زمینه حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن بسیار مؤثر است. 2021 6 dark web dangers 638ba863c15792b1de4870ed?w=1920&q=80 درنا پی سی

استفاده از لینک‌های Onion

لینک‌های Onion به عنوان یک دروازه مهم ورود به دنیای وب‌های پنهان در دارک تلقی می‌شوند. یک جستجوی متداول در DuckDuckGo برای یافتن لینک‌های Onion در Tor، شما را به تعدادی از لینک‌های مهم در دارک هدایت خواهد کرد. لطفاً به یاد داشته باشید که بسیاری از این لینک‌ها پایداری کمی دارند و ممکن است دوره‌ای تغییر کنند. زمانی که Tor اطلاعات شما را با خروج از شبکه حذف می‌کند، مهم است که برای هر جستجو اقدام به رفرش صفحه نمایید. این اقدام برای حفظ حریم خصوصی، به ویژه برای دوستداران حریم خصوصی، ضروری است. اگر تمایل دارید، می‌توانید لینک‌های Onion محبوب خود را در Tor بوک‌مارک نمایید، اما توصیه می‌شود آنها را در یک سرویس ایمیل امن نظیر ProtonMail نگهداری کنید. Hidden Wiki (ویکی مخفی)، یک نقطه شروع مناسب برای افرادی است که به دنبال یک لیست از سایت‌های Onion مفید می‌باشند. با اینکه ما قادر به ارائه لینک مستقیم نیستیم، این لینک‌ها با جستجو در DuckDuckGo به سهولت قابل دسترس هستند. موتور جستجوی Torch یکی از موتورهای جستجوی محبوب برای سایت‌های onion است که بیش از نیم میلیون سایت را در اختیار دارد. 2021 6 dark web illegal 638ba8633d70e20d86d365be?w=1920&q=80 درنا پی سی

تاریخچه دارک وب چیست؟ تاریخچه پیدایش دارک وب

تاریخچه دارک وب بیشتر از جذابیت، یک‌سری پیچیدگی‌های کامپیوتری و مهندسی خسته‌کننده دارد. به همین دلیل به‌شکل خلاصه، در مورد اتفاقات مهم آن صحبت می‌کنم: اولین ایده به وجود آمدن دارک وب، مربوط به زمانی است که Ian Clarke سرویس Freenet را به وجود آورد. جایی که کاربران می‌توانند در آن بدون نگرانی از فاش شدن هویت‌شان، فعالیت کنند. بعد از این و سرمایه‌گذاری بخش فناوری دولتی آمریکا روی مرورگر TOR که امروز از مهم‌ترین ابزارهای ورود به دارک وب است، کمی این دنیا گسترش پیدا کرد. سپس با رشد ارزهای دیجیتال، تعداد علاقه‌مندان به وب سیاه بیشتر از قبل شد چراکه به کمک ارزهای دیجیتال می‌توانند در آن بدون نگرانی از به جای ماندن هر رد پایی، خرید و فروش کنند.از جمله اتفاقات مهم رخ داده در دارک وب به وجود آمدن جاده ابریشم بود. در واقع در حوالی سال 2010 و 11، سایتی به اسم جاده ابریشم یا همان Silk Road در دارک وب توسط شخصی با نام «Ross William Ulbricht» راه اندازی شد. این سایت را با صفت‌هایی مثل «Amazon.com داروهای غیرمجاز» یا «EBay برای مواد مخدر» می‌شناسند. همانطور که از این صفت‌ها پیداست، جاده ابریشم به فروش مواد مخدر و محصولات قاچاق به کمک ارزهای دیجیتال مشغول بود و تا جایی پیشرفت کرد که حتی فروش سالانه بیشتر از 20 میلیون دلار را به دست آورد. اما در سال 2013 سازنده این سایت، همان Ross William Ulbricht، توسط FBI بازداشت، به حبس ابد محکوم و پرونده سایتش هم بسته شد.

همه چیز از اکتبر ۱۹۶۹ شد؛ زمانی که آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا (ARPA) به فکر راه اندازی شبکه‌ی ارتباطی کامپیوتری با استفاده از سوئیچیگ بسته‌های اطلاعات افتاد. این شبکه، آرپانت (ARPANET) نام داشت و ابتدا در کنترل دانشگاه‌های آمریکا برای تبادل اطلاعات بود؛ اما در سال ۱۹۸۹ به اینترنت تبدیل شد و دو سال بعد دردسترس عموم قرار گرفت.

تولد اینترنت اولین قدم در شکل‌گیری دارک وب بود، اما پیدایش و موفقیت دارک وب به دو عامل اساسی دیگر نیاز داشت: سامانه‌ای برای مخفی کردن هویت کاربران و ارز دیجیتالی غیرمتمرکز و خارج از کنترل دولت‌ها.

مقاله پیشنهادی : اینماد چیست؟

به منظور پنهان کردن هویت کاربران اینترنت، در سال ۲۰۰۲، نسخه‌ی آلفا و ناپایدار شبکه تور راه اندازی شد و یک سال بعد تنها با ۱۲ گره از سمت کاربران داوطلب دردسترس عموم قرار گرفت. پروژه‌ی تور در وزارت دفاع آمریکا ظهور کرد، اما مدتی بعد، به پروژه‌ای متن باز و رایگان تبدیل شد که توسعه‌ی آن در سال ۲۰۰۸ به دست افرادی با این باور مشترک ادامه پیدا کرد که کاربران اینترنت باید دسترسی امن به اینترنت بدون سانسور داشته باشند.

خرید و فروش در دارک وب

بعد در سال ۲۰۰۹، نرم‌افزار استخراج بیت کوین برای عموم عرضه شد. بااین‌حال، یک سال طول کشید تا از این رمزارز غیرمتمرکز در تراکنش اینترنتی استفاده شود؛‌ آن هم ۱۰ هزار بیت کوین برای خرید دو پیتزا!

سرانجام، در سال ۲۰۱۱ اولین بازار سیاه در بستر اینترنت ظاهر شد؛ بازاری به نام سیلک‌ رود (Silk Road) که توسط راس اولبریکت، برای خرید و فروش مواد مخدر و دیگر اجناس غیرقانونی در دارک وب راه اندازی شد. اولبریکت با عقاید لیبرترینی و با به‌کارگیری سامانه‌ی رمزگذاری شده و رمزارز باور داشت بازار اینترنتی‌اش می‌تواند برای تمام کاربران محیطی امن،‌ کاملاً ناشناس و به دور از نظارت دولت فراهم کند. درواقع، موفقیت سیلک‌رود مدیون ترکیب خلاقانه‌ی سامانه‌ی تور و بیت‌ کوین بود که هم هویت کاربران و هم سابقه تراکنش‌های آن‌ها را از چشم همه مخفی می‌کرد. بی‌راه نبود که سیلک‌رود به سرعت به جایی برای خرید و فروش مواد مخدر، اکانت‌های هکی و حتی اجیر کردن آدم‌کش تبدیل شد.

اما این بازار سیاه زیاد دوام نیاورد. اف‌بی‌آی در سال ۲۰۱۳ موفق شد سایت سیلک‌رود را مصادره و صاحب ۲۹ ساله‌ی آن را دستگیر و به حبس ابد محکوم کند. البته بعد از سیلک‌رود، بازارهای سیاه دیگری از جمله اولوشن (Evolution)، آلفابی (AlphaBay) و دریم مارکت (Dream Market) یکی پس از دیگری به دارک وب پیوستند و البته آن‌ها نیز مدتی بعد به سرنوشت سیلک‌رود دچار شدند.

این‌روزها، دارک وب تنها میزبان بازارهای سیاه نیست؛ بسیاری از سازمان‌ها و رسانه‌های خبری برای آن دسته از کاربرانی که دغدغه‌ی حفظ حریم شخصی دارند، نسخه‌ای از وب‌سایت خود را در دارک وب میزبانی می‌کنند. حتی نسخه‌ی دارکی از فیسبوک وجود دارد که هیچ اطلاعاتی از کاربر جمع‌آوری نمی‌کند.

2021 6 hidden wiki dark web site 638ba863bc2e137a53530116?w=1920&q=80 درنا پی سی

تفاوت دارک وب و دیپ وب

اصطلاحات «دیپ وب» و «دارک وب» گاهی به جای هم استفاده می‌شوند، اما با هم فرق دارند. دیپ وب به هر محتوایی در اینترنت اشاره دارد که بنا به درخواست صاحب آن، توسط موتورهای جستجو از جمله گوگل، ایندکس نشده و درنتیجه اگر در گوگل جستجو کنید، آن را در نتایج نخواهید یافت. به‌طور کلی، دیپ وب که بیش از ۹۰ درصد کل اینترنت را دربرمی‌گیرد، شامل هر محتوایی است که برای دسترسی به آن باید آدرس دقیق URL را داشت، چراکه جستجو در گوگل کمکی به پیدا کردن آن نخواهد کرد؛ ازجمله سوابق پزشکی، اطلاعات بانکی، شماره پلاک خودروها، محتوای پولی، وب‌سایت‌هایی که نیاز به عضویت دارند و صفحات وب محرمانه‌ی شرکت‌ها و دانشگاه‌ها.

اما دارک وب زیرمجموعه‌ای از دیپ وب است که به‌طور عامدانه مخفی شده و برای دسترسی به آن نیازمند مرورگر خاصی به نام تور است. هیچ کس اندازه‌ی واقعی دارک وب را به‌طور دقیق نمی‌داند، اما بنا به تخمین‌هایی که زده شده، دارک وب تنها ۵ درصد کل اینترنت را دربرمی‌گیرد؛ هرچند حجم اطلاعات ذخیره‌شده در دارک وب از تمام اطلاعات سرفیس وب و دیپ وب بیشتر است.

مقاله پیشنهادی : کلاهبرداری های ارز دیجیتال

در دارک وب، فعالیت‌های مجرمانه به خاطر مخفی بودن هویت کاربران، زیاد اتفاق می‌افتد، اما بسیاری از افراد از دارک وب تنها برای حفظ حریم شخصی خود استفاده می‌کنند و فعالیت آن‌ها مجرمانه نیست.

دیپ وب که به طور معمول با نام دیپ‌نت هم شناخته می‌شود، در واقع به مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها اشاره دارد که در فهرست‌های جستجوگرها قرار نمی‌گیرند و از دسترسی عموم خارج هستند. به همین دلیل برای دستیابی به این سایت‌ها نیاز به استفاده از موتورهای جستجوی خاصی مانند Ahmia و Torch دارید. اما دارک‌وب یا وب‌سیاه یک زیرمجموعه از دیپ وب است که عمدتاً پنهان شده و برای دسترسی به آن نیازمند مرورگری به نام تور می‌باشد. برخی معتقدند که دارک وب چیزی حدود 5 درصد از فضای اینترنت را به خود اختصاص می‌دهد. با این حال، از اندازه واقعی فضای اشغال شده توسط دارک وب، آمار دقیقی منتشر نشده است. موتور جستجوی دارک وب Recon
ویژگی دارک وب دیپ وب
تعریف شبکه‌ای از وب‌سایت‌های خطرناک که از دسترسی کاربران عادی مخفی مانده و امکان معامله و داد و ستد غیرقانونی را فراهم می‌کند. مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها که در فهرست‌های جستجوگرها نیستند و برای دسترسی به آنها نیاز به موتورهای جستجوی خاص داریم.
محتوا محتوای غیرقانونی و خطرناک محتوای گسترده از قانونی تا محدود‌شده
دسترسی نیاز به مرورگر خاص (تور) و امنیت بالا نیاز به موتورهای جستجوی خاص، اما دسترسی معمولی‌تر
ردیابی امکان ردیابی وجود ندارد اطلاعات در دسترس مختص سازندگان و مدیران نیست و ردیابی‌شان غیرممکن است.
روش معامله بیت‌کوین و امکان معاملات مخفی معمولاً با استفاده از ارزهای دیجیتال یا رمزنگاری شده انجام می‌شود.
محدودیت اطلاعات اطلاعات معمولاً در دسترس نیست و پنهان هستند اطلاعات در دسترس است اما موتورهای جستجوی معمولی نمی‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند.
حجم فضا معمولاً تشکیل‌دهندهٔ کمی از فضای اینترنت است بیش از ۹۰ درصد از فضای اینترنت را شامل می‌شود
راه دسترسی به دیپ وب نیاز به موتورهای جستجوی خاص (Ahmia و Torch) معمولاً از مرورگرهای معمولی و موتورهای جستجوی خاص برای دسترسی استفاده می‌شود.
میزبانی محتوای غیرقانونی بله خیر

تور؛ مرورگر دارک وب : تور چیست؟

120px Tor logo 2011 flat.svg درنا پی سی

تمام فعالیت‌ها در بستر بازارهای آنلاین پر جنب‌و‌خروش شاید این تصور را در شما ایجاد کند که گشت‌و‌گذار در دارک وب کار آسان و بی‌خطری است، اما به‌هیچ‌وجه اینطور نیست. دارک وب فضایی به‌شدت به‌هم ریخته و آشفته است، چون تمام کاربران آن ناشناس هستند و برخی از آن‌ها به‌لطف این ناشناسی، با اطمینا‌ن‌خاطر بیشتری به کلاهبرداری از دیگران می‌پردازند.

دسترسی به دارک وب نیازمند مرورگر خاصی به نام تور (Tor) است که هویت کاربران را پنهان می‌کند. مرورگر تور درخواست کاربران برای ورود به صفحات وب را از میان چندین سرور پراکسی که توسط هزاران داوطلب در سراسر جهان راه اندازی شده‌‌اند، عبور می‌دهد تا IP او را غیرقابل شناسایی و رهگیری کند.

سازوکار تور در مخفی کردن هویت کاربران تقریباً بی‌نقص و شاید حتی جادویی است، اما تجربه‌ی کار کردن با این مرورگر مثل خود دارک وب، غیرقابل‌پیش‌بینی، غیرقابل‌اعتماد و به طرز جنون‌آمیزی کُند و آزاردهنده است. بااین‌حال،‌ برای آن‌هایی که حاضرند با این مشکلات کنار بیایند، دارک وب منظره‌ی نسبتاً امنی از آنچه در کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریک و مخوف جوامع انسانی اتفاق می‌افتد، به نمایش می‌گذارد.

در کنار تور، می‌توان از مرورگر DuckDuckGo برای دسترسی به دارک وب استفاده کرد که برای جستجو در اینترنت عادی نیز قابل استفاده است. DuckDuckGo برخلاف مرورگرهای دیگر، اطلاعات شخصی کاربر را جمع‌آوری نمی‌کند و آن‌ها را به اشتراک نمی‌گذارد. این مرورگر برای جستجوی ناشناس در اینترنت ایدئال است و چون می‌تواند لینک‌هایی با دامنه‌ی onion. را نمایش دهد، برای گشت‌و‌گذار در دارک وب مناسب است.

صفحه اصلی مرورگر تور

موتور جستجوی دارک وب چیست؟

بهترین راه دسترسی به دارک‌وب استفاده از مرورگر تور است که نیازمند این است که لینک وب‌سایت موردنظر را دراختیار داشته باشید؛ بااین‌حال، اگر دنبال موتور جستجویی شبیه گوگل هستید که بتوانید با جستجوی عبارات، به آدرس وب‌سایت‌هایی که در دارک وب میزبانی می‌شوند دسترسی پیدا کنید، باید بگوییم که حتی بهترین آن‌ها هم نمی‌تواند همپای تغییرات مداوم و سریع این فضای آشفته حرکت کند.

تجربه‌ی کار کردن با بسیاری از موتورهای جستجوی دارک وب شبیه جستجو در اینترنت بیست، سی سال پیش است و برخی از آن‌ها از جمله Grams که اغلب برای جستجوی بازارهای فروش مواد مخدر به کار می‌رفت، بعد از مدتی به فعالیت خود پایان می‌دهند. با‌این‌حال، موتورهای جستجوی Recon و notEvil و Candle از جمله مواردی هستند که به‌کمک آن‌ها می‌توانید به آدرس وب‌سایت‌های میزبانی شده در دارک وب دسترسی پیدا کنید. 400px TOR1 fa.svg درنا پی سی

وب سایت‌های دارک وب : در دارک وب چه سایت هایی وجود دارد؟

وب سایت‌های دارک وب تقریباً شبیه هر وب‌سایت دیگری در اینترنت هستند، اما در عین حال تفاوت‌های مهمی دارند. اولین تفاوت، مدل نام‌گذاری‌ آن‌ها است. آدرس سایت‌های دارک وب، به جای ختم شدن به دامنه‌‌های آشنایی چون com. ، به پسوند onion. ختم می‌شوند که تنها ازطریق مرورگرهایی مجهز به پروکسی‌های لازم مانند تور قابل دسترسی هستند.

وب سایت‌های دارک همچنین از اعداد و حروف به هم ریخته‌ای در URL خود استفاده می‌کنند که اغلب به خاطر سپردن آن‌ها غیرممکن است. برای مثال، آدرس سایت Dream Market، بازار سیاه اینترنتی که سال ۲۰۱۹ توسط پلیس بسته شد، «eajwlvm3z2lcca76.onion» بود که به‌خاطر سپردن آن تقریباً غیرممکن است.

220px Geographies of Tor درنا پی سی

آن دسته از وب‌سایت‌های دارک وب که برای فعالیت‌های غیرقانونی ازجمله کلاهبرداری و فروش مواد مخدر راه‌اندازی شده‌اند، برای فرار از دست قانون و کاربران زخم‌خورده،‌ مرتب آدرس خود را تغییر می‌دهند. حتی فروشگاه‌های اینترنتی دارک وب که بیش از یک سال از فعالیت آن‌ها می‌گذرد، ممکن است یکباره ناپدید شوند؛ یا به این خاطر که گردانندگان‌شان تصمیم می‌گیرند بعد از کلاهبرداری و به جیب زدن پول مشتریان، فرار کنند یا به این خاطر که این وب‌سایت‌ها به خاطر فعالیت‌های غیرقانونی، توسط پلیس بسته شده است.

دارک وب

از سوی دیگر، ماهیت ناشناس شبکه‌ی تور، وب‌سایت‌های دارک وب را به‌شدت نسبت به حملات دیداس (DDoS) آسیب‌پذیر می‌کند. طی این حملات، ترافیک غیرواقعی روی سایت افزایش می‌یابد و موجب مصرف بیش از حد منابع سرور و در نهایت از دسترس خارج شدن سایت می‌شود. وب‌سایت‌ها برای جلوگیری از حملات DDoS مجبورند مرتب آدرس خود را عوض می‌کنند و این باعث می‌شود بسیاری از محتوای جستجو شده در دارک وب، قدیمی و منسوخ شده باشند.

به‌طور کلی، برای دسترسی به وب‌سایت‌های میزبانی شده در دارک وب، لازم است آدرس دقیق آن‌ها را داشته باشید. بااین‌حال، Hidden Wiki آدرس برخی از این وب‌سایت‌ها را به کاربران معرفی می‌کند؛ فقط حواستان باشد از سر کنجکاوی، روی هر لینک مشکوکی کلیک نکنید، چون Hidden Wiki تنها وب‌سایت‌های معتبر و امن را ایندکس نمی‌کند و ممکن است در آن به لینک‌هایی برسید که کلاهبرداری باشند یا سیستم شما را به بدافزار آلوده کنند.

تور مرورگر دارک وب

سایت های دارک وب را چه کسی می‌سازد؟

ساخت سایت در Deep Web برای افرادی که با این فضا آشنایی دارند کار سختی نیست. اما نکته مهم اینجاست که ورود به این سایت‌ها سخت است! در واقع همانطور که گفته شد حتی اگر سایتی برای ورود از شما رمز عبور نخواهد، اصلا پیدا کردن نامش غیر ممکن است! چرا؟ نگاهی به متن پایین داشته باشید: eajwlvm3z2lcca76.onion در واقع چیزی که بالاتر مشاهده کردید، آدرس یک سایت در دارک وب به اسم Dream_Market بود که در حوالی سال 2019 بعد از دستگیری صاحبش بسته شد. همانطور که مشاهده می‌کنید، جدای از پسوند دامنه خاص .onion حتی نام سایت هم مثل یک رمز بوده و صرفا در اختیار افراد مورد اطمینان قرار می‌گرفته. در مورد بقیه سایت‌ها هم شرایط به همین صورت است و برای ورود به آنها نیاز به داشتن آدرس‌شان دارید. (البته هستند سایت‌هایی که آدرس آنها را به شما می‌دهند که در ادامه معرفی‌شان می‌کنم.) نمای صفحه نخست مرورگر تور در اوبونتو

چه فعالیت‌هایی در دارک وب انجام می‌گیرد؟

میزان فعالیت‌های غیرقانونی در دارک وب از سال ۲۰۱۵ به بعد به شدت افزایش یافته است. مطالعات نشان می‌دهند که از آن زمان تعداد فهرست‌های مخرب در دارک وب با ۲۰ درصد افزایش، به طور چشمگیری افزایش یافته است. این فعالیت‌ها شامل فروش محتوای غیرقانونی مانند مواد مخدر، نرم‌افزارهای غیرقانونی، و خدمات هکر می‌شود. بازارهای آنلاین در دارک وب به عنوان مکانی برای ترویج و تبادل کالاهای غیرقانونی شناخته می‌شوند. تعطیلی سایت‌های بزرگی همچون “جاده ابریشم” و “آلفا بی” توسط نهادهای امنیتی نشان از تدابیر برخورد با این فعالیت‌ها دارد. در جدول زیر فعالیت‌هایی که در دارک وب انجام می‌شود را به اختصار بیان کردیم:
دسته بندی درصد
قمار 0/4
تفنگ گلوله‌زنی 1/4
گفت‌و‌گوی اینترنتی 2/2
جدید (هنوز لیست نشده) 2/2
سوءاستفاده جنسی از کودکان 2/2
کتاب الکترونیک 2/5
فهرست وب 2/5
وبلاگ 2/75
سایت‌های جنسی 2/75
میزبانی وب 3/5
هکر امنیتی 4/25
موتور جستجوی وب 4/25
ناشناسی 4/5
تالار گفتگو 4/75
تقلبی 5/2
افشاگر 5/2
ویکی 5/2
ایمیل 5/7
بیت کوین 6/2
کلاهبرداری 9
بازار 9
مواد مخدر 15/4

خرید و فروش در دارک وب چگونه است؟

سرفیس وب و دیپ وب

بازار دارک وب به لطف بیت کوین رونق یافت؛ رمزارزی که به دو طرف معامله امکان می‌دهد بدون آگاهی از هویت یکدیگر و خارج از کنترل دولت‌ها، در پلتفرمی قابل اطمینان به خرید و فروش (بعضا غیرقانونی و خلافکارانه!) بپردازند.

تقریباً تمام بازارهای سیاه در دارک وب از بیت کوین یا دیگر رمزارزها در تراکنش استفاده می‌کنند؛ اما این به این معنا نیست که خرید و فروش در این فضا برای کاربران عادی، صددرصد امن و بی‌خطر است. ماهیت ناشناس این فضا، انواع کلاهبرداران و سارقان را به خود جلب می‌کند؛ هرچند کسی که برای خرید مواد مخدر یا اسلحه به دارک وب مراجعه می‌کند، نباید انتظاری غیر از این داشته باشد.

فروشگاه‌های دارک وب دارای همان ویژگی‌های فروشگاه‌های اینترنتی عادی از جمله سیستم امتیازدهی، ثبت دیدگاه، سبد خرید و انجمن کاربری هستند، اما تفاوت‌های مهمی نیز وجود دارد. یکی از این تفاوت‌ها، کنترل کیفیت است. وقتی هم فروشنده و هم خریدار ناشناس هستند، اعتبار سیستم امتیازدهی زیر سؤال می‌رود. در چنین محیط بی‌سامانی، می‌توان به‌راحتی امتیازها را دستکاری کرد. به دفعات پیش آمده فروشندگانی که سال‌ها در بازار سیاهی فعالیت داشته‌اند، ناگهان و بی‌سروصدا، با رمزارزهای مشتریان خود ناپدید شده و با اسم مستعار دیگری مشغول به فعالیت در بازار سیاه دیگری شده‌اند.

اکثر ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی، نوعی خدمات سپرده‌گذاری ارائه می‌دهند که وجوه مشتری را تا زمان تحویل محصول به حالت تعلیق نگه می‌دارد. اما در دارک وب،‌ در صورت بروز اختلاف نباید انتظار خدمات پشتیبانی دوستانه‌ای را داشته باشید. در ضمن، تمام ارتباطات در دارک وب رمزنگاری شده است، بنابراین حتی ساده‌ترین معاملات نیز به یک کلید PGP برای احراز هویت و حریم خصوصی نیاز دارد.

مقاله پیشنهادی : رک شبکه چیست؟ تاریخچه دارک وب

در فروشگاه‌های دارک وب حتی اگر معامله با موفقیت انجام شود، تضمینی برای تحویل اجناس خریداری شده نیست. بسیاری از این اجناس لازم است از مرزهای بین‌المللی عبور کنند و مسئولان گمرک به‌شدت نسبت به بسته‌های مشکوک حساس هستند. وب‌سایت خبری Deep.Dot.Web که در دارک وب میزبانی می‌شود، پر از ماجراهای دستگیری خریدارانی است که سعی داشتند از بازارهای سیاه اینترنتی خرید کنند.

نحوه تراکنشات و مبادلات مالی در دارک وب

Prevailing bitcoin logo در دارک‌نت، هزینه‌های مرتبط با کالاها و خدمات از طریق ارزهای دیجیتال پرداخت می‌شود. این ارزها به دلیل اینکه مبادلات آنها بدون نظارت نهادهای قانونی انجام می‌شود و نیازی به ارائه مدارک شناسایی برخی از بانک‌ها ندارند، جایگزینی مناسب برای پرداخت‌های محرمانه در فضای دارک نت محسوب می‌شوند. در ادامه، به معرفی تعدادی از ارزهای دیجیتالی که در این فضا مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌پردازیم.
بیت کوین
بیت‌کوین، اولین ارز دیجیتال با ارزش جهان، به دلیل ویژگی‌های غیرمتمرکز و قیمت بالا در دارک‌نت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ارز در دسته ارزهای رمزنگار نیمه‌ناشناس قرار دارد و با وجود محدودیت‌های مقیاس‌پذیری، هنوز هم در برخی تراکنش‌های دارک‌نت به عنوان وسیله پرداخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
هورایزن
ارز دیجیتال هورایزن یک ارز پیگیری گریز با پروتکل دانایی صفر است که بر مبنای رفع مشکلات مقیاس‌پذیری اتریوم ایجاد شده است. این ارز به دلیل خصوصی‌سازی بیشتر و غیرمتمرکز بودن، به عنوان یکی از ارزهای محبوب در دارک‌نت مورد توجه قرار می‌گیرد.
مونرو
مونرو، بزرگترین ارز پیگیر گریز با حریم خصوصی بالا، از امضای حلقوی و الگوریتم اثبات کار برای حفظ حریم خصوصی استفاده می‌کند. اطلاعات تراکنش‌ها تنها در صورت تمایل معامله‌گر قابل مشاهده بوده و سایر اطلاعات بر روی بلاک‌چین برای دیگران مخفی می‌ماند. این ویژگی‌ها، مونرو را به یکی از برترین ارزهای دیجیتال محبوب در فضای دارک‌نت تبدیل کرده است. سرفیس وب / دیپ وب / دارک وب
بیم
تراکنش‌ها با استفاده از پروتکل MimbleWimble به صورت ناشناس توسط یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز به نام Beam انجام می‌شود. تراکنش‌ها در حضور طرفین معامله صورت می‌گیرند و بعد از تایید فرستنده و گیرنده، بدون ذخیره آدرس در تاریخچه تراکنش‌ها در بلاک‌چین ثبت می‌شوند. Beam با تاکید بر حفظ حریم خصوصی و ناشناختگی، به عنوان یک گزینه امن در دنیای ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.
زی کش (ZCash)
زی کش، یک فورک از بیت‌کوین، با استفاده از کد منبع بیت‌کوین، ارز دیجیتالی با حفظ بیشتر حریم خصوصی را ایجاد کرده است. این ارز از تکنولوژی Zero-knowledge proof برای حریم خصوصی بیشتر در تراکنش‌ها استفاده می‌کند و تراکنش‌ها را بدون ثبت هیچ‌گونه آدرسی انجام می‌دهد. حفظ ناشناختگی در زی کش اختیاری است و کاربر می‌تواند در صورت نیاز اطلاعات بیشتری را در شبکه نمایش دهد.

آیا دارک وب غیرقانونی است؟

اتاق قرمز دارک وب چیست؟

با تمام حرف‌هایی که درباره‌ی دارک وب زده شد، شاید فکر کنید این فضا فقط مخصوص کارهای مجرمانه و فعالیت‌های غیرقانونی است؛ اما اینطور نیست؛ سامانه‌ی تور برای ایجاد کانال ارتباطی ناشناس راه اندازی شد و برای افرادی که به هر دلیلی می‌خواهند هویت خود را در فضای مجازی پنهان کنند، ابزار بسیار مفیدی است.

اگر می‌خواهید درباره‌ی حفاظت از حریم شخصی و رمزارز اطلاعات کسب کنید، دارک وب در این زمینه بسیار سودمند است. دارک وب شامل خدمات ایمیل رمزنگاری شده و مطمئن، آموزش نصب سیستم عامل ناشناس و نکات حرفه‌ای برای افرادی است که نسبت به حریم شخصی خود بسیار حساس هستند.

در دارک وب همچنین مطالبی وجود دارد که نظیر آن‌ها را می‌توان در وب‌سایت‌های عمومی نیز پیدا کرد؛ مثلاً لینک به متن کامل کتاب‌های نایاب، سایت‌های افشاگری نظیر ویکی‌لیکس و حتی سایت بیت تورنت که مراجع قانونی بارها و بارها آن را تعطیل کرده‌اند، در دارک وب همچنان فعال هستند؛ حتی فیسبوک هم یک نسخه‌ی ناشناس در دارک وب دارد.

دارک وب برای برخی سازمان‌ها هم مفید است؛ مثلاً پلیس سایبری با نظارت روی دارک وب، رد داده‌های به سرقت رفته در حملات امنیتی را می‌گیرد یا سازمان‌های خبری حواس‌شان به وب‌سایت‌های افشاگر در دارک وب است تا جریان‌سازی کنند. با‌این‌حال، دارک وب برای مبتدیانی که از سر کنجکاوی قصد ورود به این فضا را دارند، ممکن است خطرناک باشد؛ به‌همین خاطر، توصیه‌هایی را که در ادامه آمده، جدی بگیرید.

دارک وب

کارهایی که هرگز نباید در دارک وب انجام دهید : چه کار هایی رو نباید در دارک وب انجام بدیم؟

  • بازکردن وب‌سایت‌های مختوم به onion. با مرورگر عادی و استفاده‌ نکردن از TOR

انجام این کار آدرس آی‌پی دستگاه را افشا و راه حمله‌ی هکرها به سیستم را باز خواهد کرد. برای اینکه طعمه‌ی هکرها نشوید و فعالیت‌ها و ارتباطات شما در دارم وب مخفی بماند، از مرورگر TOR استفاده کنید.

  • استفاده از TOR بدون تغییر IP

TOR در گذشته، چندین‌بار دچار آسیب شده و برخی تلاش‌ها به افشا شدن آدرس آی پی کاربران منجر شده است. به‌همین‌دلیل، استفاده از ابزارهایی برای تغییر آی‌پی درکنار مرورگر TOR توصیه می‌شود.

  • فعال‌کردن ماکروها و اسکریپت‌ها

فعال‌کردن اسکریپت‌ها مثل جاوااسکریپت در وب‌سایت‌های onion. بسیار خطرناک است. این وب‌سایت‌ها می‌توانند با اجرای اسکریپت‌ها و بدون آگاهی کاربر، سیستم او را به انواع بدافزارهای مخرب آلوده کنند. برخی از این بدافزارها به نمایش مکرر پاپ‌آپ‌های آزاردهنده یا حتی امکان کنترل کامپیوتر از راه‌ دور منجر می‌شود. TOR به‌طور پیش‌فرض تمام ماکروها و اسکریپت‌ها را غیرفعال می‌کند.

  • دانلود فایل از وب‌سایت‌های ناشناخته یا غیرمطمئن

هیچ فایلی را فقط به‌دلیل جذاب‌بودن محتوایش دانلود نکنید؛ مگر اینکه به وب‌سایت ارائه‌دهنده‌ی آن اطمینان کامل داشته باشید. باوجوداین، اگر واقعاً به انجام این کار مجبورید، راه‌حلی ایمنی برایش وجود دارد. استفاده از ماشین مجازی (Virtual Machine)، مانند Virtual Box که سیستم‌عامل نصب‌شده روی ماشین مجازی را از سیستم‌عامل اصلی جدا می‌کند.

0 تا 100 دارک وب : از ورود به Dark Web تا اتاق قرمز + نکات مهم
0 تا 100 دارک وب : از ورود به Dark Web تا اتاق قرمز + نکات مهم
  • اشتباه‌گرفتن دارک‌ وب با دیپ‌ وب

دارک‌ وب بخشی از دیپ‌ وب است و دیپ‌ وب لزوما برای فعالیت‌های مخرب استفاده نمی‌شود؛ اما موتورهای جست‌وجو به آن دسترسی ندارند. به‌عنوان مثال، شبکه‌‌های داخلی سازمان‌ها، اداره‌ها، دانشگاه‌‌ها و دولت‌ها و نیز پایگاه‌ داده‌های تجاری بخشی از دیپ‌ وب هستند، اما کار خلافی در این وب‌سایت‌ها انجام نمی‌شود.

  • گشت‌زنی به قصد کنجکاوی در دارک‌ وب

اگرچه ورود به دارک وب به خودی خود غیرقانونی نیست و برخی کاربران تنها به نیت حفاظت از حریم شخصی وارد آن می‌شوند، اگر از خطراتی که در این فضا در کمین کاربران ناآگاه است، باخبر نباشید ممکن است دچار دردسرهای جدی و قربانی هک شدن، حملات سایبری و کلاهبرداری شوید یا به جرمی که نمی‌دانید مرتکب شدید، مورد پیگرد قانونی قرار بگیرید.

  • خرید با کارت اعتباری

خریدن محصول یا خدمات از دارک‌ وب با کارت اعتباری بزرگ‌ترین اشتباه است. به‌غیر از بیت‌ کوین و سایر رمزارزها، هیچ روش پرداخت دیگری ایمن نیست.

  • دوست یا دشمن شدن با کاربران دارک وب

معمولاً کاربران مختلفی در دارک وب فعالیت می‌کنند. دوستی‌ها در این فضا واقعی نیستند و بهترین کار این است که تا حد ممکن از برقراری ارتباط با آن‌ها جلوگیری کنید.

ورود به دارک وب با گوشی آیا ممکن است؟

پیش از آنکه درباره‌ی روش ورود به دارک وب با گوشی صحبت کنیم، به این نکته توجه کنید که گوشی‌های هوشمند به‌خاطر میزبانی از حجم زیادی از داده‌های شخصی، عکس و ویدیو و دسترسی به دوربین، میکروفون و موقعیت مکانی کاربر به‌شدت آسیب‌پذیر هستند و هر لحظه در خطر هک شدن قرار دارند؛ به‌ویژه اگر سیستم عامل گوشی شما اندروید باشد. به‌همین‌خاطر، حواستان باشد که در دارک وب فقط از لینک‌های معتبر بازدید کنید و موارد ایمنی را برای محافظت از داده‌های حساس خود، از جمله پوشاندن لنز دوربین، رعایت کنید.

The Hidden Wiki logo درنا پی سی

نکته مهم دیگری که برای ورود به دارک وب با گوشی لازم است بدانید این است که پیش از دانلود اپلیکیشن موردنیاز، مطمئن شوید که مورد تأیید پروژه‌ی تور است. سومین نکته این است که پیش از ورود به دارک‌وب حتماً آی‌پی خود را تغییر دهید. البته پلتفرم تور در ایران فیلتر است و علاوه‌بر مسائل امنیتی که استفاده از ابزار تغییر آی‌پی برای دسترسی به دارک وب را در هر کشوری الزامی می‌کند، بدون استفاده از این ابزار، ورود به دارک وب با آی‌پی ایران ممکن نیست.

اگر گوشی‌تان اندرویدی است، علاوه‌بر دانلود و نصب اپلیکیشنی برای تغییر آی‌پی، تنها کافی است مرورگر رسمی تور را از گوگل پلی دانلود کنید و منتظر بمانید تا اتصال به دارک وب برقرار شود. بعد از برقراری اتصال می‌توانید از لینک‌های onion. بازدید کنید که در خود مرورگر چند آدرس امن از جمله نسخه‌ی دارک وب نیویورک تایمز پیشنهاد شده است.

 

برای دسترسی به دارک وب ازطریق آیفون، متوجه خواهید شد که خبری از اپلیکیشن رسمی تور در اپ استور نیست، اما تا دلتان بخواهد اپلیکیشن‌های متفرقه وجود دارند که به‌دفعات دانلود شده و حتی امتیاز بالایی نیز از کاربران دریافت کرده‌اند، درحالیکه ممکن است دستگاه شما را هک یا به ویروس آلوده کنند. توصیه ما این است که مرورگر Onion را برای آیفون دانلود کنید. هرچند این اپلیکیشن نیز رسمی نیست، ویژگی‌هایی دارد که استفاده از آن را امن‌تر می‌کند؛ از جمله اینکه متن‌باز است، توسط یکی از توسعه‌دهندگان پروژه‌ی تور ساخته شده و در وب‌سایت رسمی تور به‌عنوان جایگزینی برای مرورگر تور در iOS معرفی شده است.

اتاق قرمز دارک وب چیست؟

اتاق قرمز (به انگلیسیRed Room) یکی از موارد منتسب به دارک‌وب است که امروزه شایعه بودن آن مشخص شده‌است، معمولاً کلاه‌برداران اینترنتی با قول نمایش زندهٔ شکنجه و آزار و اذیت انسان‌ها، مبالغی را از افراد دریافت می‌کنند، اما اقدامی انجام نمی‌شود و این کار، تنها ترفندی برای دریافت پول و کلاه‌برداری است.

از بین تمام افسانه‌های دارک وب که بعد از مدتی حقیقت آن‌ها برملا می‌شود، «اتاق قرمز» (Red Room) هنوز در هاله‌ای رمز‌آلود و تاریک فرو رفته است. طبق این افسانه، جایی در اعماق دارک وب وجود دارد که به‌صورت زنده، صحنه‌های شکنجه و قتل را استریم می‌کند و بینندگان با پرداخت رمزارز، شکنجه‌ای را که دوست دارند تماشا کنند، درخواست می‌کنند. اگر به ساب‌ردیت دارک‌وب، وب‌سایت 4chan یا Hidden Wiki سری بزنید، پست‌هایی را خواهید دید که در آن کاربران ادعا می‌کنند از منبع دست چندم شنیده‌اند که استریم این صحنه‌ها را در اتاق قرمز تماشا کرده‌اند. اما آیا اتاق قرمز واقعاً وجود دارد یا افسانه‌ای بیش نیست؟

جالب است بدانید مفهوم «اتاق قرمز» دست‌کم ۲۰ سال پیش از ظهور دارک وب وجود داشته است. برخی ریشه‌ی آن را به فیلم Shining مرتبط می‌دانند که در آن شخصیت دنی روی در، کلمه‌ی REDRUM را می‌نویسد و مادرش آن را به‌صورت معکوس توی آینه MURDER (قتل) می‌خواند. در فیلم ترسناک Videodrome محصول ۱۹۸۳ نیز اتاق قرمز رنگی وجود دارد که در آنجا به‌صورت زنده صحنه‌های شکنجه پخش می‌شود.

اما ماجرایی که وجود اتاق قرمز در دارک وب را بر سر زبان‌ها انداخت، به سال ۲۰۱۵ برمی‌گردد. آن زمان، در ردیت و 4chan در مورد شایعه‌ای صحبت می‌شد که گروهی ناشناس چند تن از ترروریست‌های داعش را اسیر کرده و قصد دارند ویدیوی شکنجه و قتل آن‌ها را به‌صورت زنده در دارک وب نمایش دهند. اما لحظه‌ای که قرار بود پخش زنده ویدئو شروع شود، وب‌سایت از دسترس خارج شد، اما چند ساعت بعد دوباره برگشت و درحالی‌که از همه به‌خاطر تماشای استریم تشکر می‌کرد، ویدئویی ۲۱ دقیقه‌ای از فردی را منتشر کرد که در آن داشتند به زور به او بیکن می‌خوراندند.

تاریخچه دارک وب

اگرچه انسان‌ها توانایی انجام هر کار انزجارآمیز و وحشتناکی را دارند و نمونه‌هایی از آن‌ها را حتی در اینترنت عادی و شبکه‌های اجتماعی مشاهده می‌کنیم،‌ به‌نظر می‌رسد اتاق قرمز دارک وب به چند دلیل وجود خارجی نداشته باشد. اول اینکه محدودیت‌های مرورگر تور و زمان زیادی که برای بافر کردن ویدئو نیاز است، استریم زنده در این مرورگر را عملا غیرممکن می‌کند. دوم اینکه هیچ‌ منبع دست اولی وجود ندارد که خودش این اتاق را واقعاً دیده باشد. از سوی دیگر، حتی با‌وجود مخفی ماندن هویت افراد، نهادهای قانونی بارها موفق به شناسایی و دستگیر مجرمان شده‌اند و دلیلی ندارد که آن‌هایی که به شکنجه‌ی افراد می‌پردازند و از این راه پول به جیب می‌زنند، به چنگ قانون نیفتند. در نهایت اینکه هکرها وب‌سایت‌هایی را که ادعا می‌کنند اتاق قرمز هستند، آنالیز کرده و متوجه شده‌اند که از امنیت بسیار پایینی برخوردارند و گردانندگان آن‌ها به‌راحتی قابل شناسایی هستند. اگر قرار است در این وب‌سایت‌ها، قتل و شکنجه به نمایش گذاشته شود، منطقی است که امنیت و مخفی ماندن گردانندگان‌شان در اولویت باشد.

ناشناس بودن در دارک وب

البته افسانه‌ بودن اتاق قرمز به این معنا نیست که در دارک وب خبری از محتوای منزجر کننده و رفتارهای غیرقانونی و غیراخلاقی نیست؛ اما تمام این محتوا را متأسفانه می‌توان در همین اینترنت معمولی نیز پیدا کرد. در کل به‌نظر می‌رسد جایی «عمیق‌تر» و مخفی‌تر در دارک وب وجود ندارد، هرچند ذهن‌ها همچنان کنجکاو باقی خواهند ماند.

فیلم و مستند دارک وب: چه فیلم هایی درمورد دارک وب ساخته شد؟

250px Silk Road Logo درنا پی سی

یکی از ساده‌ترین و امن‌ترین راه‌ها برای آشنایی بیشتر با دارک وب، تماشا کردن مستندها و فیلم‌هایی است که درباره‌ی این موضوع ساخته شده‌اند. در بین فیلم‌های موجود، تماشای مستند دیپ وب (Deep Web‌) به کارگردانی الکس وینتر انتخاب خوبی است. این مستند در سال ۲۰۱۵ عرضه شد و درباره‌ی ماجرای اولین بازار سیاه دارک وب به نام سیلک‌رود، بیت کوین و سیاست‌های مربوط به دارک وب توضیح می‌دهد.

فیلم ها و مستندهای Dark Web

مستند دیپ وب، ظهور اینترنت غیرمتمرکز، رمزنگاری شده، خطرناک و خارج از دسترس قانون را طی گفت‌وگویی جالب‌توجه با اندی گرینبرگ، نویسنده‌ی وب‌سایت Wired، و امیر تاکی، توسعه‌دهنده‌ی پروژه‌ی بیت‌ کوین، بررسی می‌کند. همچنین روایت این مستند بر عهده‌ی کیانو ریوز بوده است.

A user selling cookies

اگر داستان ظهور و افول سیلک‌رود، امپراتوری اینترنتی مواد مخدر، برایتان جذاب است، می‌توانید فیلم Silk Road به کارگردانی تیلر راسل را تماشا کنید که در سال ۲۰۲۱ عرضه شد. بخشی از این فیلم بر مبنای واقعیت و بخش دیگر برای اضافه کردن چاشنی هیجان به فیلمی در سبک تریلر است. کارگردان این فیلم سعی کرده به مخاطب تصویری انسانی‌تر از گرداننده‌ی این وب‌سایت ارائه دهد و تاحد زیادی موفق بوده است.

مستند دیگری به نام Inside the Dark Web به کارگردانی مایکل ردفورد که در سال ۲۰۱۴ عرضه شد، به بررسی موضوع شنود اینترنتی و جمع‌آوری داده‌های شخصی کاربران می‌پردازد. در این مستند می‌بینیم که تیم برنرز لی، مردی که به‌عنوان مخترع اینترنت شناخته می‌شود، معتقد است خطرات حریم شخصی در اینترنت با گذر زمان بیشتر می‌شود. او در این مستند تأکید می‌کند تهدیدات نظارت اینترنتی از جانب انسان‌هایی نیست که رفتار کاربران را زیر نظر دارند؛ بلکه از جانب کامپیوترها و الگوریتم‌هایی است که در آن‌ها موجود هستند.

دارک وب چیست؟

تمرکز Inside the Dark Web بعد از نظارت دولتی به نهادهای تجاری و کسب‌وکارهای بزرگ معطوف می‌شود که تا جایی که می‌توانند از سوابق جستجو، ترافیک اینترنتی، عادت‌ها و علائق کاربران، اطلاعات جمع‌آوری می‌کنند و متناسب با منافع خود، یا از آن‌ها استفاده کرده یا آن‌ها را به شرکت‌های متفرقه می‌فروشند.

آینده دارک وب چگونه خواهد بود؟

220px Diep Web درنا پی سی

درست است که در دارک وب فعالیت‌های غیرقانونی زیاد اتفاق می‌افتد و بسیاری دارک وب را مساوی با فضایی برای ارتکاب جرم می‌دانند، اما اینترنت عادی هم چندان خالی از فعالیت‌های غیرقانونی و کلاهبرداری نیست. از طرفی، این روزها از هر وب‌سایتی که در سرفیس اینترنت از آن بازدید می‌کنید، داده‌های شخصی شما را جمع‌آوری می‌کند و بدون رضایت شما به شرکت‌های مختلف می‌فروشد. گاهی نیز ممکن است از وب‌سایت معتبری بازدید کنید که سیستم شما را به انواع بدافزار آلوده کند.

تصور کنید اگر کل اینترنت، دارک وب بود، تمام اطلاعات شخصی ما که شرکت‌ها برای دستیابی به سود می‌فروشند، کاملاً محو می‌شد. اینترنت اولیه که آرپانت نام داشت، تنها با هدف برقراری ارتباط بین آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌ها راه اندازی شد و اینترنت امروزی اگرچه با آرپانت تفاوت بسیاری دارد، تکنولوژی زیرساخت آن همان است. فکر بازطراحی اینترنت به‌عنوان ابزاری برای برقراری ارتباطات امن با حفظ حریم شخصی کاربران چندان بد به نظر نمی‌رسد. البته نظام سرمایه‌داری همیشه و در هر شرایطی، راهی برای پیشروی پیدا می‌کند و در بستر چنین اینترنتی، احتمالاً شاهد روش‌های دیگری برای جمع‌آوری داده‌های شخصی افراد خواهیم بود.

دارک وب

به هر حال، نیاز به داشتن اینترنتی امن و ناشناس به‌شدت احساس می‌شود و عجیب نیست که در این فضا، سامانه‌ی تور و دارک وب بیش‌ازپیش رشد کرده‌اند. تعداد گره‌هایی که داوطلبان برای تغییر مسیر ترافیک در تور راه اندازی می‌کنند، رو به افزایش است و اگرچه تصور اینکه روزی دارک وب بتواند کل اینترنت را بگیرد، بسیار بعید به نظر می‌رسد، به قول قدیمی‌ها، کار نشد ندارد.

نظر شما کاربر درنا پی سی مگ درباره دارک وب چیست؟ محیطی افسارگسیخته که تا همیشه برای فعالیت‌های مجرمانه به کار خواهد رفت یا بستری امن برای حفظ حریم شخصی کاربران و آنچه اینترنت قرار بود از ابتدا باشد؟

ممنون از همراهی شما با درنا پی سی مگ 🙂

سوالات متداول درنا پی سی مگ

  • دارک وب چیست؟

    دارک وب بخش بسیار کوچکی از دیپ وب است که به عمد از دید عموم پنهان شده است. در دارک وب،‌ ناشناس بودن حرف اول را می‌زند، برای همین فعالیت‌های غیرقانونی و جرائم به وفور در این ناحیه از اینترنت اتفاق می‌افتند.

  • تفاوت دارک وب و دیپ وب؟

    دیپ وب به هر محتوایی در اینترنت اشاره دارد که بنا به درخواست صاحب آن، توسط موتورهای جستجو از جمله گوگل، ایندکس نشده و درنتیجه اگر در گوگل جستجو کنید، آن را نخواهید یافت. دارک وب بخش بسیار کوچکی از دیپ وب برای فعالیت‌های ناشناس و گاها مجرمانه است.

دسته‌بندی شبکه آموزش و ترفند ارز دیجیتال شبکه های اجتماعی
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت