درنا پی سی: راوی پادکست های جذاب تکنولوژی - موسیقی و توسعه فردی
ما در درنا پی سی حامی پادکست های رشد فکری و رادیو درنا پی سی هستیم. پادکست رشد فکری پادکستی در خصوص موسیقی و توسعه فردی هست که مجری آن محمد متین منجمی مدیر روابط عمومی درنا پی سی – طراح وب و آهنگساز موسیقی الکترونیک است. در پادکست رادیو درنا پی سی به مباحث جذاب تکنولوژی و شبکه میپردازیم.
پادکست چیست؟
پادپخش (به انگلیسی: Podcast) یا وِبآوا ، پودمانی صوتی است که از وب قابل دریافت است. وِبآوا، انتشار مجموعهای از پروندههای رسانه دیجیتال است که توزیع آن در اینترنت با استفاده از خوراک وب صورت میگیرد، و معمولا روزنامهنگاران آنها را بر روی یک پخشکنندهٔ موسیقی دیجیتال و قابل بارگیری قرار میدهند. این روش ارائهٔ محتوا، در سال ۲۰۰۴ محبوبیت پیدا کرد و گسترش یافت؛ و گاهی به آن رادیوی اینترنتی گفته میشود. از وِبآوا با عناوین «وبنوشتپخش» (blogcast) و «وبنوشت صوتی» (audio blog) نیز نام برده میشود.
برای دریافت آن، معمولاً از برنامههای خوراکخوان که از خدمات وب استفاده میکنند استفاده میشود و بر روی رایانههای خانگی یا پخشکنندههای موسیقی دیجیتال قابل بارگیری است. قابل ذکر است که عمل دریافت وِبآوا را وِبآواگیری (به انگلیسی: Podcatch) میگویند.
ویژگی های پادکست چیست؟
وِبآواسازی نیز مانند روشهای دیگر ارائهٔ محتویات رسانهای بر روی اینترنت (بهعنوان مثال پخش رادیویی و Online Audio/Video streaming) از ارسال پرونده استفاده میکند. اما وِبآواسازی دارای چند تفاوت عمده با این روشهاست:
- وِبآواسازی بر خلاف سایر روشهای ارائه محتوای صوتی که به روش ارسال خودکار به مخاطب (Push Technology) کار میکنند، بر اساس روش جذب مخاطب به سمت خود (Pull Technology) است؛ یعنی، در این روش، مصرفکننده بر اساس تقاضای مشخص خود، به محتوای وب دسترسی دارد و مانند رادیو، مطالب به او تحویل داده نمیشود بلکه او آنها را بر اساس نیاز خود تحویل میگیرد.
- در این روش، مصرفکننده محتوای مورد نظر را به وسیله دستگاههای پخش غیر از رایانه نیز استفاده میکند و در زمان استفاده، لزوماً نیازی به دسترسی به رایانه نیست. معمولاً دستگاههایی که میتوان وِبآواها را روی آنها شنید، همان دستگاههای پخش موسیقی دیجیتال هستند که عموماً بسیار کوچک و قابلحملاند. در نتیجه کاربر در هر زمان و مکانی قادر به استفاده از محتوای صوتی خواهد بود.
- محتوا پس از دریافت از اینترنت، بدون نیاز به ارتباط با اینترنت، قابل استفاده خواهد بود در حالی که در سایر روشها، نیاز به حفظ ارتباط اینترنتی برای استفاده از محتوا وجود دارد.
- در این روش، امکان شنیدن هر بخش از محتوا، جلو و عقب بردن آن، شنیدن محدودهٔ خاصی از محتوا و سایر موارد از طرف کاربر ممکن است. کاربر به هر تعداد بار که بخواهد میتواند محتوا را گوش دهد در حالی که در رادیو اینترنتی، چنین امکانی به خودی خود وجود ندارد.
- در این روش، نیازی به مراجعه به وبگاههای مختلف برای دسترسی به انواع محتویات نیست و با تنظیم نرمافزار و افزودن نشانی وِبآوای موردنظر به فهرست، انتقال محتوا به رایانه و در نهایت به دستگاه پخش آن بهصورت خودکار انجام شده و کاربر همیشه آخرین و جدیدترین اطلاعات را در دستگاه پخش محتوای صوتی خود خواهد داشت.
اگر شما هم میخواهید پادکستر بشوید نیازمند میکرفون با کیفیت هستید. درنا پی سی بهترین میکروفون های بازار را برای شما جمع آوری کرده