در این مقاله به معرفی و مقایسهی بهترین کارت های گرافیک در بازار ایران و کامل ترین راهنمای خرید کارت گرافیک در هر بازده قیمتی و هر کاربردی (ویژه 1403) در درنا پی سی مگ می پردازیم. با توجه به عملکرد، قدرت پردازش، و قابلیتهای پیشرفتهی کارتهای گرافیک (VGA)، لازم است جنبههای مختلف تجربهی کاربران و گیمرها بررسی شود.
از کارتهای گرافیک مناسب برای رزولوشن بالا و دارای حافظهی بزرگ گرفته، تا GPUهای با سازگاری بالا و خنککنندههای قوی، این مقاله به شما کمک میکند تا بر اساس نیاز و بودجهتان، بهترین گرافیک را انتخاب کنید.
این مقاله برای هر کسی که به دنبال خرید یا ارتقاء کارت گرافیک برای کامپیوتر خود است، منبع جامع و مفیدی است.
یکی از مهم ترین قطعا هر کامپیوتر و لپ تاپی، کارت گرافیک (Graphics Card) است. در این نوشتار سعی نموده ایم ضمن ارائه نکات مهم خرید گرافیک، توضیحات مفیدی نیز در اختیار شما بگذاریم که در هنگام خرید کارتهای گرافیک به کارتان بیاید. همچنین ما تلاش می کنیم شما را در انتخاب کارت گرافیک مناسب برای سیستم تان راهنمایی کنیم و حتی می توانید مشاوره خرید گرافیک دریافت کنید.
پیش از اینکه وارد مبحث راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر شویم، نخست نگاهی بیاندازیم بر مدل نام گذاری و نحوه تشخیص مدل کارت گرافیک؛ با راهنمای خرید کارت گرافیک درنا پی سی مگ همراه شوید.
مقدمه
خرید کارت گرافیک زیر و بم خاص خود را دارد و لزوماً با هزینه بیشتر نمی توان یک کارت گرافیک مناسب به دست آورد. از همین رو باید مهمترین نکات قبل از خرید گرافیک را بدانید تا ضرر نکنید یا حتی سرتان کلاه نگذارند. اما چگونه کارت گرافیک مناسب را انتخاب کنیم؟
کارت گرافیک چیست؟
همانظور که ذکر کردیم در مقاله انواع کارت گرافیک درمورد کارت گرافیک صحبت کردیم ولی دوباره در اینجا اشاره کوتاهی خواهیم داشت.
کارت گرافیک (به انگلیسی: graphics card) (با نامهای کارت ویدئو، کارت نمایشگر، آداپتور نمایشگر، آداپتور گرافیک و برد گرافیک شناخته میشود) یک کارت توسعه و یک دستگاه ورودی است که تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید میکند.
اکثر کارتهای گرافیک، توابع مختلفی مانند شتاب دهندهٔ رندر صحنههای سهبعدی و دوبعدی، رمز گشایی کردن MPEG-2/MPEG-4، خروجی تلویزیون یا قابلیت اتصال چند مانیتور را ارائه میکنند.
اکثر کارتهای گرافیک به نمایش ساده صفحه نمایش محدود نمیشوند. پردازنده گرافیکی مجتمع (GPU) که هسته کارت گرافیک است، میتواند پردازشهای اضافی را نیز انجام دهد، تا بار محاسباتی اضافه را از پردازنده مرکزی رایانه (CPU) حذف کند. به عنوان مثال، در ابتدا شرکتهای Nvidia و (AMD (ATi که کارتهای گرافیکی را تولید میکنند، محاسبات نرمافزاری OpenGL و DirectX را بر روی سطح سختافزاری کارت گرافیک ارائه میدهند تا از میزان اطلاعات پردازشی توسط CPU بکاهند. در اواخر سالهای ۲۰۱۰ نیز، تمایل به استفاده از قابلیتهای محاسباتی پردازنده گرافیکی (GPU) برای حل وظایف غیر گرافیکی به وجود آمد.
معمولا کارت گرافیک به شکل یک صفحه مدار چاپی (کارت توسعه) ساخته شدهاست و به شکافهای توسعه(AGP، PCI Express) متصل میشوند. بعضی از آنها با استفاده از محفظههای اختصاصی ساخته شدهاند که از طریق کابل به کامپیوتر متصل میشوند.
آموزش خرید کارت گرافیک
در ادامه با درنا پی سی مگ همراه شوید تا راز و رمز انتخاب و خرید کارت گرافیک را به ساده ترین بیان ممکن به شما بگوییم. همچنین ما لینک منابع عالی برای مقایسه کارت گرافیک را به شما معرفی خواهیم کرد.
مدل کارت گرافیک و اهمیت آن (+نحوه تشخیص مدل کارت گرافیک)
اگر مدل کارت گرافیک خود را نمی دانید، کافی است در تسک منیجر ویندوز به سربرگ Performance و نهایتاً بخش GPU بروید تا مدل کارت گرافیک معلوم شود. همچنین برنامه مشهور GPU-Z به راحتی مدل کارت گرافیک سیستم یا لپ تاپ شما را نمایش می دهد.
هر کارت گرافیک دارای یک اسم یا مدل است که از چند پیشوند و تعدادی پسوند تشکیل شده است. برای نمونه Nvidia GeForce RTX 4070 Ti را در نظر بگیرید. این یک کارت گرافیک ساخت انویدیا از سری GeForce است که مخصوص گیمینگ محسوب می شود. قسمت بعدی یا RTX پیشوند مدل کارت گرافیک است که به بیانی ساده خانواده آن را نشان می دهد.
کارت های گرافیک کنونی انویدیا از سه خانواده GTX، GT و RTX تشکیل شده اند که GT بسیار ضعیف بوده و برای استفاده غیر گیمینگ است. سری GTX مدل های رده معمولی تا میان رده را شامل می شود و مخصوص گیمینگ است. سری RTX مخصوص گیمینگ بوده و دارای قابلیت های مبتنی بر فناوری Ray Tracing است.
در مثال یاد شده، RTX 4070 Ti مدل دقیق پردازنده گرافیکی بوده که پسوند Ti آن را از نسخه دیگر همین محصول متمایز می کند. حالا مدل نام گذاری یک کارت کاستوم را ببینید:
MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G
اینجا MSI سازنده کارت گرافیک بوده و پسوند یا به طور دقیق تر میان وند GAMING X TRIO بیانگر سری اختصاصی سازنده یاد شده است که یک طراحی کاستوم محسوب می شود. پسوند آخر یا 12G نیز حجم حافظه ویدئویی را نشان می دهد.
در حال حاضر پردازنده های گرافیکی گیمینگ یا رده مصرف کننده انویدیا دارای سری های زیر است:
- GeForce RTX 40
- GeForce RTX 30
- GeForce GTX 16
- Geforce GT
دقت داشته باشید انویدیا کارت های ورک استیشن یا کلاس حرفه ای هم دارد که عمدتاً دارای پیشوند RTX A هستند. این کارت ها مخصوص استفاده های تخصصی بوده و برای استفاده گیمینگ یا خانگی جایگاهی ندارند از همین رو راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر برای استفاده ورک استیشن یا کاری تا حد بسیار زیادی متفاوت است..
کارت های گرافیک کنونی AMD از سری های زیر تشکیل شده است:
- Radeon RX 7000
- Radeon RX 6000
اینتل هم چند وقتی می شود که کارت گرافیک گیمینگ و غیر گیمینگ تولید می کند، با این حال برای گیمینگ ایده آل نیستند و در بازار ایران هم به طور گسترده یافت نمی شوند. در هر صورت کارت های گرافیک اینتل از سری های زیر تشکیل شده اند:
- Arc A500
- Arc A700
انواع رده کارت گرافیک
نکات مهم خرید گرافیک کم نیستند اما حالا که با مدل نام گذاری آنها آشنا شده اید، نوبت به کلاس و تارگت کارت گرافیک می رسد. بدیهی است کارت های گرافیک متنوعی وجود دارند که برای استفاده های مختلف و بودجه های متفاوت تعریف شده اند. برای نمونه GT 1030 یک کارت گرافیک ارزان و معمولی است که برای گیمینگ ساخته نشده است اما GeForce RTX 4070 یک کارت گرافیک رده بالا (High-End) و مخصوص بازی است.
بدیهی است کارت های گرافیک قوی تر گران تر هستند، با این حال رقابت میان سه سازنده کارت گرافیک (شامل اینتل، انویدیا و AMD) باعث شده محصولات هم رده و هم قیمت آنها اختلاف چشمگیری از نظر کارایی، قدرت و فناوری ها و توانایی ها داشته باشد. البته قوی ترین و پیشرفته ترین کارت های گرافیک کنونی بازار بدون تردید ساخت انویدیا هستند
.
کارت های گرافیک ارزان و رده پایین با این فرض که قدیمی و متعلق به سال ها قبل نباشند، صرفاً از عهده خروجی گرفتن تصویر یا کارهای ساده ای چون استفاده از سیستم عامل، اجرای برنامه های معمولی، وب گردی، تماشای فیلم و نظیر آنها برمی آیند. از جمله این کارت ها می توان به GT 710 و GT 730 اشاره کرد. در این باره می توانید مشاوره خرید گرافیک بگیرید.
کارت های رده پایین کمی قوی تر چون GT 1030، برای کارهای کمی سنگین تر چون نمایش ویدئوهای با کیفیت، کار با وبسایت های گرافیکی و نظیر آنها مناسب است. همچنین این کارت ها از عهده گیمینگ تفننی، اجرای بازی های قدیمی و کارهای گرافیکی ساده بر می آیند. البته AMD در همین رده یک کارت قوی تر به نام RX 6400 دارد که قدرت گرافیکی بالاتری داشته و برای گیمینگ در وضوح های پایین هم جوابگو است.
رده بعدی کارت های رده معمولی تا میان رده هستند که از مدل هایی چون GTX 1650 تشکیل شده اند. این کارت ها ارزان ترین مدل های مناسب برای گیمینگ هستند اما نباید انتظار FPS بالا یا اجرای بازی ها با بالاترین تنظیمات را داشته باشید.
رده بعدی کارت های گرافیک میان رده رو به بالا تا رده بالا هستند که انتخاب استانداردی برای گیمینگ محسوب می شوند. از جمله این کارت ها می توان RTX 3050 تا GTX 4070 را برشمرد. این کارت ها برای استفاده های غیر گیمینگ چون کارهای گرافیکی، رندرینگ و نظیر آنها نیز مناسب هستند. کارت های گرافیک میان رده نیز فناوری های گرافیکی پیشرفته ای چون Ray Tracing دارند اما جز در مدل های رده بالا، چندان کاربردی نیستند. البته این کارت ها در گیمینگ با Upscaling به کمک هوش مصنوعی، ارزنده هستند.
به کارت های گرافیک پرقدرت چون RTX 4080 و Radeon RX 7900 XT می رسیم که یک پله پایین تر از کارت های پرچمدار قرار می گیرند. این کارت ها مخصوص اجرای بازی ها با بالاترین تنظیمات، FPS بالا یا گیمینگ 4K با فناوری های گرافیکی پیشرفته چون Ray Tracing آنی هستند. طبیعتاً این کارت ها قیمت بالایی دارند البته انتخاب کارت گرافیک مناسب لزوماً به معنای خرید گران ترین مدل بازار نیست..
در نهایت در این بخش از راهنمای خرید کارت گرافیک، به کارت های گرافیک پرچمدار چون GeForce RTX 4090 و Radeon RX 7900 XTX می رسیم که جزء گران ترین و تاپ ترین مدل ها هستند. این کارت ها در ظاهر برای گیمینگ حرفه ای مناسب هستند اما واقعیت این است که ارزش خرید پایینی برای گیمینگ دارند.
کارت های گرافیک پرچمدار عمدتاً حافظه ویدئویی بیشتر و تعداد بالاتری هسته پردازشی نسبت به کارت های High-End دارند که لزوماً برای گیمرها سودمند نیست و بیشتر برای کارهای گرافیکی، رندرینگ، استفاده حرفه ای و نظیر آنها پیشنهاد می شود. از همین رو برای یک گیمر RTX 4080 ارزشمند تر از GeForce RTX 4090 است.
در همین رابطه بخوانید:
– راهنمای خرید سیستم گیمینگ
– راهنمای خرید سی پی یو
– 10 لپ تاپ عالی برای کار های گرافیکی
این مروری ساده بر رده انواع کارت گرافیک بود اما بخش مهمی از راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر محسوب می شود.
انویدیا، AMD یا اینتل؟
در حال حاضر سه سازنده پردازنده گرافیکی وجود دارد که شامل اینتل، انویدیا و AMD هستند. در این بین اینتل محصولات چندان پرقدرت یا توانمندی ندارد و AMD و انویدیا برند برتر و مطرح کارت گرافیک هستند. از همین رو گیمرها عمدتاً سراغ کارت های گرافیک انویدیا و بعدتر AMD می روند.
خوشبختانه هر دو AMD و انویدیا کارت های گرافیک مُدرن و پیشرفته ای با کارایی بالا و مصرف پایین انرژی دارند، بنابراین شما می توانید کارت گرافیک مورد نیاز خود را از هر دو برند یاد شده انتخاب کنید. نکته مهم در خرید کارت گرافیک، توجه به نسبت کارایی به قیمت است. برای نمونه اگر کارت گرافیک A کارایی معادل 100 درصد با قیمت 1 میلیون تومان در اختیار شما قرار بدهد اما کارت گرافیک B همان کارایی یا بهتر را با قیمت مشابه یا پایین تر ارائه کند، کارت گرافیک B ارزش خرید بالاتری دارد.
مطالب مرتبط با راهنمایی خرید را در اینجا بخوانید.
البته به عنوان راهنمای خرید کارت گرافیک باید گفت کارایی یا FPS بالا لزوماً تنها معیار در انتخاب کارت گرافیک نیست و فناوری های اختصاصی، بهینه سازی و سازگاری نیز اهمیت بالایی دارد. در زمان تهیه این نوشتار، انویدیا از نظر فناوری های گرافیکی، نرم افزاری و بهینه سازی ها برتری کامل دارد، با این حال AMD هم چندان عقب نیست و کارت های گرافیک AMD از ارزش خرید مختص به خود برخوردار هستند.
کارت های گرافیک اینتل وضعیت دلچسبی ندارند، هرچند که در گیمینگ تفننی یا اجرای بازی های آنلاین مشکلی هم ندارند و می توانند قابل اتکا باشند. البته آنچه که اشاره شد بدون در نظر گرفتن قیمت کارت های اینتل در مقایسه با انویدیا و AMD صدق نمی کند اگر هنوز تردید دارید، کافی است مشاوره خرید گرافیک از ما بگیرید.
بهترین برندهای کارت گرافیک
اکنون به یک بحث بسیار مهم و هنگام خرید کارتهای گرافیک می رسیم و آن برند کارت گرافیک است. برندهای گرافیک را می توان به دو دسته معتبر و غیر معتبر تقسیم نمود که دسته اول جزء شرکای رسمی انویدیا، AMD یا اینتل هستند و می توان تایید آنها را بر روی وب سایت سه سازنده یاد شده پیدا کرد.
دسته دوم کارت های گرافیک نامعتبر هستند که بدون هماهنگی و تایید انویدیا، AMD یا اینتل تولید شده اند. این کارت ها معمولاً برندهای ناشناخته ای دارند و عمدتاً چینی هستند. هرچند کارت های گرافیک نامعتبر می توانند مشخصات و کارایی مشابه کارت های دیگر داشته باشند، اما قابل اطمینان نیستند و بهتر است ریسک نکنید. در این خصوص دریافت مشاوره خرید گرافیک بهترین کار است.
دسته دیگری از کارت های گرافیک هم وجود دارد و آنها متفرقه یا حتی فیک هستند. این برندها معمولاً کارت هایی با مدل غیر واقعی، مشخصات تقلیل یافته یا طراحی غیر اصولی دارند که خرید آنها کاملاً ریسک است.
از برندهای معتبر کارت های گرافیک انویدیا و AMD در ایران می توان موارد زیر را برشمرد:
- ASUS
- GIGABYTE
- MSI
- ZOTAC
- BIOSTAR
- GALAXY
- PNY
- INNO3D
- ASROCK
- MATAROX
- GAINWARD
- PALIT
- EVGA
- PowerColor
- Sapphire
- XFX
احتمالاً اکنون شما هم می پرسید پس چه فرقی بین برندهای مختلف کارت گرافیک وجود دارد؟
واقعیت این است که برندهای کارت گرافیک از نظر کیفیت ساخت، طول عمر یا دوم، نویز فن، دما، زیبایی و … تفاوت های چشمگیری می توانند داشته باشند. با این حال اگر یک برند مورد تایید یا جزء شرکای رسمی انویدیا، اینتل یا AMD را انتخاب کنید، هیچ نگرانی جدی نباید وجود داشته باشد.
همانطور که در دنیای گوشی های موبایل یک برند گران تر و باکیفیت تر است یا سازنده آن به جزئیات توجه بیشتری کرده و کار کشته تر است، در بازار کارت گرافیک هم برندهای درجه یک، درجه دو و درجه سه وجود دارند. انتخاب کارت گرافیک مناسب با شناختن برندها شروع می شود.
دقت داشته باشید در خارج از ایران یا حتی خود ایران برندهای دیگری چون EVGA و PNY هم وجود دارند که کاملاً معتبر و درجه یک هستند اما در بازار ایران وضعیت مناسبی از نظر موجودی، قیمت گذاری، گارانتی و عرضه ندارند. لازم به ذکر است برندهای درجه یک کارت گرافیک معمولاً قیمت بالاتری دارند اما توسط شرکت های بزرگ و معتبری عرضه و ضمانت می شوند.
دسته دوم نیز کاملاً معتبر و مورد تایید سازندگان کارت گرافیک هستند و ارزش خرید بالایی دارند. این برندها که بعضاً کهنه کار و باسابقه هستند، ارزان از برندهای درجه یک هستند و می توان گفت کمتر پول برند می گیرند.
دسته سوم برندهای معتبر جهانی هستند که در بازار ایران گارانتی درست و حسابی ندارند و در موارد زیادی می توانند ریفوربیشد، کارکرده یا حتی ماین شده و باسازی شده باشند.
دسته آخر برندهای کاملاً متفرقه هستند که اغلب سازندگان کارت گرافیک آنها را به رسمیت نمی شناسند و خرید آنها پر رسیک است. این کارت ها معمولاً طراحی های ساده ای با کولرهای ناکارآمد و قطعات کم کیفیت دارند.
برخی برندها چون توربو چیپ هم به کلی تقلبی و مورد دار هستند. راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر بدون توصیه به دور ماندن از برندهای فیک یا درجه چند ام شدنی نیست.
گارانتی کارت گرافیک
از آنجایی که کارت گرافیک تقریباً اغلب مواقع گران ترین و البته پرمصرف ترین و قوی ترین قطعه هر سیستم کامپیوتری است، ارزش بالایی هم دارد. از همین رو گارانتی یا ضمانت کارت گرافیک اهمیت زیادی دارد و باید تلاش کرد کارت های گرافیک را با ضمانت معتبر تهیه کرد.
گارانتی کارت گرافیک در بازار ایران را می توان به سه دسته اصلی، معتبر و متفرقه تقسیم کرد. البته گارانتی های تقلبی یا سرکاری هم وجود دارند که هیچ گونه آدرس درست حسابی یا خدماتی ارائه نمی کنند گارانتی از نکات مهم خرید گرافیک است..
هرچند بر سر ارتباط مستقیم گارانتی ها با سازندگان بحث هایی وجود دارد، اما این گارانتی ها دست کم به کانال توزیع یا توزیع کنندگان بزرگ وصل هستند و خدمات پس از فروش و گارانتی پاسخگو دارند. از مزایای گارانتی های اصلی می توان عرضه کالای نو (آکبند)، عرضه گسترده در بازار، خدمات پس از فروش در استان های مختلف و مراکز تعمیر و خدمات پس از فروش مرکزی را برشمرد.
گارانتی های اصلی کارت گرافیک معمولاً در حد تعمیر یا تعویض کارت گرافیک پاسخگو هستند و انتخاب آنها کاملاً عقلانی است. با این حال معمولاً گارانتی های اصلی گران تر از گارانتی های شرکتی یا متفرقه هستند. همچنین گارانتی های اصلی معمولاً مدت ضمانت آنها طولانی تر است.
دسته دوم که به عنوان گارانتی شرکتی معتبر هم شناخته می شوند، شرکت های شناخته شده و با سابقه ای هستند اما ارتباط خاصی با سازنده ندارند یا جزء تامین کنندگان و گارانتی کنندگان اصلی و دائمی آن برند محسوب نمی شوند. مدت گارانتی این شرکت ها معمولاً کوتاه تر از گارانتی اصلی است
.
دسته سوم گارانتی های متفرقه هستند که حتی اگر وجود خارجی داشته باشند، معمولاً قابل اتکا نیستند و نمی توانید برای روز مبادا روی آنها حساب باز کنید. همچنین کارت های آنها ممکن است ماین شده، دست دوم و بازسازی شده باشد. توصیه می کنیم هرگز سراغ گارانتی های متفرقه نروید.
حالا که قدری با زیر و بم بازار کارت گرافیک آشنا شده و تا اینجا از راهنمای خرید کارت گرافیک را خوانده اید، نوبت به خود کارت گرافیک می رسد. انتخاب کارت گرافیک مناسب چه اصولی دارد یا نکات مهم خرید گرافیک کدام ها هستند؟ در ادامه راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر سعی می کنیم به این پرسش ها در هنگام خرید کارتهای گرافیک پاسخ بدهیم. همچنین مشاوره خرید گرافیک بگیرید.
هنگام خرید کارتهای گرافیک باید انتظارها و شرایط خود را در نظر بگیرد تا بتوانید مدل مناسبی بیابید. برای نمونه یک کارت گرافیک برای گیمینگ فول اچ دی با 60FPS با یک کارت گیمینگ 4K یکی نیست. همچنین اگر مانیتور شما نرخ نوسازی تصویر بالایی داشته باشد، هرگز نمی توانید چشم بسته انتخاب کنید.
اولین نکته در زمان انتخاب کارت گرافیک، توجه به مانیتور است. شما باید وضوح تصویر (رزولوشن) و نرخ نوسازی تصویر (رفرش ریت) را در انتخاب کارت گرافیک کاملاً لحاض کنید تا نتیجه مطلوبی بگیرید. بدیهی است هرچه که وضوح تصویر یا نرخ نوسازی مانیتور شما بالاتر باشد، به کارت گرافیک قوی تر و گران تری نیاز دارید.
کارت های گرافیک از نظر وضوح تصویری که برای آن ساخته شده اند متفاوت هستند و در حالی که یک کارت برای گیمینگ 1080p یا فول اچ دی طراحی شده، کارت دیگری از عهده آن بر نمی آید. همچنین نرخ نوسازی تصویر بالاتر به کارت گرافیک قوی تر با توانایی تامین فریم بیشتر نیاز دارد.
مانیتورهای کنونی عمدتاً دارای وضوح تصویر فول اچ دی، 1440p یا 2K و نهایتاً 4K هستند. البته تلویزیون های مورد استفاده برای گیمینگ می توانند وضوح 8K نیز داشته باشند.
از آنجایی که وضوح تصویر و نرخ نوسازی بالاتر به معنای سنگین تر بودن کار کارت گرافیک است، شما به کارت گرافیک قوی تر نیاز خواهید داشت. بنابراین همواره تناسب کارت گرافیک با مانیتور را مد نظر خود قرار بدهید.
مسئله مهم تر در انتخاب کارت گرافیک برای بازی، توجه به FPS، بازی های مورد علاقه تان و سطح تنظیماتی است که انتظار دارید. بدیهی است FPS بالاتر کارت گرافیک قوی تر می طلب و تنظیمات گرافیکی بالاتر نیز سنگین تر خواهد بود. همچنین سبک بازی های مورد علاقه شما تعیین کننده است. برای نمونه بازی های آنلاین رایج با یک کارت گرافیک رده معمولی هم قابل اجرا هستند اما شاهکارهای گرافیکی به کارت قوی تری نیاز دارند.
شما می توانید افزون بر توجه به سیستم مورد نیاز بازی ها، نتایج بنچمارک ها و بررسی بازی ها را هم از نظر نرخ فریم دهی کارت های مختلف بررسی کنید تا بفهمید بازی مورد علاقه چه پیش نیازهایی دارد بنچمارک جزء جدایی ناپذیری از راهنمای خرید کارت گرافیک است..
فناوری های Upscaling و اهمیت آنها (DLSS و FSR)
همانطور که پیش تر هم اشاره شد، وضوح تصویر و گرافیک بالاتر به معنای افزایش بار کاری کارت گرافیک خواهید بود و اگر بخواهید بازی ها را با FPS بالاتری اجرای کنید، به کارت گرافیک قوی تری هم نیاز خواهید داشت. همچنین ممکن است بدون داشتن کارت گرافیک مناسب، نتوانید نرخ فریم دهی مناسب را از کارت گرافیک سیستم تان بگیرید.
خوشبختانه چند سالی می شود که هوش مصنوعی به کارت گرافیک راه یافته است و از هسته های اضافی چون Tensor برای ارائه کارکردهای اضافی استفاده می کنند. یکی از این قابلیت ها، Upscaling یا افزایش وضوح تصویر بازی است که در نهایت به افزایش FPS کمک می کند. شما با فناوری های Upscaling نظیر DLSS شرکت انویدیا و FSR شرکت AMD می توانید با همان کارت گرافیک، نرخ فریم دهی بالاتری دریافت کنید.
به بیانی ساده می توان گفت هنگام استفاده از Upscaling، بازی ها در وضوح تصویر پایین تری رندر می شوند تا بار کاری کارت گرافیک کاهش یابد و بتوان به FPS بالاتری دست پیدا کرد. اما برای اینکه کیفیت بازی زننده نباشد یا دچار افت محسوس کیفیت نشود، از هوش مصنوعی و هسته های شتاب دهنده برای افزایش وضوح تصویر استفاده می شود.
برای نمونه شما یک مانیتور 1080p دارید که اگر بازی معینی را با کارت گرافیک خود اجرا کنید، نهایتاً 100 فریم در ثانیه دریافت می کنید. اما با فعال کردن Upscaling، بازی در وضوح 720p با نرخ فریم دهی بیش از 120FPS اجرا می شود که به وضوح دلچسب تر است. اینجا هوش مصنوعی برای جبران کیفیت از دست رفته وارد عمل شود و تا حد زیادی آن را جبران می کند.
بدیهی است اجرای بازی ها با فناوری های Upscaling نمی تواند کیفیت اصلی (اجرا در وضوح واقعی) را ارائه کند؛ هرچند که راه حل مجانی برای افزایش نرخ فریم دهی است.
مشکل اینجاست که پشتیبانی از فناوری های Upscaling به سازنده کارت گرافیک و خود بازی ها وابسته است. مهم تر اینکه معمولاً کارت های گرافیک رده معمولی تا میان رده، قدرت زیادی از نظر Upscaling ندارند. این در حالی است که با کارت های رده بالاتر Upscaling می تواند نرخ فریم دهی را به پرواز در بیاورد.
در انتخاب کارت گرافیک باید به پشتیبانی از فناوری های Upscaling توجه کنید که DLSS انحصاری انویدیا است و FSR در بازی های کمتری پشتیبانی می شود. همچنین کارت های GTX انویدیا از DLSS پشتیبانی نمی کنند.
همچنین در نظر داشته باشید نسخه پشتیبانی شده از فناوری های DLSS یا FSR توسط هر نسل از کارت های گرافیک گیمینگ می تواند متفاوت باشد و مدل های قدیمی تر از نسخه های جدید پشتیبانی نکنند.
در همین رابطه بخوانید:
– راهنمای خرید مانیتور گیمینگ
– سرور چیست؟
– اوبونتو چیست؟
Ray Tracing در انتخاب کارت گرافیک و اهمیت آن
یکی دیگر از فناوری های پیشرفته کارت های گرافیک مُدرن و البته از نکات مهم خرید گرافیک، Ray Tracing یا به اختصار RT است. به بیانی ساده، کارت های دارای هسته های RT قادر هستند نورپردازی و برخی جلوه های بصری بازی را واقع گرایانه تر رندر کنند که موجب زیبایی بیشتر بازی ها و طبیعی تر شدن آنها می شود. با این حال Ray Tracing بلادرنگ در بازی ها یک کار بسیار سنگین است و اگر خواهان آن باشید، باید روی کارت های گرافیک رده بالا تمرکز کنید. از همین رو قدرت کارت در ری تریسینگ در انتخاب کارت گرافیک مناسب حائز اهمیت است.
هنگام خرید کارتهای گرافیک به پشتیبانی از Ray Tracing توجه کنید و با خودتان رو راست باشید. اگر قصد اجرای بازی مورد علاقه تان با Ray Tracing را دارید، حتماً به سیستم پیشنهادی آن توجه کنید.
دقت داشته باشید فقط کارت های گرافیک خانواده RTX انویدیا از Ray Tracing پشتیبانی می کنند. در بین کارت های AMD وضعیت قدری بهتر است اما بازی های کمتری با فناوری های پیشرفته AMD سازگاری دارند.
اهمیت مصرف کارت گرافیک و پاور ATX 3.0
خوشبختانه امروزه کارت های گرافیک مُدرن دارای فناوری ساخت تراشه پیشرفته هستند و تقریباً هیچ مشکلی از نظر مصرف بالا یا گرمای زیاد وجود ندارد. البته برخی مدل های بسیار قوی چون RTX 4090 برای برخی خریداران به دردسر تبدیل شده اند.
نه تنها باید حواستان به توانایی پاور سیستم تان در تامین برق مورد نیاز کارت گرافیک باشد، بلکه برای کارت های گرافیک جدید بهتر است پاورهای منطبق بر استاندارد ATX 3.0 و نسخه های جدیدتر آن تهیه کنید.
این پاورها از نظر فنی توانایی بهتری در تامین توان مورد نیاز کارت های گرافیک پرقدرت نسل جدید دارند و در عین حال از کانکتور تغذیه جدید 16 پینی 12VHPWR برخوردار هستند که برای کارت های جدید ضروری است.
به صورت کلی خوشبختانه دیگر مصرف بالای کارت های AMD جزء راهنمای خرید گرافیک کامپیوتر درنا پی سی مگ نیست.
کارت گرافیک اورکلاک شده، نسخه مرجع یا کاستوم بخرم
کارت های گرافیک می توانند در دو نسخه کاستوم (موسوم به سفارشی) و مرجع یا رفرنس در دسترس باشند. در حالی که مدل های رفرنس دارای همان طراحی اصلی سازنده هستند و توسط یک سازنده مشترک تولید می شوند، مدل های کاستوم از نظر قیمت، کارایی، طراحی ظاهری، کولر و ویژگی هایی نظیر آنها، بسیار متفاوت هستند.
به صورت کلی کارت های کاستوم معمولاً کولر بهتری دارند، با این حال کارت های گرافیک مدل رفرنس انویدیا که چند وقتی می شود Founder’s Edition نامیده می شوند، به واسطه طول عمر بالا و کیفیت ممتاز در کنار کیفیت ساخت بالای دای شناخته می شوند.
کارت های کاستوم می توانند دو نسخه معمولی و اورکلاک شده داشته باشند. مدل های اورکلاک شده کارخانه ای (OC) فرکانس بالاتری دارند و قدری سریع تر هستند، با این حال معمولاً این اختلاف کارایی به اندازه اختلاف قیمت آنها نیست و همان مدل های معمولی ارزش خرید بالاتری دارند. البته کارت های تمام کاستوم و رده بالا عمدتاً نسخه معمولی ندارند و تنها در نسخه OC عرضه می شوند.
بهترین کارتهای گرافیک بازار ایران در یک نگاه
اگر هم حوصله خواندن تمام جزئیات را ندارید، کافی است جدول زیر را چک کنید.
مدل | سال عرضه | تعداد هسته/سایه زن | مناسب گیمینگ | قیمت (میلیون تومان) |
---|---|---|---|---|
NVIDIA GeForce GT 730 | 2014 | 384 | ناکافی | 4 |
NVIDIA GeForce GT 1030 | 2017 | 384 | HD | 5.5 |
NVIDIA GeFroce GTX 1650 4GB | 2019 | 896 | آنلاین | 10 |
NVIDIA GeForce RTX 3050 | 2022 | 2560 | فول اچ دی | 15 |
NVIDIA GeForce RTX 4060 | 2023 | 3072 | 1440p | 20 |
NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti | 2023 | 4352 | فول اچ دی FPS بالا | 30.6 |
NVIDIA GeForce RTX 4070 | 2023 | 5888 | 2K | 35.8 |
NVIDIA GeForce RTX 4070 Super | 2024 | 7168 | 2K الترا | 46 |
NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti | 2023 | 7680 | 4K 60FPS | 57.5 |
AMD Radeon RX 7900 XTX | 2022 | 6144 | 4K 60FPS | 71 |
NVIDIA GeForce RTX 4080 Super | 2023 | 10240 | 4K RT | 79 |
NVIDIA GeForce RTX 4090 | 2022 | 16384 | 8K | 120 |
پردازندههای گرافیکی درحالحاضر یکی از مهمترین قطعات کامپیوترها هستند. همانطور که CPU اطلاعات اصلی را در کامپیوتر پردازش میکند، GPU نیز وظیفه پردازش اطلاعات مربوط به تصویر را بر عهده دارد.
به همین دلیل کارت گرافیک قلب تپنده سیستمهای گیمینگ و همچنین سیستمهایی است که برای کاربری رندر استفاده میشوند؛ بهگونهای که میتوان به جرئت گفت در یک سیستم گیمینگ/ رندرینگ، باید حدود نصف بودجه کاربر به این قطعه اختصاص داده شود. در این راهنمای خرید GPU قصد داریم به معرفی بهترین کارتهای گرافیک بازار ایران بپردازیم
و ببینیم هرکدام از مدلها در بازههای قیمتی مختلف برای چه کاربرهایی مناسب هستند. اگر قصد خرید کارت گرافیک برای سیستم خود دارید، تا انتهای این مطلب با درنا پی سی مگ همراه باشید.
شرکتهای تولیدکننده پردازندههای گرافیکی
بهطور کلی، تنها دو شرکت Nvidia و AMD هستند که این نوع پردازندهها را تولید میکنند.
این دو شرکت سالهاست که درحال رقابت هستند و خوشبختانه این رقابت همیشه به نفع کاربران تمام میشود. این دو شرکت پس از تولید پردازندهها، این تراشهها را در اختیار برندهای تولیدکننده قرار میدهند تا آنها بتوانند بهطور گسترده به تولید این قطعه بپردازند.
همین موضوع باعث میشود برندهای زیادی را ببینیم که نام آنها در کنار شرکت تولیدکننده تراشه، روی کارتهای گرافیک دیده میشود. این شرکتها ازجمله ASUS ،MSI، گیگابایت، زوتک، برای این چیپها سیستم خنککننده و یک قاب طراحی میکنند تا همه این سیستم به همراه تراشهها در آن قرار بگیرند؛ بنابراین دلیل مشاهده اسم برندهای مختلف روی کارتهای گرافیک با پردازنده و مدل یکسان همین موضوع است.
در ادامه لازم به ذکر است که سیستم خنککننده و متریال استفادهشده در آن کارت میتوانند تا حدی در عملکرد آن پردازنده گرافیکی تأثیرگذار باشند. برای مثال، استفاده از یک خنککننده قدرتمند میتواند باعث مهارشدن حرارت شود و در همین راستا فرکانس GPU به بیشترین حالت خود برسد. دلیل اختلاف قیمت یک مدل GPU که توسط برندهای مختلف تولید شده است نیز به همین تفاوت برمیگردد؛ زیرا آنها از نظر کنترل دما و متریال و کیفیت ساخت باهم تفاوت زیادی دارند.
مشکل حرارات بیشتر در چیپهای بالارده دیده میشود؛ بنابراین اگر کارت گرافیک انتخابی شما از سری میانرده باشد، احتمالاً مشکل جدی با دمای آن نخواهید داشت. اما در مدلهای بالارده اختلاف عملکرد میتواند به 5 درصد هم برسد؛ درهرحال پردازنده گرافیکی آنها یکی بوده و توسط یک شرکت تولید شده است.
عوامل و معیارهای تأثیرگذار در انتخاب کارت گرافیک
یک کارت گرافیک را میتوان از جهات مختلف بررسی کرد. پیش از آنکه به معرفی مدلها برسیم، قصد داریم به مواردی اشاره کنیم که باید پیش از خرید، با توجه به نیاز کاربر درنظر گرفته شوند.
عملکرد کارت گرافیک
بدیهی است که در مرحله اول، عملکرد کارت گرافیک باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. میزان قدرت پردازنده گرافیکی باید متناسب با نیاز کاربران باشد. برای مثال، ممکن است برای یک کاربر کارتهای گرافیک سطح پایه کافی باشد، اما کاربر دیگر با توجه به نوع استفاده باید از کارتهای گرافیک بالارده استفاده کند. بهطور کلی، گیمرها و افرادی که کاربری رندرینگ دارند، مانند کسانی که طراحی سهبعدی انجام میدهند، به کارتهای گرافیک بهمراتب قدرتمندتر از سطح پایه نیاز پیدا میکنند. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
حافظه ویدیویی یا VRAM
Video Memory یا VRAM (Video Random Access Memory) نوع ویژهای از حافظه است که به ذخیره و پردازش دادههای تصویری روی کارت گرافیک اختصاص داده میشود. VRAM نقش حیاتی در رندر کردن تصاویر، تکسچرها و عناصر دیگر گرافیکی روی نمایشگر کامپیوتر، بهویژه در هنگام بازی، ویرایش ویدیو و سایر وظایف گرافیکمحور دارد.
برخلاف حافظه RAM سیستم (Random Access Memory) که توسط CPU برای وظایف عمومی محاسباتی استفاده میشود، VRAM بهطور اختصاصی برای GPU (واحد پردازش گرافیک) طراحی شده است تا دادههای مربوط به رندر کردن گرافیک را ذخیره و در دسترس پردازنده قرار دهد. این اطلاعات شامل تکسچرها، بافرهای فریم، شیدرها و دیگر دادههای گرافیکی موردنیاز برای نمایش تصاویر روی صفحهنمایش میشود.
مقدار VRAM روی کارت گرافیک بهطور مستقیم بر عملکرد آن تأثیر میگذارد؛ بهویژه در رزولوشنهای بالا و هنگام استفاده از چندین مانیتور. VRAM به GPU امکان ذخیره تکسچرها و جزئیات بیشتر را میدهد که منجر به عملکرد روانتر و کیفیت تصویر بهتر خواهد شد. بااینحال، داشتن VRAM بیش از حد موردنیاز برای سناریوی کاربری شما، بهبود عملکرد را تضمین نمیکند.
بهطور خلاصه، VRAM حافظه اختصاصی روی کارت گرافیک است که نقش حیاتی در رندر کردن محتوای تصویری روی نمایشگر سیستم دارد. این حافظه برای دستیابی به عملکرد و کیفیت تصویر بهینه در بازیها، وظایف چندرسانهای و سایر برنامههای گرافیکی محاسباتی است.
سازگاری
بحث سازگاری در استفاده از پردازندههای گرافیکی به این معناست که چقدر یک واحد پردازش گرافیک با سایر سختافزارها و نرمافزارهای یک سیستم بهدرستی و بدون گلوگاه کار میکند. سازگاری کارت گرافیک را باید در بخشهای مختلف بررسی کنید. این موارد شامل سازگاری مادربرد، درایورها و همچنین گلوگاهی میشود که ممکن است با پردازنده ایجاد کند. علاوهبراین، در نظر گرفتن فرم فاکتور GPU و فضای قابل استفاده در کیس کامپیوتر نیز اهمیت دارد. بهطور کلی، بررسی سازگاریهای GPU، عملکرد بدون ایراد و بهینه را در سیستم شما تضمین خواهد کرد.
سیستم خنککننده و میزان نویز
سیستم خنککننده و مدیریت نویز دو جنبه حیاتی در مورد واحدهای پردازش گرافیک (GPU) هستند. درواقع این دو بهنوعی با یکدیگر مرتبط هستند؛ زیرا اگر از فنهای باکیفیت برای خنککردن چیپ استفاده نشود، با بالارفتن دور فنها، میزان نویز نیز افزایش مییابد.
GPUها در هنگام کار، بهدلیل وظایف محاسباتی شدیدی که انجام میدهند، حرارت زیادی تولید میکنند. بخشهای مختلف یک سیستم کولینگ، مانند فنها یا هیتسینک، برای ازبینبردن این حرارت و جلوگیری از گرمشدن بیشازحد GPU پیادهسازی میشوند. برخی از GPUهای بسیار قدرتمند که حرارات خیلی بیشتری تولید میکنند از روشهای پیشرفتهتر مانند سیستم خنککننده مایع استفاده میکنند تا دما را بهخوبی کنترل کنند.
همانطور که اشاره شد، سیستمهای خنککننده در GPUها برای ازبینبردن حرارت ممکن است نویز تولید کنند. این نویز ممکن است بسته به عواملی مانند طراحی سیستم، سرعت فن و بار کاری متغیر باشند.
بهطور کلی، مدیریت مؤثر دما این اطمینان را به کاربران میدهد که GPU در محدوده دمای ایمن کار کرده و همین عمر مفید قطعه را افزایش میدهد. کنترل دما نیز منجر به عملکرد و فرکانس بالاتر خواهد شد.
بهترین کارت های گرافیک پیشنهادی بازار ایران به همراه مشاوره خرید
توجه: قویاً توصیه میشود مراقب کارتهای ماین شده با ظاهر نو باشید و فقط با گارانتی معتبر دست به خرید بزنید. متأسفانه کارتهای ماین شده استوک به یک معضل جهانی برای خریداران تبدیل شدهاند و مواردی از فروش کارتهای ماین شده به عنوان کارت نو یا پشت ویترینی مشاهده شده است.
بهترین کارت های گرافیک تا 10 میلیون تومان در بازار ایران
1. کارت گرافیک NVIDIA GeForce GT 730
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گرفتن خروجی تصویر
بهترین گرافیک تا 4 میلیون تومان
کارت گرافیک GT 730 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– ارزان – اجرای مناسب سیستم عامل و مرورگرها – بهتر از گرافیک های قدیمی – کم مصرف و حتی بی نیاز از فن (بسته به مدل | – ناکافی برای گیمینگ – موتور چند رسانه ای قدیمی – نداشتن ارزش خرید در وجود iGPU بروز |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GT 730 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 384 |
حجم حافظه ویدئویی | 2 گیگابایت 64 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 300 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | (0_11) 12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 331 |
با حداقل بودجه شما میتوانید یک کارت گرافیک ارزان برای خروجی تصویر گرفتن، تماشای فیلم و دیگر مصارف معمولی یا غیر گرافیکی تهیه کنید. کارتهای این رده کارایی نزدیک به پردازندههای گرافیکی داخلی (iGPU) یا حتی ضعیفتر دارند، از این رو در صورتی که CPU کامپیوتر شما دارای گرافیک داخلی نسبتاً بروز باشد، خرید چنین کارتهایی توصیه نمیشود، چراکه مزیت خاصی نسبت به پردازنده گرافیکی مجتمع ندارند و اتلاف بودجهتان هستند.
در هر صورت پیشنهاد ما کارتهای مبتنی بر پردازنده گرافیکی GeForce GT 730 انویدیا با حافظه GDDR5 است که بهترین کارت گرافیک برای استفاده عمومی است. دقت داشته باشید نسخه GDDR5 کارت GT 730 تقریباً دو برابر بهتر از GT 710 است.
در صورتی که به یک کارت نسبتاً ارزانتر نیاز دارید، GeForce GT 710 2GB بهترین کارت گرافیکی است که می توان از بین محصولات مُدرن خریداری کرد. اما اگر فقط به خروجی تصویر با وضوح تصویر پایین نیاز دارید و هیچ چیز دیگری برایتان اهمیت ندارد، کارتهای گرافیک ارزان قیمت GeForce 210 با خروجی HDMI و VGA در دسترس هستند.
قویاً توصیه میشود سراغ برندهای چینی بینام و نشان نروید، زیرا در بسیاری از موارد نه تنها به شدت بیکیفیت هستند، بلکه در بین آنها محصولات با تراشههای تقلبی، سرعت بسیار پایین و مشکلاتی چون عدم امکان آپدیت درایور هم مشاهده شده است.
فراموش نکنید کارتهای گرافیک GT 730 یا مدلهای ضعیفتر از آن، به هیچ عنوان برای بازی کردن ارزش خرید ندارند و برای گیمینگ هدر دادن پول هستند. از همین رو با بودجه بیشتر حداقل سراغ کارتهای گرافیک GT 1030 بروید.
بدیهی است با چنین بودجهای نمیتوان دنبال قویترین کارت گرافیک بازار بود و صرفاً در حد گرفتن خروجی تصویر، کار با برنامههای معمولی، وب گردی، تماشای فیلم و نظیر آنها پاسخگو است.
مدل کارت گرافیک پیشنهادی:
GIGABYTE GV-N730D5-2GI با قیمت حدود 4,000,000 تومان با گارانتی آواژنگ
2. کارت گرافیک NVIDIA GeForce GT 1030
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای اجرای برنامه و بازی های قدیمی سبک
بهترین گرافیک تا 5.5 میلیون تومان
کارت گرافیک GT 1030 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– ارزان و کارآمد – اجرای روان برنامه های معمولی – قوی تر از iGPU قدیمی – امکان اجرای بازی های سبک و قدیمی | – نداشتن قدرت قابل توجه در گیمینگ |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GT 1030 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 384 |
حجم حافظه ویدئویی | 2 گیگابایت 64 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 300 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 12-1 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 1083 |
با بودجه حدود 4,000,000 تومان میتوانید یک کارت GeForce GT 1030 انویدیا تهیه کنید که بهترین کارت گرافیک برای استفاده عمومی، مالتی مدیا سبک و نظیر آنها است. این کارت مبتنی بر ریزمعماری Pascal بوده و بسیار کم مصرف و بهینه است.
GeForce GT 1030 قادر به پخش روان ویدئوهای با وضوح تصویر بالا، افزایش سرعت کار با برنامههای گرافیکی چون فتوشاپ، بهبود تجربه وب گردی و اجرای بازیهای سبک و قدیمی با وضوح و جزئیات پایین است. همچنین با پایین آوردن وضوح و سطح جزئیات، میتوان بسیاری از بازیهای سبک را نیز اجرا کرد.
GeForce GT 1030 با بهکارگیری فناوری ساخت 14 نانومتری تولید میشود. توان طراحی گرمایی این این پردازنده گرافیکی ارزان 30 وات است و به کانکتور تغذیه جداگانه نیاز ندارد. این کارت به 2 گیگابایت حافظه ویدئویی GDDR5 با رابط 64 بیتی مجهز است.
دقت داشته باشید کارتهای ارزانتر از GT 1030 حتی برای گیمینگ با وضوح تصویر و تنظیمات پایین هم مناسب نیستند و دقیقاً اتلاف پول هستند، بنابراین قویاً توصیه میشود برای اجرای بازیهای قدیمی به کمتر از GT 1030 فکر نکنید.
در صورتی که این کارت را برای گیمینگ میخواهید، پیشنهاد ما مدل MSI GT 1030 AERO ITX است که از کولر قوی و اورکلاک کارخانهای برخوردار است. روی هم رفته GT 1030 انویدیا یک کارت گرافیک خوب برای استفاده های غیر گیمینگ و غیر سنگین است.
اگر هم بودجهتان بیشتر است، برای گیمینگ حتماً سراغ کارتهای قویتر چون GTX 1650 انویدیا بروید که بهتر و سریعتر بوده و جزء بهترین های گرافیک ارزان برای گیمینگ است. اما اگر بودجه تان به GTX 1650 نمیرسد، سراغ کارت قدیمیتر GTX 1050 Ti از برندهای معتبر بروید. متأسفانه قیمت گذاری کارتهای GTX 1630 هیچ خوب نیست و نسبت به GTX 1650 ارزش خرید ندارند.
کارت گرافیک پیشنهادی:
MSI GT 1030 AERO ITX OC با قیمت حدود 5,500,000 تومان با گارانتی گرین
بهترین کارت های گرافیک تا 15 میلیون تومان در بازار ایران
3. کارت گرافیک NVIDIA GeFroce GTX 1650 4GB
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای اجرای بازی های آنلاین
بهترین گرافیک تا 12 میلیون تومان
کارت گرافیک GTX 1650 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– ارزش خرید بالا – پشتیبانی نرم افزاری خوب – اجرای قابل قبول بازی های روز با حداقل هزینه – شتاب بخشی به برنامه ها | – حافظه ویدئویی پایین – آینده نگرانه نبودن – در دسترس بودن کارت بهتر RX 6500 XT |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 1650 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 896 |
حجم حافظه ویدئویی | 4 گیگابایت 128 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 350 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 12-1 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 3590 |
اگر خواهان حداقل کارت گرافیک لازم برای اجرای بازیها هستید؛ در شرایط موجود و با توجه به موجودی بازار، GeForce GTX 1650 انویدیا بهترین گرافیک کامپیوتر با بودجه زیر 15 میلیون تومان است. این کارت گرافیک خوب قادر به اجرای تقریباً اغلب بازیها در وضوح تا FULL HD است. دقت داشته باشید GTX 1630 با توجه به قدرت کمتر و قیمتی که دارد، ارزش خرید ندارد.
GeForce GTX 1650 بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای کسانی است که با بودجه پایین یک کارت گیمینگ تفننی یا برای بازیهای آنلاین میخواهند. البته کارتهای گرافیک GeForce GTX 1650 قادر به اجرای همه بازیها با نرخ فریم دهی 60 فریم در ثانیه نیستند. در صورتی که بودجهتان بیشتر است، به کارتهای قویتر چون RTX 3050 فکر کنید و سراغ مدلهای گران قیمت GTX 1650 نروید.
به طور خلاصه می توان گفت قوی ترین کارت گرافیک تا 10 میلیون تومان GTX 1650 است.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ASUS Dual GTX 1650 OC با قیمت حدود 10,400,000 تومان با گارانتی سِله سرویس
بهترین کارت های گرافیک تا 20 میلیون تومان در بازار ایران
4. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3050
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ Full-HD
بهترین گرافیک تا 18 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 3050 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– امکان اجرای آخرین بازی ها – قابلیت های نرم افزاری و پشتیبانی خوب – کارایی مناسب نسبت به قیمت – کم مصرف و خنک | – حافظه 128 بیتی |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 3050 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 2560 |
حجم حافظه ویدئویی | 8 گیگابایت 128 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 400 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 6261 |
این کارت VGA از ریزمعماری Ampere و 8 گیگابایت حافظه ویدئویی بهره میبرد که بهترین کارت گرافیک برای گیمینگ و اجرای تمامی بازی های روز با حداقل هزینه ممکن است. با کارتهای گرافیک RTX 3050 انویدیا میتوان به خوبی بازیها را در وضوح تصویر 1080p اجرا کنید و از گیمینگ قابل قبول با کمترین هزینه لذت ببرید.
هرچند کارت گرافیک قدیمیتر RTX 2060 بسیاری مواقع در اجرای بازیها قویتر از RTX 3050 است، اما دیگر قدیمی شده و خرید RTX 3050 معقولتر است. همچنین RTX 3050 حافظه ویدئویی بیشتری دارد و آینده نگرانه تر است.
با بودجه کمی بیشتر حتماً سراغ RTX 3060 و حتی مدلهای خوش قیمت RTX 3060 Ti بروید. اگر هم بتوانید یک کارت RX 6600 XT از برندی جز بایوستار بیابید، کم و بیش قویتر از RTX 3060 است.
با توجه به آنچه که اشاره شد، بهترین گرافیک کامپیوتر زیر 15 میلیون تومان در بازار ایران، مدلهای RTX 3050 هستند.
کارت گرافیک پیشنهادی:
Zotac RTX 3050 Eco 8GB با قیمت حدود 15,000,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک تا 25 میلیون تومان در بازار ایران
5. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4060
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 1440p
بهترین گرافیک تا 20 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4060 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– عملکرد خوب نسبت به قیمت در گیمینگ 1440p – فناوری های نرم افزاری انویدیا | – 8GB حافظه ویدئویی |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4060 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 3072 |
حجم حافظه ویدئویی | 8 گیگابایت 128 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 450 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 10620 |
GeForce RTX 4060 یکی از محصولات سری بروز GeForce RTX 40 انویدیا است که با داشتن کارایی بهتر از RTX 3060 و فناوری های به روز، جزو بهترین کارتهای گرافیک بازار در بازه تا 20 میلیون است. با کارتهای گرافیک RTX 4060 انویدیا میتوان به خوبی بازیها را در وضوح تصویر تا 1440p اجرا کرد، هرچند که بیشتر برای گیمینگ 1080p مناسبتر است.
کارتهای گرافیک RTX 4060 حدود 5 درصد قویتر از RTX 3050 هستند. این کارت در وضوح فول اچ دی حدود 85 فریم و در وضوح 2K حدود 55 فریم در ثانیه در اختیارتان میگذارد.
کارت گرافیک پیشنهادی:
Gigabyte RTX 4060 WINDFORCE OC 8G با قیمت حدود 19,700,000 تومان با گارانتی آواژنگ
بهترین کارت های گرافیک تا 35 میلیون تومان در بازار ایران
6. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ فول اچ با FPS بالا
بهترین گرافیک تا 35 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4060 Ti در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– پشتیبانی از DLSS 3 – نرخ فریم دهی بیشتر با Frame Generation | – قیمت نه چندان خوب |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4060 Ti انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 4352 |
حجم حافظه ویدئویی | 16 گیگابایت 256 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 550 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
گیمینگ تا وضوح | 13509 |
یکی از مدلهای نسبتاً جدید یا 2023 انویدیا برای گیمرها که در لیست بهترین کارت های گرافیک بازار قرار میگیرد، RTX 4060 Ti است. این کارت 16 گیگابایتی قدری از RTX 3070 Ti یا حتی RTX 3070 ضعیفتر است، اما از ریزمعماری بروز و قابلیتهای جدید چون DLSS3 پشتیبانی میکند. از همین رو انتخاب مناسب تری بوده برای گیمینگ فول اچ دی و 2K قوی ترین کارت گرافیک در بازه قیمتی خود است.
با کارت گرافیک خوب و خوش قیمت RTX 4060 Ti به طور میانگین میتوانید در وضوح فول اچ دی بر روی بیش از 110 فریم در ثانیه و در وضوح 1440p روی بیش از 80 فریم حساب باز کنید. البته کارت گرافیک رده بالا RTX 4060 Ti بیشتر برای همان گیمینگ فول اچ دی یا اجرای بازیها با نرخ فریم دهی بالا با بهره گیری از فناوری جدید DLSS 3 Frame Generation مناسب هستند.
بد نیست اشاره کنیم کارت گرافیک خوب RTX 4060 Ti به طور میانگین 30 درصد ضعیفتر از کارت گران قیمتتر RTX 4070 است. در همین رده قیمتی RX 6800 XT هم یافت میشود که قویتر از RTX 4060 Ti است اما پیشنهاد میکنیم به جای این کارت، سراغ RTX 4070 بروید.
بدون شک RTX 4060 Ti انویدیا بهترین کارت گرافیک در بازه 30 تا 35 میلیون تومان است و کارت بهتری پیدا نمیکنید. این کارت دو نسخه 8 و 16 گیگابایتی دارد که خوشبختانه مدلهای خوش قیمت آن یافت میشود.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ASUS DUAL-RTX4060TI-O16G با قیمت حدود 30,600,000 تومان با گارانتی سِله سرویس
ASUS DUAL-RTX4060TI-O8G با قیمت حدود 24,200,000 تومان با گارانتی سِله سرویس
بهترین کارت های گرافیک تا 40 میلیون تومان در بازار ایران
7. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4070
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 2K با بالاترین تنظیمات
بهترین گرافیک تا 45 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4070 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– عملکرد قوی در گیمینگ 1440p – 12 گیگابایت حافظه – امکان گیمینگ در 4K – عملکرد قابل قبول در Ray Tracing | – قیمت نسبتاً بالا |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4070 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 5888 |
حجم حافظه ویدئویی | 12 گیگابایت 192 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 600 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 17865 |
اگر به دنبال بهترین کارت گرافیک بازار برای گیمینگ 2K هستید، ما کارت نسبتاً جدید RTX 4070 انویدیا را به شما پیشنهاد میکنیم. این کارت به خوبی از عهده گیمینگ 1440p با بالاترین تنظیمات و FPS بیش از 110 بر میآید.
مزیت دیگر کارتهای گرافیک قوی RTX 4070 انویدیا، عملکرد خوب در DLSS 3 Frame Generation و Ray Tracing است که اولی حتی بسیاری از بازیها را در وضوح 4K هم قابل اجرا میکند. با این حال بدون DLSS باید روی حدود 60 فریم در ثانیه برای وضوح 4K حساب باز کنید.
با بودجه بیشتر میتوانید سراغ کارت قویتر و بهتر RTX 4070 Ti بروید که به طور میانگین حدود 20 درصد FPS بالاتری ارائه میکند. تقریباً با همین بودجه کارتهای گرافیک Radeon RX 6800 هم یافت میشوند که حدود 10 درصد ضعیفتر از RTX 4070 هستند. بنچمارکها نشان می دهد قویترین کارت گرافیک تا 40 میلیون تومان، RTX 4070 Ti انویدیا است.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ASUS Dual RTX 4070 OC Edition با قیمت حدود 35,800,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک تا 50 میلیون تومان در بازار ایران
8. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4070 Super
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 2K با بالاترین تنظیمات
بهترین گرافیک تا 55 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4070 Super در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– عملکرد قوی تر از AMD RX 7800 XT – عملکرد کافی برای مانیتورهای 144 هرتزی – قادر به گیمینگ 4K روان | – – 12 گیگابایت حافظه |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4070 Super انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 7168 |
حجم حافظه ویدئویی | 12 گیگابایت 192 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 600 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 20968 |
اگر به دنبال بهترین کارت گرافیک سال 2024 بازار برای گیمینگ 2K هستید، انتخابی بهتر از GeForce RTX 4070 Super پیدا نمیکنید. این کارتها اغلب زیر 55 میلیون تومان قیمت دارند و نزدیک به 10 درصد کارایی قویتر از RTX 4070 معمولی را در اختیار شما قرار میدهند.
با کارتهای گرافیک جدید GeForce RTX 4070 Super میتوانید به گیمینگ فول اچ دی بر روی مانیتورهای 144 هرتزی یا گیمینگ 4K با حداقل 60FPS فکر کنید. این کارتها ارزش خرید بالاتری نسبت به RTX 4070 معمولی دارند. مزایای چون DLSS 3 frame generation و DLSS 3.5 ray reconstruction را هم نمیتوان نادیده گرفت.
مزیت دیگر RTX 4070 Super نسبت به RTX 4070 معمولی، داشتن 1280 هسته CUDA بیشتر است که در استفادههای غیر گیمینگ نیز میتواند حائز اهمیت باشد.
به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم، RTX 4070 Super بهترین گرافیک بازار برای گیمنگ 2K با بالاترین تنظیمات است.
کارت گرافیک پیشنهادی:
GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G با قیمت حدود 46,000,000 تومان با گارانتی آواژنگ
بهترین کارت های گرافیک تا 60 میلیون تومان در بازار ایران
9. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 4K با 60FPS
بهترین گرافیک تا 57 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4070 Ti در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– قدرت بالا برای گیمینگ 2K با فریم دهی بیش از 120FPS – اجرای روان بازی ها با Ray Tracing – بروز و مدرن | – مناسب نبودن برای گیمینگ 4K با فریم دهی بالا |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4070 Ti انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 7680 |
حجم حافظه ویدئویی | 12 گیگابایت 192 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 600 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 22832 |
با صرف حدود 55 تا 60 میلیون تومان بهترین کارت گرافیکی که برای گیمینگ میتوانید بخرید RTX 4070 Ti انویدیا است. کارتهای گرافیک 12 گیگابایتی RTX 4070 Ti یک محصول مُدرن متعلق به سال 2023 برای گیمرها هستند.
کارتهای گرافیک خوب و پرقدرت RTX 4070 Ti انویدیا کارایی مشابه RTX 3090 Ti دارند و در گیمینگ 2K قادر به ارائه نرخ فریم دهی بالای 120 فریم در ثانیه هستند و در گیمینگ 4K به طور متوسط نرخ فریم دهی بیش از 80 فریم در ثانیه را ارئه میکنند. از همین رو هیچ عجیب نیست که جزو بهترین کارتهای گرافیک برای گیمینگ باشند.
میتوان گفت RTX 4070 Ti بهترین کارت گرافیک موجود برای گیمینگ 1440p با بالاترین تنظیمات است. همچنین با غیر فعال کردن RT میتوانید از مانیتورهای با نرخ نوسازی بالا استفاده کنید. البته حتی با ری تریسینگ هم میتوانید بیش از 60 فریم در ثانیه بگیرید که با فناوری DLSS3 از 120 فریم در ثانیه عبور میکند.
هرچند RTX 4070 Ti از عهده گیمینگ 4K هم برمیآید، اما باید به تنظیمات پایینتر راضی شوید و بهترین گرافیک برای گیمینگ 4K نیست. در گیمینگ 4K عملکرد RTX 4080 و RTX 3090 Ti بهتر است و برای گیمینگ 4K 60FPS مناسبتر هستند. فراموش نکنید مدلهای خوش قیمت RTX 4080 ارزش خرید بیشتری نسبت به مدلهای گران قیمت RTX 4070 Ti دارند.
با قاطعیت می توان گفت بهترین گرافیک بازی بازار در بازه 60 الی 70 میلیون تومان، RTX 4070 Ti انویدیا است و حدود 65 میلیون تومان برای خرید کارت گرافیک بودجه دارید، حتماً سراغ کارت قوی RTX 4070 Ti Super بروید.
اگر به هر دلیلی دلبسته کارتهای RTX نیستید و نرخ فریم دهی برای شما اولویت بالاتری دارد، در خرید Radeon RX 7900 XT شک نکنید، چراکه بهترین کارت گرافیک تا 60 میلیون تومان است. این کارت در حد 2 الی 3 درصد قویتر از RTX 4070 Ti Super است اما خوش قیمتتر است.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ZOTAC RTX 4070 Ti Trinity OC با قیمت حدود 57,500,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
ASUS TUF Radeon RX 7900 XT OC Edition با قیمت حدود 51,000,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک تا 75 میلیون تومان در بازار ایران
10. کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 XTX
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 4K
بهترین گرافیک تا 70 میلیون تومان
کارت گرافیک Radeon RX 7900 XTX در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– قویتر از RTX 4080 Super و Super – 24 گیگابایت حافظه | – ضعیف تر از RTX 4080 Super در RT |
مشخصات کارت گرافیک Radeon RX 7900 XTX | |
---|---|
تعداد هسته /سایه زن | 6144 |
حجم حافظه ویدئویی | 24 گیگابایت 384 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 550 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 12Ultimate (12_2) |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 30621 |
قویترین کارت گرافیک AMD موجود Radeon RX 7900 XTX است. این کارت گرافیک پرچمدار AMD دارای ۲۴ گیگابایت حافظه ویدئویی GDDR6 که یک پله پایینتر از RTX 4090 قرار می گیرد و با وجود کارایی خوب، به پای پرچمدار انویدیا نمیرسد.
بهترین گرافیک Radeon در گیمینگ 4K بدون Ray Tracing کم و بیش در حد کارت گرافیک RTX 4080 Super رقیب قدرت دارد و یک انتخاب عالی برای گیمینگ 4K با ۶۰FPS یا اجرای بازیها با بالاترین تنظیمات در وضوح تصویر 1440P با رفرش ریت بالا است. با این حال، کارت گرافیک AMD مدل Radeon RX 7900 XTX از نظر قدرت، خصوصاً با Ray Tracing به گرد پای RTX 4090 نمیرسد. مسئله مهمی که اینجا وجود دارد، قیمت بسیار پایینتر نسبت به RTX 4090 است که ارزش خرید Radeon RX 7900 XTX را بالا میبرد.
کارت گرافیک Radeon RX 7900 XTX را نباید با RTX 4090 مقایسه کنید، چراکه این کارت قویتر از RTX 4080 Super است اما قیمت پایینتری دارد.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition با قیمت حدود 65,000,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک تا 100 میلیون تومان در بازار ایران
11. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4080 Super
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ 4K با Ray Tracing
بهترین گرافیک تا 85 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4080 Super در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– عملکرد عالی در گیمینگ 4K – ارزش خرید خوب نسبت به RTX 4090 – پرواز نرخ فریم دهی با DLSS – عملکرد روان با Ray Tracing | – قیمت زیاد |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4080 Super انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 10240 |
حجم حافظه ویدئویی | 16 گیگابایت 256 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 700 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 2_12 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 28371 |
Nvidia GeForce RTX 4080 Super در مقایسه با RTX 4080 قویتر است اما قیمت پایینتری نسبت به RTX 4090 دارد، به همین دلیل برای گیمینگ گزینه بهتری است. این کارت گرافیک 16 گیگابایتی از عهده گیمینگ 4K و 8K یا گیمینگ حرفهای با ری تریسینگ بر میآید.
مزیت دیگر این کارت فناوری فریم جنریشن انویدیا برای افزایش نرخ فریم دهی با استفاده از هوش مصنوعی است. همچنین نمیتوان فناوری DLSS 3 را نادیده گرفت. مدل RTX 4080 Super انویدیا بهترین کارت گرافیک موجود زیر 100 میلیون تومان است.
کارت گرافیک پیشنهادی:
ZOTAC RTX 4080 SUPER Trinity Black Edition با قیمت حدود 79,000,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک بالای 100 میلیون تومان در بازار ایران
12. کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 4090
بهترین کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ تا 8K و تولید محتوا
بهترین گرافیک تا 170 میلیون تومان
کارت گرافیک RTX 4090 در یک نگاه | |
---|---|
مزایا | معایب |
– عملکرد عالی در گیمینگ 4K – امکان گیمینگ 8K – قدرت بالا در محاسبات | – قیمت بالا – مزیت کم نسبت به RTX 4080 برای گیمینگ – مصرف انرژی زیاد |
مشخصات کارت گرافیک GeForce GTX 4090 انویدیا | |
---|---|
تعداد هسته CUDA/سایه زن | 16384 |
حجم حافظه ویدئویی | 24 گیگابایت 384 بیتی |
حداقل پاور پیشنهادی | 1000 وات |
پشتیبانی از DirectX (سطح) | 12_2 |
امتیاز بنچمارک 3DMark | 36499 |
GeForce RTX 4090 انویدیا بهترین و قویترین کارت گرافیک سال 2023 برای گیمینگ، تولید محتوا و بسیاری دیگر از استفادههای کاری و حرفهای است. البته برای گیمینگ ارزش خرید RTX 4080 بیشتر است.
کارت گرافیک قوی GeForce RTX 4090 انویدیا از نظر نرخ فریم دهی تا 45 درصد سریعتر از RTX 3090 Ti است و اگر خواهان اجرای آخرین بازیهای روز دنیا با بالاترین تنظیمات و نرخ فریم دهی دیوانه وار هستید، GeForce RTX 4090 بهترین کارت گرافیک دنیا است. البته RTX 4080 برای گیمینگ خوش قیمتتر است.
پرفروش ترین محصولات درنا پی سی را در اینجا ببینید
با قوی ترین کارت گرافیک بازار در سال 2024 شما میتوانید به گیمینگ 4K با بیش از 120 فریم در ثانیه فکر کنید. کارت گرافیک RTX 4090 از فناوری DLSS 3 انویدیا و DLSS 3 Frame Generation برای افزایش نرخ فریم دهی هم پشتیبانی میکند و عملکرد عالی از نظر بهره گیری از فناوری هوش مصنوعی دارد.
اگر به خرید RTX 4090 انویدیا فکر می کنید، بد نیست بدانید بهترین کارت گرافیک برای بازی 4K به CPU قوی هم نیاز دارد و بیشتر از هر زمان دیگری به یک پردازنده قوی چون Core i9 نسل دوازدهم یا سیزدهم اینتل نیاز خواهید داشت. دقت داشته باشید کارت گرافیک RTX 4090 انویدیا برای وضوح تصویر 1080p یا 1440p مناسب نیست و CPU باعث ایجاد گلوگاه در رسیدن به نرخ فریم دهی بسیار بالا میشود.
همچنین باید حواستان به مصرف بالا، اندازه و تغذیه کارت های گرافیک GeForce RTX 4090 انویدیا باشد و بهتر است یک پاور 1000 واتی با طراحی بروز داشته باشید. برای مدل مرجع شاید یک پاور 850 درست حسابی هم پاسخگو باشد اما پیشنهاد نمی شود و همان پاور 1000 واتی یا بالاتر معقول تر است. منبع
کارت گرافیک پیشنهادی:
GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G با قیمت حدود 120,000,000 تومان با گارانتی آواژنگ
ASUS ROG Strix RTX 4090 OC با قیمت حدود 150,000,000 تومان با گارانتی الماس رایان ایرانیان
بهترین کارت های گرافیک کاری – ورک استیشن (حرفه ای)
از آنجایی که کارتهای گرافیک کلاس حرفهای متعدد و گران قیمت هستند و از طرفی هم استفادههای مختلف هر یک کارت مناسب خود را میطلبند، ما از معرفی بهترینهای گرافیک ورک استیشن صرف نظر کردهایم. در عوض شما میتوانید با ذکر بودجه، کاربری و برنامههایی که با آنها کار میکنید، در بخش کامنت ها مشاوره دریافت کنید تا بهترین کارت گرافیک مناسب برای کار شما معرفی شود.
دقت داشته باشید در موارد زیادی کارت های گرافیک گیمینگ انویدیا چون GeForce RTX 4090 یا کارت قدیمی تر GeForce RTX 3090 Ti برای استفاده کاری یا رندرینگ با ارزش تر از کارت هیا ورک استیشن هستند.
شما میتوانید با ذکر بودجه و سطح انتظارات خود در بخش نظرات این مطلب، از کارشناسان درنا پی سی در خرید و ارتقای کارت گرافیک مشاوره تخصصی بگیرید.
بهترین گرافیک کامپیوتر
برخی افراد بهترین کارت گرافیک را جدیدترین و غالباً گران قیمتترین آنها میدانند؛ اما این اشتباه است. خوشبختانه این روزها تنوع بسیار خوبی چه در بازارهای جهانی و چه در بازار داخلی وجود دارد و کارتهای گرافیک خوبی را پیش روی خود داریم.
یک کارت گرافیک سریعتر و قدرتمندتر؛ سرعت اجرای بازیهایمان را بیشتر میکند و میتوانیم تنظیمات گرافیکی بالاتری را اعمال کنیم و لذت بیشتری از گیمینگ ببریم. به عنوان یک قانون کلی در هنگام خرید سیستم گیمینگ؛ باید تا سر حد ممکن هزینه بیشتری را صرف کارت گرافیک کرد، مگر اینکه به نقطه «کاهش بازده» برسیم، اینجاست که توصیه میشود پول اضافی را صرف سایر قطعات کنید.
نکات مهم در خرید و انتخاب کارت گرافیک
هرچقدر کارت گرافیک جدید و گران قیمتی هم تهیه کنیم اما کاربری و نیازهای خود را نشناسیم، نمیتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم. اما بر چه اساسی کارت گرافیک خوب انتخاب کنیم؟
در همین رابطه بخوانید:
– تفاوت سیستم گیمینگ و رندرینگ
انواع کارت گرافیک بر اساس کاربری
کارتهای گرافیک را میتوان بر اساس کاربری که برای آن طراحی شدهاند دسته بندی کرد. کاربری را میتوان اصلیترین عامل در انتخاب یک کارت گرافیک دانست، چراکه بسیاری از عوامل نخست از کاربری که کارت برای آن طراحی شده است ناشی میشود. در ادامه به معرفی کاربریهای اصلی میپردازیم.
خروجی گرفتن تصویر
بله درست خواندید، صرفا برای خروجی گرفتن تصویر! زمانی یکی از اصلی ترین هدف کارتهای گرافیک خروجی گرفتن تصویر بود و اغلب محاسبات پردازشی را پردازنده مرکزی (CPU) انجام میداد. اما امروزه این مسئله به کلی منتفی شده است و با ورود پردازنده گرافیکی تعبیه شده یا مجتمع که بعضاً از آن به عنوان آنبورد یاد میکنند، دیگر برای خروجی گرفتن تصویر و انجام امور پردازشی مربوط به آن، نیازی به کارت گرافیک مجزا نیست و میتوان از پردازنده گرافیکی تعبیه شده برای این کار بهره گرفت.
البته خروجی گرفتن تصویر لزوماً به همین جا ختم نمیشود و برای کاربریهای ساده نظیر وب گردی، تماشای ویدئو و امور اداری میتوان از پردازنده گرافیکی داخلی بهره برد و دیگر نیازی به تهیه کارت گرافیک مستقل نیست.
از آنجایی که روز به روز پردازندههای گرافیکی مجتمع قدرت پردازشی بیشتری مییابند، تهیه برخی کارتهای گرافیک رده پایین و قدیمی نظیر GT 610 ،HD 5450 ،HD 6450 و دیگر کارتهای رده پایین عملاً هدر دادن پول است، چرا که برتری خاصی نسبت به پردازنده گرافیکی مجتمع ندارند. از این رو داشتن یک پردازنده مرکزی مُدرن نظیر i3، i5، i7 و مشابه، شما را از خرید چنین کارتهای مستقل ضعیف و قدیمی بینیاز میکند. برای این کاربری APUهای AMD بسیار مناسب و خوش قیمت هستند اما متاسفانه قیمت آنها در داخل کشور به هیچ عنوان منطقی نیست و خرید کارت گرافیک مجزا توجیه بیشتری دارد.
پیشنهادی سردبیر: آموزش ساخت ایمیل
برای نمونه اگر شما پردازنده ای از نسل Skylake اینتل تهیه کردهاید، تهیه کارتهای گرافیک مجزا زیر GeForce GT 1030 عملاً هدر دادن پول است، چراکه پردازنده گرافیکی این پردازندهها بسیار تواناتر از کارتهای گرافیک ارزان قیمت نظیر GT 730 و GT 710 هستند.
چند رسانه ای
این کاربری را میتوان به نمایش محتواهای ویدئویی با کیفیت تفسیر کرد، برای نمونه تماشای ویدئوها و فیلمهای Full HD یا سه بعدی. برای چنین کاربری باز هم پردازندههای گرافیکی مجتمع پاسخگو خواهند بود اما اگر کارایی بهتری میخواهید، کارتهایی نظیر GeForce GT 1030 کارایی بهتری ارائه میکنند. البته کارتهای ذکر شده را میتوان برای کارهای دیگری نظیر گیمینگ با وضوح پایین و یا اجرای بازیهای قدیمی به خدمت گرفت اما خرید آنها توجیه زیادی ندارد و بهتر است که هزینه آن صرف خرید یک CPU قدرتمندتر و دارای پردازنده گرافیکی مجتمع بهتری شود.
گیمینگ
اصلیترین کاربرد کارت گرافیکهای کامپیوتر امروزی گیمینگ است و به همین دلیل هم قوی ترین کارت گرافیک ها معمولاً برای گیمینگ ساخته می شوند. برای این کاربری سازندگان پردازندههای گرافیکی محصولات خود را با سریهای خاصی مشخص کردهاند. انویدیا پردازندههای گرافیکی خود را با GTX و RTX و AMD آن را با RX مشخص کرده است.
اکنون که کاربری کارت گرافیک مشخص شد، به معرفی عوامل تاثیر گذار بر کارایی کارتهای گرافیک میپردازیم.
انواع کارت گرافیک بر اساس وضوح تصویر
پس از آنکه کاربری کارت گرافیک مشخص شد، یکی از اصلی ترین عامل های تعیین کننده در انتخاب کارت گرافیک کامپیوتر برای گیمینگ، وضوح تصویری است که در آن بازیهای خود را اجرا میکنید.
وضوح تصویر بالاتر معمولاً بار پردازشی بیشتری را بر پردازنده گرافیکی وارد میکند و هم زمان حافظه ویدئویی بیشتری نیز میطلبد. از این رو با بالا رفتن وضوح تصویر، به کارت گرافیک قوی تر و با پهنای باند حافظه بیشتری نیاز دارید.
نرخ فریم دهی
برای اجرای روان بازیها، کارت گرافیک کامپیوتر میبایست در هر ثانیه تعداد مناسبی فریم را رندر و به نمایش بگذارد. بر سر مقدار قبول آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما میتوان گفت که اجرای بازی ها با کم تر از 30 فریم بر ثانیه، روان و طبیعی نخواهد بود. هم زمان بسیاری از گیمرها 60 فریم را یک استاندارد میدانند و یک کارت گرافیک خوب باید قادر به اجرای بازی ها با 60FPS باشد.
در همین رابطه بخوانید:
– بهترین لپ تاپ های مک بوک کدام هستند؟
– 8 تا از بهترین لپ تاپ ها برای برنامه نویسی
– راهنمای خرید گوشی اندروید اقتصادی
نرخ فریم دهی از قدرت پردازشی و حافظه ویدئویی ناشی میشود، اما وضوح تصویر، کیفیت محتوای بازی، بهینه بودن موتور بازی، اعمال فیلترها و سطح جزئیات مستقیماً بر روی آن تاثیر میگذارد. از این رو با بالاتر رفتن وضوح تصویر و جزئیات، بار پردازشی بیشتری متوجه پردازنده گرافیکی میشود و حافظه ویدئویی بیشتری نیز نیاز خواهد بود. به همین دلیل ممکن است به کارت گرافیک قوی تر و گران تری نیاز پیدا کنید.
انواع کارت گرافیک بر اساس اعمال فیلتر های نرم افزاری
با اعمال فیلترهای گرافیکی مختلف؛ لذت بازیها بیشتر میشود، کیفیت بافتها بالا میرود، سایهپردازی طبیعیتر میشود، نور، مو و خز جلوه طبیعی تری مییابند. اما اعمال این فیلترها بار پردازشی بیشتری را بر پردازنده گرافیکی وارد میکند. از این رو اگر قصد اعمال فیلترهای مختلف و یا استفاده از فناوریهای نرم افزاری نظیر HairWorks را دارید، باید یک کارت گرافیک قوی انتخاب کنید.
فناوری های مورد پشتیبانی
سازندگان پردازندههای گرافیکی معمولاً فناوریهای نرم افزاری را نیز ارائه میکنند که از جمله آنها میتوان به FreeSync، G-SYNC، و Ray Tracing و DLSS اشاره کرد.
در همین رابطه بخوانید:
– 0 تا 100 نقد و برسی ویندوز 11
– نقد و برسی بازی شاهزاده ایران
سازندگان پردازندههای گرافیکی در ارائه این فناوریها برای محصولات مختلف، همواره سیاست گذاریهای خاصی را اعمال کنند. از این رو ممکن است که برخی فناوریها صرفاً به نسلها و محصولات خاصی و بدون لحاظ قیمت محدود شود. به همین دلیل تهیه محصولات جدیدتر میتواند با شانس بیشتری برای برخورداری از فناوریهای آتی همراه باشد. البته برترین کارت گرافیک بازار لزوماً جدیدترین آنها نیست.
میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی
یکی دیگر ازمشخصات مهم و تاثیر گذار پردازندههای گرافیکی، توان طراحی گرمایی یا TDP است. این مقدار بر اساس وات بیان میشود و افزون بر نشان دادن حداکثر توان مصرفی پردازنده گرافیکی، میزان حرارت تولید شده را نیز نشان میدهد. TDP به فناوری ساخت، تعداد ترانزیستورهای بکار رفته در تراشه و معماری آن بر میگردد. از این رو TDP پایینتر به معنای خنکتر بودن و مصرف کمتر انرژی است. نسلهای جدید معمولاً نسبت به نسلهای پیشین توان طراحی گرمایی کمتری دارند و از این رو پردازندههای گرافیکی جدید، بهره وری بالاتری از انرژی دارند و خنکتر و کم مصرفتر هستند. با توجه به TDP کارت و مصرفی دیگر اجزای سیستم، میبایست از کافی بودن توان پاور نیز مطمئن شد.
یک کارت گرافیک خوب باید کم مصرف و خنک نیز باشد.
آینده نگری
بدون شک نه دنیای گیمینگ متوقف میشود و نه شما، پس آینده نگر باشید کارت گرافیک را فقط بر اساس بازی های فعلی انتخاب نکنید. با این حال همه ما میدانیم که تهیه برترین سخت افزارهای روز همیشه بودجه زیادی میطلبد و توصیه هم نمیشود اما تا جای ممکن کارت گرافیک قوی و بروز کنید.
خرید اقساطی انواع کارت گرافیک در درنا پی سی
برخی گیمرها به محض ورود هر سخت افزار جدیدی سیستم خود را ارتقا و یا حتی بکلی تغییر میدهند، اما این کار اشتباه است مگر اینکه وضع مالی خوبی داشته باشید یا در فروش قطعات متضرر نشوید. توصیه میشود که از ارتقای زود به زود و با ورود هر محصول جدیدی اجتناب کنید، در عوض در همان ابتدا یک کارت گرافیک قوی انتخاب کنید.
تفاوت میان مدل های مختلف از همان پردازنده گرافیکی
کارتهای گرافیک کامپیوتر از نظر طراحی، در دو گونه مرجع (Reference) و سفارشی یا اختصاصی (Custom) عرضه میشوند. مدلهای مرجع همان مشخصات، طراحی، برد PCB و خنک کننده معرفی شده از سوی انویدیا، اینتل یا AMD را دارا هستند. اما مدلهای سفارشی معمولاً خنک کننده بهتر، مدار تغذیه قویتر و بطور کلی برتریهایی نسبت به مدل مرجع دارند. هم زمان مدلهای سفارشی اغلب قیمت بالاتری نسبت به مدل مرجع دارند. در ادامه به برخی از تفاوتهای میان این دو میپردازیم.
مدل مرجع GTX 980 (تصویر پایینی) و یک نمونه سفارشی از آن
خنک کننده
یکی از عوامل مهم در انتخاب کارت گرافیک کامپیوتر از میان برندهای مختلف مبتنی بر همان پردازنده گرافیکی؛ خنک کننده سفارشی است. خنک کنندههای سفارشی افزون بر زیبایی بیشتر، توانایی خنک سازی بیشتری نیز دارند و پردازنده گرافیکی، ماژولهای رگولاتور ولتاژ و تراشههای حافظه را خنکتر از مدل مرجع نگه میدارند و معمولاً از تعداد بیشتری لوله ناقل حرارت و فنهای با کیفیتتر و کم صداتری نیز برخوردارند. برخی از این خنک کنندهها تا زمانی که دمای پردازنده گرافیکی به آستانه مشخصی نرسد، تمامی فنها و یا تعدادی از آنها را غیر فعال نگه میدارند تا از صدای تولید شده کاسته شود.
خنکتر بودن کارت گرافیک، راه را برای اورکلاکینگ هموار میکند و مدلهای دارای خنک کننده قوی معمولاً برای اورکلاکینگ انتخاب میشوند. با این حال برخی از پردازندههای گرافیکی و بویژه AMD، حرارت بیشتری تولید میکنند و از این رو اگر پردازنده گرافیکی انتخابی توان حرارتی بالایی دارد، ترجیحاً سراغ مدل مرجع نروید و آنهایی را انتخاب کنید که خنک کننده قدرتمندتری دارند. باز هم تاکید میشود که برای پردازندههای گرافیکی AMD این مسئله اهمیت بیشتری دارد.
یکی دیگر از خصوصیات مهم خنک کنندهها، نویز یا میزان آلودگی صوتی ناشی از فنها است.
کانکتور تغذیه
برخی از کارتهای سفارشی و مخصوص اورکلاکینگ، به دلیل بر خورداری از مدار تغذیه قویتر نسبت به مدل مرجع، از کانکتور تغذیه بیشتری بهره میگیرند. برای نمونه ممکن است که مدل مرجع یک کارت گرافیک کامپیوتر، تنها به یک کانکتور 6 پینی برای تامین توان مورد نیاز خود وابسته باشد اما یک کارت سفارشی با همان پردازنده گرافیکی، از دو کانکتور 6 پینی و یا 8 پینی استفاده کند.
آیا میدانستید میتوانید از طریق درنا پی سی کسب درآمد کنید؟ برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
از این رو به سازگاری منبع تغذیه با کارتهای سفارشی دقت کنید چرا که سازندگان مختلف، ترکیب بندی متفاوتی را بکار میگیرند و یا ممکن است که برخی مدلها به کانکتور تغذیه جداگانه نیازی نداشته باشند اما مدل دیگری به کانکتور تغذیه جداگانه نیاز داشته باشد.
مهم ترین نکات در خرید بهترین کارت گرافیک کامپیوتر
کارتهای مدل مرجع با هماهنگی خود AMD و انویدیا و حتی بطور مستقیم توسط خود این دو تولید میشوند و از این رو میان سازندگان مختلف، کوچکترین تفاوت کارایی و کیفیتی وجود ندارد. بنابراین مدلهای مرجع هیچ گونه تفاوتی با هم ندارند و اختلاف قیمت آنها به عوامل دیگری از جمله سوءاستفاده از خوش نامی سازندگان مشهور بر میگردد.
همچنین باید حواستان به مصرف بالا، اندازه و تغذیه کارتهای گرافیک GeForce RTX 4090 انویدیا باشد و بهتر است یک پاور 1000 واتی با طراحی بروز داشته باشید. برای مدل مرجع شاید یک پاور 850 درست حسابی هم پاسخگو باشد اما پیشنهاد نمیشود و همان پاور 1000 واتی یا بالاتر معقولتر است.
فریب گفته فروشندگان در تعریف و تمجید از برخی سازندگان و یا تخریب برخی دیگر را نخورید، هیچ “سازنده بد” و یا “بیکیفیتی که زود خراب میشود”، وجود ندارد. کلیه کارتها با هماهنگی انویدیا و AMD تولید میشوند و میبایست همه آنها از شرایط لازم برخوردار باشند تا اجازه فروش پیدا کنند.
اگر خواهان کارایی بالاتر اما بدون دردسر و نگرانی از اورکلاکینگ هستید، مدلهای سفارشی با فرکانس پیش فرض بالاتر یا همان مدلهای از پیش اورکلاک شده را انتخاب کنید.
پردازندههای گرافیکی رده پایین و میان رده واقعاً به خنک کنندههای بزرگ و سه فن نیاز ندارند، اگر اختلاف قیمتها زیاد بود، از خرید مدلهای با خنک کننده قوی پرهیز کنید.
ترجیحاً هیچگاه از کانکتورهای مبدل تغذیه برای کارتهای گرافیک کامپیوتر استفاده نکنید، چرا که احتمال آسیب دیدن خود کارت گرافیک و حتی منبع تغذیه وجود دارد. پس میبایست خود منبع تغذیه کانکتورهای لازم را داشته باشد.
خرید انواع کارت گرافیک سرور از درنا پی سی
از ترکیب کارت گرافیک قدرتمند یا حرفهای با پردازنده (CPU) رده پایین و میان رده پرهیز کنید، چراکه باعث ایجاد گلوگاه و عدم امکان استفاده از پتانسیل کامل کارت گرافیک کامپیوتر میشود.
هشدار: قویاً توصیه می شود از خرید «کارت های ماین شده»، «فاقد جعبه»، «فاقد گارانتی» یا «با گارانتی چند ماهه» خودداری کنید. تنها کارت های آکبند و دارای گارانتی معتبر با مهلت گارانتی کامل را تهیه کنید.
جمع بندی
این ها نکات مهم خرید گرافیک در سال 2023 بودند و مباحث کُهنه و منسوخ شده را نادیده گرفته ایم. هنگام خرید کارتهای گرافیک تنها کافی است نکات توضیح داده شده در این مطلب را به خاطر بیاورید و نهایتاً از رده بندی کارت های گرافیک یا بنچمارک ها هم استفاده کنید تا یک انتخاب حرفه ای داشته باشید.
البته نکات مهم هنگام خرید کارت گرافیک تنها به موارد یاد شده محدود نمی شود، با این حال شما می توانید با مطرح کردن سوال خود در بخش کامنت ها، از کارشناسان ما مشاوره خرید گرافیک دریافت کنید. لطفاً حتماً بودجه و نوع استفاده خود را ذکر کنید تا بتوانیم پاسخ دقیق تری به سوالات شما در خرید کارت گرافیک بدهیم.
در این مقاله به معرفی بهترین کارتهای گرافیک در بازههای زمانی متفاوت پرداختیم. همانطور که در ابتدا اشاره شد، درحالحاضر تنها دو شرکت اصلی، یعنی انویدیا و AMD هستند که پردازندههای گرافیکی تولید میکنند؛ هرچند در سال اخیر، اینتل نیز مدلهای جدیدی از پردازندههای گرافیکی خود را رونمایی و به بازار عرضه کرد. این پردازندهها علاوه بر اینکه عملکرد فوقالعادهای ندارند، بسیاری از بهینهسازیهای لازم نیز برای آنها لحاظ نشده است؛ بنابراین باید منتظر باشیم تا تیم آبی نیز بتواند در این زمینه وارد رقابت جدی شود.
با بررسی بازار سختافزار ایران مشاهده میکنیم که تنوع کارتهای گرافیک AMD بسیار پایین است؛ به همین دلیل قیمت آنها نسبت به ارزش واقعی و عملکردشان بسیار بیشتر است. بااینحال، بسیاری از کاربران به خرید محصولات تیم قرمز دنیای تکنولوژی تمایل دارند.
سایر پردازندههای گرافیکی نیز توسط انویدیا تولید شدهاند و برندهای مختلف هم به تولید کارتهای گرافیک مختلف پرداختهاند. اهمیت برند و کیفیت ساخت بر کسی پوشیده نیست، اما باید به این نکته توجه داشت که برای مثال، ASUS TUF RTX 4070 و MSI Gaming X RTX 4070 هر دو یک چیپ یکسان دارند، درصورتیکه ممکن است تفاوت قیمت محسوسی باهم داشته باشند.
بهطور کلی، برای خرید کارت گرافیک باید عملکرد خام را مدنظر قرار داد. اما تفاوت عملکرد برندهای مختلف بیشتر در بخش دما دیده میشود و این اختلاف در کارتهای گرافیک نسل جدید بهدلیل مصرف بهینه و تولید دمای کمتر، بسیار به هم نزدیک است.
درواقع این تفاوت بیشتر در بخش کنترل دما دیده میشود که میتواند منجر به عملکرد بهتر اما به مقدار بسیار کمی شود.
کارت گرافیک مدل مرجع (رفرنس) بخریم یا کاستوم (سفارشی)؟
مادامی که برند انتخابی شما جزء شرکای رسمی انویدیا باشد و سراغ برندهای متفرقه یا تقلبی کارت گرافیک نروید، فرق زیادی نمی کند. با این حال کارت های گرافیک کاستوم معمولاً پرزرق و برق تر، مجهز به کولر قوی تر و خنک تر هستند. این در حالی است که کارت های مدل مرجع انویدیا زیبا، کلاسیک و باکیفیت هستند.
مهمترین فاکتور در انتخاب کارت گرافیک مناسب کدام است؟
هنگام انتخاب کارت گرافیک باید به ارزش خرید آن توجه کنید.
آیا خرید کارت گرافیک دست دوم خوب است؟
خیر، با توجه به ماینینگ و فروش کارت های ماین شده که از کارت ماین نشده قابل تشخیص نیستند، خرید کارت گرافیک دست دوم خوب نیست. همچنین کارت گرافیک دست دوم می تواند از نظر دما، اورکلاک و پاور نیز تحت فشار قرار گرفته باشد و مستهلک باشد. فن های کارت گرافیک دست دوم نیز می توانند فرسوده شده باشند یا زودتر فرسوده شوند.
منابع : تیم درنا پی سی مگ – toms hardware