به علت نوسانات ارزی لطفا قبل از خرید با شماره 09213376308 در تلگرام یا واتس اپ در ارتباط باشید یا با ما تماس بگیرید

کالی لینوکس چیست؟ آموزش نصب، معرفی محیط و کار با Kali Linux

بازدید: 119 بازدید
زمان مطالعه: 6
کالی لینوکس چیست؟ آموزش نصب، معرفی محیط و کار با Kali Linux

به مقاله کالی لینوکس چیست؟ آموزش نصب، معرفی محیط و کار با Kali Linux از درنا پی سی مگ خوش آمدید.سیستم‌های عامل مختلف غالباً با کاربردهای مختلف پیوند می‌یابند. برای نمونه هر آن چه به گرافیک یا تولید محتوا مربوط باشد، معمولاً سیستم عامل macOS را به ذهن ما می‌آورد. به طور مشابه هر نوع عملیات هک یا صرفاً دست‌کاری ابزارهای شبکه نیز به سیستم عامل خاصی به نام کالی لینوکس (Kali Linux) گره خورده است. در این مقاله توضیحاتی کلی در مورد کالی لینوکس و هر آنچه درباره استفاده از آن برای هک اخلاقی باید بدانید ارائه می‌کنیم.

محتوا پنهان

سیستم عامل کالی لینوکس و کاربردهای آن

امروزه اکثرا سوال میپرسند که کالی لینوکس چیست و چرا در تست نفوذ و هک کاربرد دارد؟ لینوکس یک سیستم عامل کامپیوتری می باشد که به سبب قابلیت های فراوانی که دارد به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها شناخته می شود. این سیستم عامل به سبب خاصیت متن باز بودن دارای توسعه ها و نسخه های فراوانی می باشد که هر کدام از این نسخه ها برای کاربرد و هدف خاصی طراحی و توسعه داده شده اند.

 

یکی از این نسخه ها که کاربرد خاصی در زمینه هک و امنیت داشته و یک سیستم عامل قدرتمند در این زمینه محسوب می شود، سیستم عامل کالی لینوکس می باشد که در این مطلب قصد بررسی آن را داریم.

لینوکس چیست؟

لینوکس در ابتدا یک سیستم عامل نبود و در واقع هسته ای برای به اشتراک گذاری کدها بین برنامه نویس ها بود تا اینکه بلاخره در سال ۱۹۹۳ اولین نسخه از سیستم عامل لینوکس منتشر و به عرضه عمومی گذاشته شد.

شاید اصلی ترین دلیلی که بتوان لینوکس را یک سیستم عامل محبوب دانست، آزاد و رایگان بودن آن باشد. لینوکس متن باز است و این بدان معنی است که همگان به هسته آن دسترسی داشته و می توانند آن را توسعه دهند. از طرفی چون لینوکس یک سیستم عامل رایگان می باشد، در برابر مکینتاش و ویندوز که برای تهیه آن ها باید ده ها دلار هزینه نمود، از امتیاز ویژه ای برخوردار است.

از سال ۱۹۹۳ تا کنون توزیع های متفاوتی از لینوکس ارائه شده است که هر کدام ویژگی خاص خود را داشته و برای هدف خاصی توسعه داده شده اند. اما باید این نکته را نیز متذکر شد که توزیع های متفاوت لینوکس از لحاظ قدرت تفاوت آنچنانی با یکدیگر نداشته و در نهایت این شما هستید که باید انتخاب کنید با توجه به نیازهای خود باید از چه توزیعی استفاده نمایید.

کالی لینوکس چیست؟

کالی لینوکس

کالی لینوکس یک توزیع از لینوکس مبتنی بر دبیان است. این سیستم عامل به طور خاص برای کارهایی مانند تحلیل شبکه و تست نفوذ مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجود ابزارهای زیای که به صورت پیش‌فرض روی این توزیع نصب شده‌اند، موجب شده که کالی به یک چاقوی سوئیسی برای هکرها تبدیل شود.

کالی لینوکس (به انگلیسی: Kali Linux) یک توزیع لینوکس بر پایه دبیان است که برای جرم یابی قانونی دیجیتال و تست نفوذ طراحی شده‌است؛ و توسط Offensive Security (امنیت تهاجمی) تأمین مالی می‌شود.

 

 

کالی لینوکس
250px درنا پی سی
275px درنا پی سی
تصویر دسکتاپ گنوم کالی لینوکس ۲۱٫۰۱
توسعه‌دهندهOffensive Security
خانوادهلینوکس (شبه-یونیکس)
وضعیت توسعهفعال
تاریخ اولین انتشار۱۳ مارس ۲۰۱۳ (۱۱ سال پیش)
انتشار پایدار2023.1
۲۴ فوریه ۲۰۲۱؛ ۳ سال پیش
مخزن
روش روزآمدسازیAPTابزار بسته‌بندی پیشرفته
مدیر بستهdpkg
بن‌سازه رایانشx86, x86-64, معماری آرم
گونه هستههسته یکپارچه (لینوکس)
پیش فرض واسط کاربرXfce[۳]GNOME[۳]KDE[۳]
پروانهGPLv3
وبگاه رسمی
وضعیت پشتیبانی
فعال

منبع جدول : ویکیپدیا فارسی

چرا هکرها از کالی لینوکس استفاده می‌کنند؟

کالی لینوکس که پیش‌تر به نام Backtrack شناخته می‌شد، ادعا دارد که نسبت به نسخه‌های قبلی بیشتر روی ابزارهای تست متمرکز شده و برخلاف Backtrack که ابزارهای مختلفی برای مقاصد گوناگون داشت، ابزارهای غیر ضروری را حذف کرده است. به این ترتیب کارهای هک اخلاقی با استفاده از کالی لینوکس بسیار ساده‌تر شده است.

شاید تابحال تنها کاربردهای غیراخلاقی و نادرست از هک را دیده باشید، اما بهتر است با یک روش دیگر از هک که تحت عنوان «هک اخلاقی» شناخته می‌شود، آشنا شوید. از هک اخلاقی، برای انتقال آنلاین و سریع اطلاعات استفاده می‌شود و معمولاً کاربردهای غیرقانونی ندارد. درواقع، در روند هک اخلاقی، هکرها می‌توانند آسیب‌پذیری‌های یک سیستم را شناسایی کرده و با رفع آن‌ها، امنیت سیستم را افزایش دهند. علاوه‌ بر این، در این کار، سیستم دربرابر هکرهایی که ممکن است اطلاعات ارزشمندی را استخراج کنند، امنیت پیدا می‌کند. استفاده از کالی لینوکس برای هک اخلاقی و قانونی، از کاربردهای اصلی این سیستم عامل است.

سیستم عامل Kali Linux ویژگی‌ها و ابزارهای متعددی دارد که هکرهاها از آن برای کارهای مرتبط با امنیت سایبری استفاده می‌کنند. کالی لینوکس دارای چندین اپلیکیشن و ابزار امنیت محور است که روند هک اخلاقی را ساده‌تر می‌کند. همچنین یک سیستم عامل لینوکس با رابط کاربری ساده و بسیار امن است که از حریم خصوصی کاربران، حفاظت می‌کند. از مهمترین دلایلی که باعث می‌شود هکرها از سیستم عامل کالی لینوکس استفاده کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نیاز به حداقل منابع سیستم

برای کار کردن با کالی لینوکس به سخت‌افزارهای رده پایین نیاز دارید. به همین دلیل است که بسیاری از هکرها استفاده از این سیستم عامل را ترجیح می‌دهند؛ چراکه روی دستگاه‌های ارزان‌تر قابل اجرا بوده و استفاده از آن هم ساده است. همچنین شما می توانید از طریق درایو CD-DVD یا USB Stick هم سیستم عامل Kali Linux را روی سیستم خود استفاده کنید. یک ویژگی جذاب‌تر این است که می‌توانید سیستم عامل کالی لینوکس را در VirtualBox و به صورت مجازی امتحان کنید.

امکان استفاده برای افراد مبتدی

ویژگی‌ها و گزینه‌های متعدد و قابل سفارشی‌سازی در کالی لینوکس باعث می‌شود تا بسیاری از افراد مبتدی در حوزه هک اخلاقی بتوانند از آن استفاده کنند. اگر با اوبونتو آشنایی داشته و قبلاً از آن استفاده کرده‌اید، به‌راحتی می‌توانید از این توزیع لینوکس هم استفاده کنید. درصورتی که با نحوه اجرای کدهای دستوری در لینوکس آشنایی ندارید، ممکن است کار کردن با Kali Linux برایتان سخت باشد.

220px Debian OpenLogo.svg درنا پی سی

البته کسانی که به امنیت سایبری علاقه داشته باشند، باید دانش خود را در استفاده از خط فرمان لینوکس گسترش دهند؛ هرچند که برای استفاده از کالی لینوکس تنها کافی است درباره خط فرمان اطلاعات کمی داشته باشید. رابط کاربری ساده و ابزارهایی که استفاده از آن بسیار راحت است، از دیگر دلایلی است که این سیستم عامل برای افراد مبتدی توصیه می‌شود.

قانونی بودن کالی لینوکس

اگرچه می‌توان از سیستم عامل کالی لینوکس برای کاربردهای مرتبط با هک و تست‌های نفوذ استفاده کرد، اما استفاده از این ابزار قانونی است. استفاده از این سیستم عامل در هک کلاه سفید یا همان هک‌های اخلاقی، کاملاً قانونی است. با دسترسی به این سیستم عامل تحت مجوز عمومی گنو (GNU Public License)، هرکسی می‌تواند بصورت رایگان از ابزارهای آن در سیستم خود استفاده کند.

عرضه کالی لینوکس با صدها ابزار تست متعدد

همانطور که قبلاً هم گفتیم، سیستم عامل کالی لینوکس دارای صدها ابزار منحصر‌به‌فرد مرتبط با هک بوده و به همین دلیل در بین هکرها به یک نتخاب محبوب تبدیل شده است. برخی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای این سیستم عامل، شامل Nmap ،Burp Suite ،Aircrack-ng ،Matasploit Framework ،Netcat ،Wireshark و … است.

تفاوت بین کالی و سایر لینوکس ها

سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل پیشرفته بر پایه کرنل لینوکس و اجزای GNU است (operating system based on the Linux kernel and often core GNU components) و هر یک از توزیع‌های آن کاربرد متفاوتی دارد. توزیع دبیان اصلی‌ترین توزیع لینوکس است که می‌توان آن را سرمنشأ سایر سیستم عامل‌های لینوکس به حساب آورد. ابونتو یک توزیع پرطرفدار دیگر برای افرادی است که قصد دارند از سیستم عامل ویندوز به لینوکس مهاجرت کنند. این توزیع علی رغم تفاوت‌های بارز، خود زیرمجموعه‌ای از دبیان محسوب می‌شود.

پیشتر سیستم عامل لینوکسی با نام Backtrack  عرضه می شد که با ارائه آخرین نسخه خود در سال 2012 به کار خود پایان داد و سال بعد در تاریخ 13 مارس 2013 تیم بک ترک، لینوکس جدیدی را با نام کالی معرفی کردند. لینوکس Backtrack بر پایه ابونتو 10 نوشته شده بود و لینوکس کالی بر پایه دبیان در حال توزیع است. ابونتو یک سیستم عامل مبتنی لینوکس است. این سیستم عامل متن باز و رایگان نخستین بار توسط تیم Canonical با مدیریت مارک شاتل‌ورث (Mark Shuttleworth) به بازار عرضه گردید. نسخه چینی این سیستم عامل بر روی سریع‌ترین ابرکامپیوتر جهان نصب گردیده است. کالی لینوکس نیز یک سیستم عامل متن باز و مبتنی بر توزیع دبیان (Debian-derived Linux distribution) است. این سیستم عامل از بیش از ۱۰۰ سازوکار تست نفوذ، جرم شناسی دیجیتال، مهندسی معکوس و ابزارهای هک اخلاقی برخوردار است.

 

شباهت‌های این دو توزیع پرطرفدار لینوکس را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • هم کالی و هم ابونتو سیستم عامل‌های متن باز هستند. به این معنا که استفاده از آن‌ها رایگان بوده و هر فردی می‌تواند مدیریت و توزیع این OSها را در دست بگیرد.
  • رابط کاربری از مسیر خط فرمان (Command line) از دیگر امکانات مشترک ابونتو و کالی است که کاربران و توسعه دهندگان حرفه‌ای می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • در هر دو سیستم عامل‌های ابونتو و kali linux برای نصب و مدیریت نرم افزار بر روی سیستم از پکیج منیجر استفاده شده است.
  • کالی و ابونتو هر دو به طور گسترده توسط اشخاص و سازمان‌های جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

از جمله تفاوت‌های ابونتو و کالی نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از ابونتو به منظور نصب بر روی سرور و کاربردهای روزمره استفاده می‌شود. اما کالی به طور خاص برای مقاصد امنیتی به کار می‌رود.
  • آخرین نسخه ابونتو از محیط ژنوم Gnome به عنوان پیش فرض استفاده می‌کند. محیط پیش فرض کالی لینوکس xfce است.
  • رابط کاربری ابونتو در مقایسه با کالی کاربرپسندتر است.
  • ابونتو گزینه مناسبی برای افراد تازه کار در حوزه لینوکس است. اما کالی عمدتاً مناسب افرادی است که تجربه قبلی از کار با لینوکس را دارند.

 

همچنین موارد زیر را می‌توان به عنوان وجه تمایز Linux distribution کالی با دیگر انواع توزیع لینوکس نام برد:

  • برخورداری از ابزارهای تست نفوذ؛ لینوکس کالی به طور اختصاصی برای تست نفوذ طراحی شده است و از ابزارهای مختلفی برای این هدف استفاده می‌کند.
  • تأکید بر امنیت؛ kali linux به طور خاص امنیت را مد نظر داشته و کارشناسان امنیتی می‌توانند از آن برای تست و ارزیابی نقاط ضعف سیستم‌های خود استفاده کنند.
  • قابلیت شخصی سازی؛ توزیع لینوکس کالی این قابلیت را دارد که به منظور دستیابی به مقاصد بخصوص توسط کاربر شخصی سازی گردد.
  • پشتیبانی: سیستم عامل کالی از جامعه بزرگ و فعال کاربران و توسعه دهندگانی تشکیل شده است که در توسعه و پشتیبانی از این سیستم عامل نقش دارند.

 

کالی لینوکس به چه منظور استفاده می‌شود؟

کالی لینوکس به طور عمده برای تست نفوذ پیش رفته و بررسی‌های امنیتی استفاده می‌شود. کالی چند صد ابزار دارد که برای اجرای کارهای مختلف مرتبط با امنیت اطلاعات از قبیل تست نفوذ، تحقیقات امنیتی، جرائم رایانه‌ای و مهندسی معکوس طراحی شده‌اند.

121px Anonymous emblem.svg درنا پی سی

کاربردهای سیستم عامل Kali Linux

متخصصان امنیت و افراد فعال در این حوزه، از کالی لینوکس برای موارد مختلفی استفاده می‎‌کنند. برخی از کاربردهای اصلی سیستم عامل کالی لینوکس عبارت است از:

نصب Git

با نصب Git می‌توانید کدهای نمونه را از هر git دانلود کنید. برای نصب Git در کالی لینوکس کافی است دستور زیر را  تایپ کنید:

apt install git

با این کار، دیگر نیاز به آدرس‌دهی در سیستم عامل ندارید. سپس تنها کافی است که در repository یا مخزن GitHub، هر چیزی را که در این لیست نیاز دارید انتخاب کنید.

پیکربندی Bash Aliases

روند پیکربندی Bash Aliases (ابزاری برای ایجاد میان‌بر دستورات) شامل بروزرسانی و ارتقا کامپیوتر شما است که باید همیشه قبل از آن که پکیج‌های نرم‌افزاری را نصب کنید، آن را انجام دهید. معمولاً Bash Aliases در فایلی ذخیره می‌شود که می‌توانید در مواقعی که قرار است موارد جدیدی به آن اضافه کنید، آن را بروزرسانی کنید. برای این کار، کافی است دستور زیر را وارد کنید:

nano -/.bash_aliases

کاربران جدید یا با امتیاز کمتر (low Privileged)

یک User با سطح دسترسی پایین‌تر امکان نفوذ هکرها به سیستم را کاهش می‌دهد. اضافه کردن کاربران جدید با امتیاز پایین در سیستم عامل کلی لینوکس ساده است و برای این کار، کافی است کد زیر را وارد کنید:

Add user {name of the user account}

پس از آن که کد را وارد کردید، باید در کنار اطلاعات ضروری، یک رمز عبور جدید هم برای این کاربر تعیین کرده و آن را وارد کنید. سپس از کاربر بخواهید که روند ورود را تأیید کند.

نصب Terminal Multiplexer

Terminal Multiplexer ابزاری برای ترکیب چندین لاگین در یک ترمینال است. برای نصب این ابزار، باید دستور زیر را وارد کنید:

apt install tilix

پس از آن که از تکمیل نصب مطمئن شدید، از کاربران بخواهید تا دستور “Tillix” را اجرا کنند.

نصب ابزارهای هک

پس از آن که کالی لینوکس را نصب کردید، احتمالاً اولین چیزی که متوجه آن خواهید شد این است که این سیستم عامل برخی از ابزارهای مورد نیازتان را ندارد. نصب تک به تک ابزارهای مختلف هم در این سیستم عامل ممکن است سخت باشد، بنابراین می‌توانید مانند همیشه از کدهای ساده برای این کار استفاده کنید. برای این کار، دستور زیر را وارد کرده و در قسمت “the name of the data package”، نام پکیج ابزار مورد نظر را قرار دهید:

Sudo apt update && Sudo apt install {the name of the data package}

نصب آخرین نسخه TOR

TOR یک ابزار ضروری برای سیستم عامل کالی لینوکس به‌شمار می‌رود که کاربردهای متنوعی دارد. هکرهایی که روی توسعه اکسپلویت کار می‌کنند، به TOR نیاز دارند. قبل از نصب این ابزار مطمئن شوید که مخزن مورد استفاده شما، آخرین نسخه TOR را ارائه می‌کند.

پی نوشت : برای استفاده از سیستم عامل ناشناس از تیلز هم میتوانید استفاده کنید.

آیا استفاده از کالی لینوکس غیر قانونی است؟

خود کالی لینوکس غیر قانونی نیست، چون فقط یک سیستم عامل است. با این حال یک ابزار برای هک کردن است و زمانی که فردی به طور خاص از آن برای هک کردن استفاده کند، می‌تواند کاربرد غیر قانونی نیز داشته باشد. با این حال اگر این توزیع را برای مقاصدی مانند یادگیری یا تدریس یا استفاده از آن برای تست نرم‌افزار یا شبکه نصب می‌کنید، این کار کاملاً قانونی است، چون یک سیستم عامل دارای لایسنس است و برای دانلود عرضه شده است.

کالی لینوکس را چه کسی توسعه می‌دهد؟

«ماتی آهارونی» (Mati Aharoni) و «دیوُن کرنز» (Deavon Kearns) توسعه‌دهندگان اصلی توزیع کالی لینوکس هستند. این توزیع یک بازنویسی از لینوکس Backtrack محسوب می‌شود که آن نیز یک توزیع دیگر با محوریت تست نفوذ است. توسعه کالی بر اساس استانداردهای دبیان انجام یافته است، چون اغلب کدهایش را از ریپازیتوری‌های دبیان ایمپورت می‌کند. توسعه این توزیع در اوایل مارس 2012 در میان یک گروه کوچک از توسعه‌دهندگان آغاز شده است. تنها تعداد اندکی از توسعه‌دهندگان مجاز به کامیت کردن پکیج‌ها هستند که در یک محیط کاملاً حفاظت‌شده انجام می‌یابد. نخستین نسخه از کالی لینوکس در سال 2013 عرضه شد. از آن زمان کالی لینوکس چندین به‌روزرسانی عمده داشته است. توسعه این آپدیت‌ها به وسیله شرکت Offensive Security صورت گرفته است.

چه کسانی از کالی لینوکس استفاده می‌کنند؟

کالی لینوکس در حقیقت یک سیستم‌عامل منحصر به فرد است که توسط همه افراد، چه از نوع خوب و چه بد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از Kali Linux می‌توان برای کشف و رفع نقطه ضعف های امنیتی استفاده کرد. از کاربردهای کالی لینوکس، هک با کالی لینوکس و تست نفوذ با کالی لینوکس است که هم توسط متخصصین امنیتی و هم هکر ها انجام می‌شود. به عبارت دیگر، کالی همانند یه چاقوی تیز در جعبه ابزار است.

  • مدیریان امنیتی : مدیران امنیتی که مسئول حفظ امنیت داده ها واطلاعات سازمان هستند.
  • مدیران شبکه : مدیران شبکه که مسئول امنیت شبکه های سازمان هستند. با این ابزار می‌توانند فعالیت های شبکه را مرتبا رصد کنند.
  • اپراتورهای تست نفوذ : این افزاد به بررسی محیط پیرامون و امنیت پلتفرم هایی که در اختیارشان هست می‌پردازند.
  • افسران امنیت در سازمان های بزرگ
  • هکر های کلاه سفید
  • هکرهای کلاه سیاه
  • هکر های کلاه خاکستری

تست امنیت با کالی لینوکس

چرا باید از کالی لینوکس استفاده کنیم؟

دلایل مختلفی برای توجیه استفاده از کالی لینوکس وجود دارند که در فهرست زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • رایگان است: کالی لینوکس همیشه رایگان بوده است و همواره رایگان خواهد ماند.
  • ابزارهای بسیار زیادی دارد: کالی لینوکس بیش از 600 ابزار مختلف مرتبط با تست نفوذ و تحلیل امنیت دارد.
  • اوپن سورس است: کالی لینوکس عضوی از خانواده لینوکس محسوب می‌شود و از این رو از مدل اوپن‌سورس یا متن‌باز پیروی می‌کند که مورد اقبال عمومی است. درخت توسعه آن‌ها روی Git در دسترس عموم قرار دارد و همه کدها قابل دست‌کاری از سوی همه افراد هستند.
  • پشتیبانی چند زبانی: با این که اغلب ابزارهای تست نفوذ به زبان انگلیسی هستند، اما کالی قابلیت پشتیبانی چند زبانی دارد و بدین ترتیب کاربران بیشتری می‌توانند از زبان نیتیو خود استفاده کرده و ابزارها را به روش آسان‌تری به کار بگیرند.
  • سفارشی‌سازی گسترده: توسعه‌دهندگان در شرکت Offensive Security درک کرده‌اند که ممکن است همه افراد با مدل توسعه آن‌ها موافق نباشد و از این رو به کاربران پیشرفته‌تر امکان سفارشی‌سازی کالی لینوکس را حتی تا حد کرنل سیستم برحسب سلیقه‌شان داده‌اند.

نحوه دانلود کالی لینوکس

برای “دانلود لینوکس کالی از سایت رسمی این نرم افزار باید ابتدا با مراجعه به این وب سایت پلن مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس نسخه ویندوز خود (۳۲ بیتی، ۶۴ بیتی یا ARM را انتخاب کنید) و بر روی آیکون دانلود کلیک کنید. بعد از دانلود فایل، kali linux آماده نصب خواهد بود. در ادامه توضیح می‌دهیم که چگونه سیستم عامل کالی را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

الزامات سیستم برای نصب کالی لینوکس

نصب کردن کالی لینوکس بسیار آسان است. تنها کافی است مطمئن شوید که سخت‌افزار سازگاری در اختیار دارید. کالی از پردازنده‌های i386، amd64 و ARM (هم ARMEL و هم ARMHF) پشتیبانی می‌کند. الزامات سخت‌افزاری به شرح فهرست زیر هستند، هر چند داشتن سخت‌افزار بهتر موجب بهبود عملکرد سیستم خواهد شد.

  • دست کم 20 گیگابایت فضای دیسک برای نصب کالی لینوکس.
  • دست کم 1 گیگابایت RAM برای معماری‌های i386 و amd64 هر چند مقدار رم دو گیگابایت با بیشتر توصیه شده است.
  • درایو CD-DVD/ پورت USB که از بوت پشتیبانی کند و یا VirtualBox.

روش های نصب کالی لینوکس

kali linux را می‌توان، به روش‌های مختلف بر روی پلتفرم‌های مختلف راه‌اندازی کرد :

  1. کالی لینوکس را می‌توان با استفاده از یک فایل ISO مستقیما بر روی یک کامپیوتر پی سی و یا لپ‌تاپ راه اندازی کرد.
  2. ماشین‌ مجازی گزینه بعدی است. کالی لینوکس، از اکثر پلتفرم‌های مجازی سازی پشتیبانی می‌کند. با استفاده از فایل ISO نصب سیستم‌عامل، می‌توانید کالی لینوکس را بر روی ماشین های مجازی نیز راه اندازی کنید.
  3. راه‌اندازی بر بسترهای ابری، قابلیت دیگری است که شرکت های آمازون و مایکروسافت، آن را بر روی بستر ابری خود فراهم کرده اند.
  4. کالی لینوکس بدون نصب و بصورت Live نیز قابل استفاده است. در این حالت با استفاده از فایل ISO و دیسک های بوت سیستم‌عامل، می‌توان بدون نصب سیستم‌عامل را بارگذاری کنید.
  5. قابلیت بعدی، استفاده از کالی لینوکس به عنوان یک اپلیکیشن در ویندوز است. در ویندوز ۱۰ می‌توانید، کالی لینوکس را از بخش Microsoft Store به عنوان یک اپلیکیشن تست نفوذ نصب کنید. این اپلیکیشن بسیاری از ابزارهای تست نفوذ را دارد اما همانند سیستم‌عامل اصلی، کامل نیست.

درباره نصب کالی لینوکس

مراحلی که در آموزش نصب کالی لینوکس تک بوت (Single Boot) روی کامپیوتر خود باید اجرا کنید، ساده است. در ادامه این راهنما، نحوه نصب اولیه Kali Linux را با استفاده از گزینه رمزگذاری پارتیشن، آموزش می‌دهیم. چنانچه داده‌های حساسی روی سیستم خود داشته و می‌خواهید امنیت نگهداری آن‌ها را بیشتر کنید، می‌توانید از گزینه FDE یا رمزگذاری کامل دیسک (Full Dick Encryption) استفاده کنید. در حین تکمیل فرایند نصب، می‌توانید رمزگذاری LVM را روی هارددیسک یا درایوهای USB انجام دهید.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در آموزش نصب کالی لینوکس باید به آن توجه کنید، سازگاری سخت‌افزاری سیستم موردنظر است. نصب این سیستم‌عامل به سخت‌افزار چندان پیچیده‌ای هم نیاز ندارد، اما طبیعتاً هرچه سیستم سخت‌افزاری بهتر باشد، عملکرد بهتری را خواهید داشت. پلتفرم‎های amd64 یا x86_64/64-bit و i386 یا x86/32-bit از کالی لینوکس پشتیبانی می‌کنند. بهتر است در صورت امکان، از ایمیج‌های amd64 استفاده کنید.

کالی لینوکس را می‌توانید روی سیستم‌های سخت‌افزاری جدیدتر با UEFI و همچنین روی سیستم‌های قدیمی‌تر با BIOS استفاده کنید. در ادامه آموزش، نصب Kali Linux را روی یک VM بدون هر گونه سیستم‌عامل از پیش نصب شده انجام می‌دهیم و برخی سناریوهای احتمالی را نیز مرور می‌کنیم.

مراحل قبل از شروع نصب

قبل از آن که آموزش نصب کالی لینوکس را شروع کنیم، مراحل زیر را انجام دهید:

  • دانلود کالی لینوکس. نسخه Installer برای نصب روی سخت‌افزار (به جای نصب روی ماشین مجازی) پیشنهاد می‌شود
  • رایت کردن ISO کالی لینوکس روی DVD یا Kali Linux Live (یا همان نسخه LIve Boot) در درایو USB
  • تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات مهم دستگاه در یک پلتفرم خارجی
  • اطمینان از تنظیم بودن کامپیوتر برای بوت شدن از CD/DVD/USB در BIOS یا UEFI
  • اطمینان از غیرفعال بودن Secure Boot در تنظیمات UEFI
کالی لینوکس چیست؟ آموزش نصب، معرفی محیط و کار با Kali Linux
کالی لینوکس چیست؟ آموزش نصب، معرفی محیط و کار با Kali Linux

مراحل آموزش نصب کالی لینوکس

مراحل اصلی نصب Kali Linux را به‌صورت زیر دنبال کنید.

راه‌اندازی و Boot

  1. اولین مرحله در آموزش نصب کالی لینوکس آن است که محیط نصب را برای راه‌اندازی انتخاب کنید. پس از دانلود کالی لینوکس، صفحه‌‎ای مشابه تصویر زیر را می‌بینید که مربوط به صفحه Kali Linux Boot است. در این صفحه، می‌توانید یکی از دو گزینه Graphical install یا Install (Text-Mode) را انتخاب کنید. ما گزینه Graphical install را انتخاب می‌کنیم تا به رابط کاربری گرافیکی هم دسترسی داشته باشیم.

مرحله اول آموزش نصب کالی لینوکس

اگر به‌جای روش بالا، از گزینه Live استفاده کرده باشید، حالتی به نام Live را در این صفحه می‌بینید. این گزینه، روش پیش‌فرض برای راه‌اندازی است.

آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب گزینه در حالتی که ایمیج لایو را استفاده کرده‌اید.

انتخاب زبان موردنظر

  1. در این مرحله، باید زبان مورد‌نظر خود را هم برای ادامه مراحل نصب و راه‌اندازی و هم برای زمانی که از Kali Linux استفاده می‌کنید، انتخاب کنید.

مرحله دوم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب زبان نصب و نیز زبان سیستم‌عامل

  1. پس از انتخاب زبان، از شما خواسته می‌‎شود موقعیت جغرافیایی‌تان را هم مشخص کنید.

مرحله سوم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب مکان جغرافیایی

  1. در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، زبان کیبورد را هم انتخاب کرده و روی دکمه Continue کلیک کنید.

مرحله چهارم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب زبان کیبورد

شبکه (Network)

  1. در این مرحله، رابط‌های شبکه برای یافتن یک سرویس DHCP بررسی شده و باید یک نام میزبانی یا hostname برای سیستم انتخاب کنید. برای مثال، ما عنوان kali را انتخاب کرده‌ایم.

مرحله پنجم - پیکربندی شبکه

توجه داشته باشید که چنانچه دسترسی به شبکه با سرویس DHCP شناسایی نشود، احتمالاً لازم است تا اطلاعات شبکه را به‌صورت دستی وارد کنید. همچنین می‌توانید کانفیگ کردن شبکه را در این مرحله انجام ندهید.

  • درصورتی‌که سرویس DHCP در شبکه نداشته باشید، باید اطلاعات شبکه را یا به‌صورت دستی وارد کرده و یا به‌طورکلی از آن صرف‌نظر کنید.
  • در صورت عدم شناسایی کارت شبکه توسط کالی لینوکس، یا باید درایورهای آن را اضافه کرده (در صورت لزوم) یا یک ISO سفارشی کالی لینوکس ایجاد کنید.
  • در صورت شناسایی چندین کارت شبکه، از شما خواسته می‌شود از یکی از آن‌ها برای نصب استفاده کنید.
  • درصورتی‌که کارت شبکه انتخاب شده مبتنی بر 802.11 (به عبارتی کارت شبکه وایرلس) باشد، قبل آن که بخواهید hostname را وارد کنید، اطلاعات شبکه را درخواست می‌کند.
  1. امکان ارائه یک نام دامنه پیش‌فرض (در صورت دلخواه) برای استفاده از این سیستم وجود دارد. در این شرایط، ممکن است مقادیر از DHCP یا سیستم‌عاملی که از قبل موجود است، گرفته شود.

مرحله ششم - وارد کردن دامین

حساب‌های کاربری (User Accounts)

  1. در این مرحله از آموزش نصب کالی لینوکس باید حساب کاربری سیستم را ایجاد کنید. ایجاد اکانت شامل اضافه کردن نام کامل، نام کاربری و ایجاد یک رمز عبور قوی است. مراحل را مشابه تصویرهای زیر دنبال کنید.

مرحله هفتم - وارد کردن نام کامل مرحله هفتم - وارد کردن نام کاربریمرحله هفتم - وارد کردن پسورد

تنظیم ساعت (Clock)

  1. در این مرحله باید منطقه زمانی (Time Zone) خود را انتخاب کنید تا ساعت سیستم هم تنظیم شود.

مرحله هشتم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب منطقه زمانی

بررسی و انتخاب دیسک

  1. در این مرحله، دیسک‌ها بررسی شده و بسته به تنظیمات موردنیاز، گزینه‌هایی به شما پیشنهاد می‌‎شود.

در این آموزش نصب کالی لینوکس ما یک دیسک تازه و کاملاً خالی را انتخاب می‌کنیم. در تصویر زیر، می‌بینید که گزینه “Guided – use entire disk” انتخاب شده است. دلیل این انتخاب، آن است که همان‌طور که از اول گفتیم، ما قصد نصب کالی لینوکس Single Boot را داریم و نمی‌خواهیم هیچ سیستم‌عامل دیگری هم نصب شود.

مرحله نهم - پارتیشن‌بندی دیسک

چنانچه داده‌هایی ازقبل روی دیسک وجود داشته باشد، یک گزینه اضافی تحت عنوان “Guided – use the largest continuous free space” دارید. با انتخاب این گزینه، سیستم داده‌های موجود را تغییر نداده و می‌توان یک سیستم‌عامل دیگر را هم روی سیستم نصب کرد. توجه کنید که چون در این مثال دیسک موردنظر ما کاملاً خالی است، این گزینه را نمی‌بینید. کاربران با تجربه‌تر می‌توانند با انتخاب گزینه “Manual” پارتیشن‌بندی را به روش پیشرفته‌تری انجام دهند.

گزینه دیگری که می‌توانید انتخاب کنید، “Guided – used entire disk and setup encrypted LVM” است. این گزینه زمانی استفاده می‌شود که قصد رمزگذاری کالی لینوکس را داشته و بخواهید رمزگذاری کامل دیسک یا Full Disck Encryption را فعال کنید. درصورتی‌که این گزینه را انتخاب نمایید، بعداً باید یک رمز عبور دیگر هم ایجاد کرده و با هر بار بوت کردن کالی لینوکس، این رمز را وارد کنید.

  1. پس از آن که در مرحله نهم بر اساس نیاز سیستم خود گزینه موردنظرتان را انتخاب کردید، حالا باید دیسک موردنظر برای پارتیشن‌بندی انتخاب شود.

مرحله دهم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب دیسک مورد نظر

  1. حالت پیش‌فرض پارتیشن‌بندی آن است که همه فایل‌های خود را در یک پارتیشن نگه دارید. همچنین می‌توانید پارتیشن‌های متعدد را برای یک یا چند دایرکتوری سطح بالا داشته باشید. اگر برای انتخاب یک گزینه مطمئن نیستید، می‌توانید گزینه “All files in one partition” را انتخاب کرده و مراحل بعدی را مشابه تصاویر، دنبال کنید.

مرحله یازدهم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب گزینه یک پارتیشن برای تمامی فایل‌ها یا چندین پارتیشن مرحله یازدهم - تایید پارتیشن‌بندی

  1. این مرحله از آموزش نصب کالی لینوکس شامل بررسی نهایی تنظیمات دیسک، قبل از ثبت آن است. این تنظیمات ایجادشده، غیرقابل‌بازگشت بوده و باید بهترین تنظیمات موردنیاز را ایجاد کنید. پس از کلیک روی دکمه Continue، نصب شروع شده و تقریباً مراحل نصب kali Linux را تکمیل کرده‌اید.

مرحله دوازدهم - تایید نهایی پارتیشن‌بندی

LVM رمزگذاری شده (Encrypted LVM)

همان‌طور که در مرحله قبل توضیح دادیم، می‌توانید گزینه Encrypted LVM را فعال کنید. در صورت فعال کردن این گزینه، کالی لینوکس قبل از آن که رمز عبور LVM را از شما بخواهد، حذف ایمن اطلاعات قبلی از روی هارددیسک را شروع می‌کند. درصورتی‌که رمز عبور ایجادشده به‌اندازه کافی قوی نباشد، در این مرحله یک اخطار دریافت کرده و باید آن را تغییر دهید.

توجه داشته باشید که روند حذف ایمن برخی داده‌ها، بسته به حجم و سرعت درایو ممکن است تا چندین ساعت طول بکشد. در صورت تمایل می‌توانید ریسک‌های مربوطه را پذیرفته و از رمز‌نگاری دیسک صرف‌نظر نمایید.

اطلاعات پروکسی (Proxy Information)

  1. ازآنجایی‌که کالی لینوکس از یک مخزن مرکزی برای توزیع برنامه‌ها استفاده می‌کند، باید هر گونه اطلاعات پروکسی مناسب را در صورت نیاز در این مرحله وارد کنید.

مرحله سیزدهم- ورود اطلاعات پروکسی

نکته: اگر از گزینه Live image استفاده کرده باشید، این مرحله را نخواهید داشت.

متا پکیج‌ها

  1. در این مرحله می‌توانید متا پکیج‌های موردنظر خود را برای نصب انتخاب کنید. گزینه‌های پیش‌فرض، یک سیستم استاندارد کالی لینوکس را نصب کرده و لازم نیست شما در این مرحله، چیزی را تغییر دهید.

مرحله چهاردهم آموزش نصب کالی لینوکس - انتخاب بسته‌های نرم‌افزاری برای نصب

اطلاعات بوت (Boot Information)

  1. در این مرحله باید نصب بوت لودر GRUB را با انتخاب گزینه “Yes” و کلیک روی Continue تأیید کنید.

مرحله نوزدهم آموزش نصب کالی لینوکس - تایید نصب بوت لودر GRUB روی درایو

  1. باید هارددیسک موردنظر خو را برای نصب بوت لودر GRUB انتخاب کنید (هیچ درایوری به طور پیش‌فرض انتخاب نشده است).

مرحله شانزدهم - انتخاب گزینه نصب بوت لودر

راه‌اندازی مجدد (Reboot)

درنهایت، با کلیک روی Continue سیستم reboot شده و نصب کالی لینوکس تکمیل می‌شود.

مرحله هفدهم (نهایی) برای ری استارت شدن سیستم و تکمیل نصب کالی لینوکس

با تکمیل مراحل آموزش نصب کالی لینوکس حالا می‌توانید برخی تغییرات را در سیستم‌عامل انجام داده و Kali Linux را مطابق با نیاز خود سفارشی کنید.

آموزش نصب کالی لینوکس بر روی فلش

نصب لینوکس روی فلش برای افرادی که می‌خواهید سیستم عامل خود را همه جا با خود حمل کنند توصیه می‌شود. همان‌طور که در بالا گفته شد می‌توان سیستم عامل کالی لینوکس را بر روی فلش مموری نصب کرد. شما با ادامه این آموزش به راحتی می‌توانید سیستم عامل کالی لینوکس را در جیب خود داشته باشید و آن را به هر مکانی که بخواهید ببرید.

برای این که بتوانید این سیستم عامل را بر روی فلش خود نصب کنید به مواردی از جمله چهار گیگ حافظه، اینترنت، یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز و یا لینوکس نیاز دارید. پس از این که این موارد را تهیه کردید می‌توانید این آموزش را به خوبی بیاموزید. برای این که بنوانید این توزیع لینوکس (Linux distribution) را بر روی فلش مموری خود نصب کنید ادامه این مقاله را از دست ندهید.

  1. ابتدا شما باید سیستم عامل کالی لینوکس را نصب کنید. برای این کار ابتدا باید فایل iso را دانلود و سپس بر روی فلش مموری بوت کنید.
  2. حال باید فلش مموری خود را فرمت (format) کنید. اگر سیستم عامل شما ویندوز است برای این که فلش خود را فرمت کنید بعد از آن که آن را به کامپیوترتان متصل کردید بر روی آیکن آن راست کلیک کنید و بر روی گزینه فرمت (format) کلیک کنید. پنجره‌ای برای شما باز می‌شود که به شکل زیر است در قسمت بازشو file system گزینه fat32 را انتخاب کنید. تیک مقابل گزینه Quick format را پر کنید.

4.اگر سیستم عامل شما لینوکس است برای فرمت فلش مموری این مراحل را طی کنید. فلش مموری خود را به سیستم متصل کنید، سپس برنامه gparted ران کنید. اکنون در بالا سمت راست dev/sdb را برگزینید. حال بر روی پارتیشن اصلی راست کلیک کرده و بر روی گزینه unmounts کلیک کنید.

بر روی گزینه Create Partition Table کلیک کنید حالا آن را تأیید کنید. اکنون فضای فلشتان به unallocated space تبدیل شده است. بر روی آن راست کلیک کرده و بر روی select new کلیک کنید.

در این بخش در قسمت file system گزینه fat16 را انتخاب کنید. در بار رو به روی lable نیز هر نامی را که می‌خواهید تایپ کنید. حالا دکمه add را برگزینید و کلید ترکیبی Ctrl+Enter را بفشارید تا فرمت فلش انجام شود.

برای نصب فایل iso کالی لینوکس بر روی فلش باید برنامه‌ای به نام unetbootin را داشته باشید. پس آن را دانلود کنید. برنامه unetbootin را نصب کنید آن را باز کنید فلش مموری را نیز باز کنید. فایل iso را بارگذاری کنید و بر روی دکمه OK بزنید حالا در حال نصب بروی فلش مموری است اکنون از شما می‌خواهد سیستم‌تان را ریست کنید.

فلش خود را به سیستم متصل کنید و آن را ریست کنید، حالا کلید بوت سیستم‌تان را که معمولاً F12 است بزنید و به منوی بوت بروید. فلش مموری مورد نظر را از میان لیست ظاهر شده انتخاب کنید. حالا دکمه live را انتخاب کنید.

نکته 1: امکان است در نصبkali linux خطای detect and mount cd-rom برای شما پیش آید. برای رفع این مشکل این مراحل را طی کنید.

  • پس از نمایش خطای detect and mount cd-rom کلید Back رو بزنید و سپس وارد یک محیط شنل بشوید.
  • دستورات زیر را تایپ کنید.

mkdir /cdrom

mount -t vfat /dev/sdb1 /cdrom

mount -t vfat /dev/svd1 /cdrom

  • اکنون باز گردید و اقدام به نصب کنید.

نکته 2: روش دیگری نیز برای رفع مشکل در نصب کالی لینوکس با خطای detect and mount cd-rom است. در این روش فلش را بکشید و 30 ثانیه منتظر بمانید پس از سی ثانیه مجدداً فلش را متصل کنید. اکنون نیز سی ثانیه منتظر مانده و بر روی عبارت next کلیک کنید.

Tux the penguin

آیا می توان کالی لینوکس را روی VMware Workstation نصب کرد؟

VMware Workstation  که ایستگاه کاری وی‌ام‌ویر نیز نامیده می‌شود در واقع یک اپلیکیشن توسعه یافته توسط مجازی ساز VMware است که از آن برای ساخت ماشین‌های مجازی و کلاسترهای کوبرنتیز بر روی سرور استفاده می‌شود. شما می‌توانید سیستم عامل‌های مختلفی را بر روی این برنامه (hosted hypervisor for Windows and Linux ) نصب کرده و از این سیستم عامل‌ها به طور همزمان استفاده کنید.

باید دقت داشته باشید که کالی یک سیستم عامل همه کاره با کاربرد نامحدود نیست؛ بنابراین نمی‌توان از آن به عنوان سیستم عامل میزبان برای نصب بر روی سخت افزار استفاده کرد.

 

نصب کالی لینوکس در کنار ویندوز

شما می‌توانید با نصب kali linux در کنار ویندوز از امکانات هر دوی این سیستم عامل‌ها به طور همزمان بهره مند شوید. در بسیاری از موارد برای این کار از ماشین‌های مجازی یا VMها استفاده می‌شود. اما واقعیت این است که شما می‌توانید به طور مستقیم هم این دو سیستم عامل را کنار هم بیاورید. به علاوه آنکه برای این کار احتیاج به پردازنده بسیار قوی ندارید.

به دنبال انتشار کالی لینوکس در ویندوز استور مایکروسافت اکنون شما می‌توانید این توزیع لینوکس را مستقیماً از روی استور مایکروسافت دانلود کنید و پس از یادگیری آموزش نصب کالی لینوکس از ویندوز استور از این سیستم عامل در کنار سیستم عامل ویندوز خود استفاده کنید.

با این حال نصب Linux distribution کالی در کنار ویندوز علی رغم مزیت‌های بسیاری که دارد، بسیاری از اوقات چالش برانگیز است و بنابراین در حین فرآیند نصب باید نهایت احتیاط و دقت را به خرج دهید. به عنوان مثال در وهله اول باید از داشتن بک آپ از ویندوز خود مطمئن شوید. دخل و تصرب در هارد درایو ممکن است اطلاعات سیستم شما را در معرض خطر قرار دهد. گاهی اوقات نیز برای “رفع مشکل باز نشدن کالی لینوکس در ویندوز” باید مراحل اضافه‌تری را طی کنید.

بنابراین بهتر است قبل از اینکه دست به نصب کالی لینوکس در کنار ویندوز بزنید، اطلاعات مهم خود را به یک هارد اکسترنال منتقل کنید. پس از بک آپ گرفتن می‌توانید مراحل نصب لینوکس روی ویندوز را به ترتیب طی کنید. دقت داشته باشید که اگر قصد حذف ویندوز و نصب لینوکس را دارید، در مراحل نصب باید بر روی Erase Disk کلیک کنید. در این صورت حافظه سیستم شما پاک می‌شود و شما می‌توانید کالی لینوکس را به جای ویندوز قبلی نصب کنید. اما اگر می‌خواهید کالی را در کنار ویندوز خود داشته باشید باید پارتیشن جدید برای این توزیع لینوکس ایجاد کنید تا هر دو این سیستم عامل‌ها در کنار هم بوت شوند.

 

آموزش نصبkali linux در کنار ویندوز

شاید برای شما نیز این سؤال پیش آمده باشد که چطور می‌توان درکنار ویندوز سیستم عامل لینوکس را نصب کرد؟ ما در اینجا تصمیم داریم به این سؤال شما پاسخ دهیم. برای دریافت پاسخ ادامه این مقاله را مطالعه کنید اما پیش از آن باید بدانید سیستم مورد نیاز کالی لینوکس چیست؟

قبل از اینکه به سراغ نصب kali linux در کنار ویندوز خود بروید، ابتدا باید بدانید که به چه مقدار فضا نیاز دارید. به عبارت دیگر سیستم عامل مورد نیاز برای نصب لینوکس در کنار ویندوز چیست؟ عمدتاً برای نصب لینوکس روی ویندوز بیست گیگ فضا مورد نیاز است و سیستم باید از بوت دی وی دی و یو اس بی پشتیبانی کند.

  1. بیش از هر چیزی فایل ISO کالی لینوکس را دانلود کنید.
  2.  آن را بر روی فلش و یا دی وی دی بوت کنید؛ و یا آن را درون فلش یا دی وی دی کپی کنید.
  3. سیستم را ریستارت و بوت کنید. برای بوت کردن کلید مورد استفاده در هر سیستم متفاوت است در برخی سیستم‌ها F12 است.
  4. اکنون شما وارد صفحه کالی بوت شده‌اید بر روی گزینه Live کلیک کرده و اکنون به طور پیش فرض درون کالی لینوکس بوت شده‌اید.
  5. حال برنامه gparted را ران کنید. از این نرم افزار برای کاهش اندازه پارتیشن ویندوز برای نصب سیستم عامل کالی لینوکس استفاده می‌شود.
  6. حالا باید پارتیشن ویندوز خود را انتخاب کرده که معمولاً پارتیشن دوم مناسب‌تر است. بر روی دو پرتیشن کلیک کنید اولی برای بازیابی و دومی برای نصب.
  7.  هنگام نصب از انتخاب Apply All Operations اطمینان حاصل کنید.
  8. اکنون از gparted خارج شوید و مجدداً بوت کنید.
  9. از این پس همانند مراحل نصب کالی لینوکس بر روی هارد دیسک تا پارتیشن بندی کالی لینوکس پیش خواهید رفت.
  10. بعد از نصب و ریست کردن باید توسط منو GRUB boot امکان بوت با کالی لینوکس را پیدا کنید.
  11. اکنون شما Linux distribution کالی را به طور کامل نصب کرده‌اید.

 

آموزش نصب برنامه در کالی لینوکس

اکنون نوبت به راه اندازی کالی لینوکس بعد از نصب آن می‌رسد. شما می‌توانید از kali linux برای کاربردهای مختلفی استفاده کنید. یکی از این کاربردها نصب برنامه در این توزیع لینوکس است. در این آموزش کالی لینوکس نحوه نصب برنامه‌هایی را آموزش خواهیم داد که در مخازن نرم افزاری وجود ندارند و یا می‌خواهیم فایل خام نصب این برنامه‌ها را داشته باشیم تا هر زمان که خواستیم بدون نیاز به اتصال اینترنت بتوانیم آن‌ها را نصب کنیم. در این روش مراحل نصب بسیار شبیه به نصب برنامه در ویندوز است. در این روش شما فایل را دانلود و سپس با دابل کلیک آن را نصب می‌کنید البته در اینجا به جای دابل کلیک باید روش زیر را انجام داد.

ابتدا بایستی به ترمینال رفته و سپس مسیر ترمینال را عوض کنیم. برای این کار آن را به مسیری که می‌خواهیم نرم افزار از آنجا نصب شود تغییر می‌دهیم. (دستور CCD)

بعد نام پکیج را مانند دستور زیر وارد می‌کنیم. مثلاً در اینجا نام دستور opera.deb است.

sudo dpkg -i opera.deb

 

دوال بوت ویندوز و لینوکس

kali linux را می‌توان در فضای کمتر از ۸ گیگابایت نیز در کنار سیستم عامل ویندوز نصب کرد. اما معمولاً توصیه می‌شود که ۲۰ گیگابایت از حجم سخت افزاری خود را برای این کار کنار بگذارید. در این صورت اگر بخواهید نرم افزارهای دیگری را بر روی سیستم عامل لینوکس خود نصب کنید، مشکلی برای این کار نخواهید داشت. دوال بوت کردن ویندوز و لینوکس در اغلب موارد خطری برای اطلاعات سیستم عامل شما ندارد. اما گاهی نیز ممکن است موجب از دست رفتن داده‌هایتان شود. برای همین قبل از آن حتماً باید از ویندوز خود بک آپ تهیه کنید. اگر به دلیل محدودیت منابع و ضعیف بودن پردازنده سخت افزاری خود نمی‌توانید از ماشین‌های مجازی برای نصب همزمان چند سیستم عامل استفاده کنید، توصیه ما به شما این است که دوال بوت کردن کالی لینوکس و ویندوز را حتماً امتحان کنید.

پیشنهادی: 6 نشانه هک شدن گوشی موبایل شما

چگونگی کار با بخش های مختلف kali linux

پس از نصب و راه اندازی کالی لینوکس، زمانی که وارد محیط کالی لینوکس می‌شوید بخش های مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

محیط کالی لینوکس

بخش Applications

در این بخش لیستی از تمامی ‌اپلیکیشن‌ها و ابزارهای نصب شده را مشاهده می‌کنید. بهترین روش برای آشنایی با امکانات این سیستم‌عامل بررسی بخش اپلیکیشن است. برای دسترسی به بخش اپلیکیشن در بالا سمت چپ بر روی گزینه Applications کلیک کنید و دسته بندی مورد نظرتان را بیابید.

بخش Applications در کالی لینوکس

بخش Places

همانند دیگر سیستم‌عامل‌ها، بخش places برای دسترسی به پوشه ها و اپلیکیشن هایی هست که مرتبا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بخش Places در کالی لینوکس

فهرست ابزارهایی که به همراه کالی لینوکس عرضه می‌شوند.

  • Aircrack-ng: ابزاری جهت شنود و شکستن کلمه عبور در ارتباطات وایرلس
  • Burp suite: ابزاری جهت نفوذ به سیستم‌های مبتنی بر وب که از پروتکل HTTP استفاده می‌کنند
  • Cisco Global Exploiter: یک ابزار هک که برای شناسایی و بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها در سیستم‌های شبکه سیسکو است.
  • Ettercap: ابزاری برای حملات مرد میانی در شبکه محلی(حمله ژانوس)
  • splmap: ابزاری برای تست نفوذ از طریق تزریق کد sql
  • John the Ripper: ابزاری برای شکستن کلمه‌های عبور
  • Kismet: ابزاری برای کشف و ردیابی شبکه
  • Maltego: ابزاری جهت شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات قبل از انجام نفوذ.
  • متاسپلویت: محیطی برای کدنویسی و ساخت ابزار هک
  • ان مپ: ابزار جستجو و بررسی شبکه و شناسایی همه گره‌های فعال در شبکه
  • Wireshark: ابزاری جهت تحلیل و آنالیز بسته‌ها در پروتکل‌های شبکه..
  • Hydra: ابزاری رأی شکستن پسوردها به صورت آنلاین
  • و غیره

این ابزارها می‌توانند برای اهداف متفاوتی مورد استفاده قرار گیرند، از جمله: بهره‌برداری از شبکه یا نرم‌افزار قربانی، کشف شبکه یا اسکن آدرس آی پی هدف و غیره. بسیاری از ابزارهای بک ترک (نسخه قبلی کالی لینوکس) حذف شده‌اند تا تمرکز بر محبوبترین برنامه‌های کاربردی تست نفوذ افزایش یابد.

پیشنهادی: از کجا بفهمیم وب کم ما هک شده؟

90px Gnomelogo.svg درنا پی سی

دسته‌بندی ابزارهای کالی لینوکس

علاوه بر ابزارهایی که در بالا ذکر شد، دسته‌بندی کامل تری نیز ابزارهای نفوذ در کالی لینوکس موجود می‌باشد که در ذیل عنوان شده‌اند.

  • Information Gathering: شامل مجموعه ابزاری جهت جمع‌آوری اطلاعات (جمع‌آوری اطلاعات)
  • Web Application: شامل مجموعه ابزاری جهت تست نفوذ به برنامه‌های کاربردی مبتنی بر وب (برنامه تحت وب)
  • Reporting Tools: ابزارهایی جهت گزارش‌گیری و جمع‌آوری اطلاعات (ابزارهای گزارش دهی)
  • Hardware Hacking: ابزاری برای هک اندروید و Arduino(هک سخت‌افزار)
  • Stress Testing: مجموعه ابزاری برای آورلود کردن و تست بار سیستم (تست استرس)
  • Reverse Engineering: مجموعه ابزاری جهت انجام(مهندسی معکوس)در سیستم‌ها
  • Sniffing/Spoofing: مجموعه ابزاری جهت انجام شنود و انجام حملات جعل هویت (دزدی اطلاعات-جعل هویت)
  • Exploitation Tools: ابزاری جهت اجرای کدهای هک و نفوذ و Exploit(ابزارهای بهره‌برداری)
  • Social Engineering Tools: با استفاده از ابزارهای این بخش می‌توان حملات مهندسی اجتماعی را پیاده‌سازی کرد
  • Wireless Attacks: مجموعه ابزاری جهت حمله به تأسیسات و شبکه‌های وایرلس (حملات بی‌سیم)
  • Password Attacks: ابزار شکستن کلمات عبور و پسوردها
  • Vulnerability Analysis: آنالیز و تحلیل نقاط آسیب‌پذیری سیستم و جمع‌آوری اطلاعات
  • Reporting Tools: مجموعه ای که در این قسمت وجود دارند برای گرفتن گزارش تست نفوذ استفاده می‌شوند.

Offensive Security کتابی را با نام Kali Linux Revealed ارائه می‌دهد و آن را برای دانلود رایگان در دسترس قرار می‌دهد.

در این بخش فهرست ابزارهایی را مشاهده می‌کنید که به همراه کالی لینوکس برای هک اخلاقی ارائه شده‌اند. این فهرست به هیچ وجه فهرست جامعی محسوب نمی‌شود، زیرا کالی لینوکس مجموعه ابزارهای زیادی دارد که همه آن‌ها را نمی‌توان در یک مقاله فهرست کرد یا توضیح داد.

پیشنهادی : دارک وب چیست؟

Aircrack-ng

کالی لینوکس

Aircrack-ng یک مجموعه از ابزارها است که برای دسترسی به امنیت شبکه وای‌‌فای استفاده می‌شود. این مجموعه روی موارد کلیدی امنیت وای‌فای متمرکز شده است که شامل موارد زیر است:

  • نظارت: بررسی بسته‌ها و اکسپورت داده‌ها به فایل‌های متنی برای پردازش بیشتر از سوی ابزارهای شخص ثالث.
  • حمله: بازپخش حمله‌ها، دور زدن احراز هویت، اکسس ‌پوینت‌های جعلی و انواع عملیات دیگر از طریق تزریق بسته.
  • تست: بررسی کارت‌های وای‌فای ظرفیت‌های درایور (به دست آوردن و تزریق)
  • کرک: WEP و WPA PSK (WPA 1 و 2)

همه این ابزارها به صورت ابزارهای خط فرمان ارائه شده‌اند که امکان اسکریپت‌نویسی گسترده را فراهم می‌سازد. GUI-های زیادی جود دارند که از مزیت این قابلیت بهره می‌گیرند. این ابزارها به طور عمده روی لینوکس استفاده می‌شوند، اما امکان استفاده از آن روی ویندوز، OS X، FreeBSD، OpenBSD، NetBSD و همچنین Solaris نیز وجود دارد.

پیشنهادی: سرور چیست؟

Nmap

کالی لینوکس

Network Mapper یکی دیگر از ابزارهای محبوب کالی لینوکس است که به نام Nmap نیز شناخته می‌شود. Nmap یک ابزار رایگان و متن-باز برای کشف شبکه و بررسی امنیت است. Nmap از بسته‌های IP به روشی پنهان‌کار برای تعیین میزبان‌های موجود روی شبکه، نوع سرویس‌ها یعنی اپلیکیشن‌ها و نسخه‌های آن‌هایی که هاست‌ها ارائه می‌کنند، سیستم‌های عامل که هاست‌ها اجرا می‌کنند، نوع فیلتر بسته‌ها و فایروال‌های مورد استفاده و بسیاری خصوصیات دیگر استفاده می‌کند.

بسیاری از سیستم‌ها و مدیران شبکه این ابزار برای مقاصد زیر نیز استفاده می‌کنند:

  • تهیه فهرست دستگاه‌های شبکه
  • مدیریت زمان‌بندی ارتقای سرویس
  • مانیتورینگ هاست یا آپتایم سرویس

پیشنهادی: همه چیز درمورد ان اف تی

THC Hydra

کالی لینوکس

زمانی که به کرک حمله کور (brute force) یک سرویس احراز هویت ریموت نیاز داشته باشید، هیدرا غالباً بهترین ابزار محسوب می‌شود. این ابزار می‌تواند حمله‌های سریع دیکشنری را علیه بیش از 50 پروتکل اجرا کند که شامل telnet، FTP، HTTP، HTTPs، SMB، انواع پایگاه‌های داده و غیره می‌شود. از این ابزار می‌توان برای کرک وب اسکنرها، شبکه‌های بی‌سیم، بسته‌سازها و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد.

پیشنهادی: بزرگترین گروه های هکری تاریخ

Nessus

کالی لینوکس

Nessus یک ابزار اسکن ریموت است که می‌تواند برای بررسی آسیب‌پذیری‌های امنیتی رایانه‌ها مورد استفاده قرار گیرد. این ابزار به صورت فعالانه آسیب‌پذیری‌های سیستم را مسدود نمی‌کند، بلکه می‌تواند اجرای سریع بیش از 1200 نوع آسیب‌پذیری و صدور هشدار در صورت انتشار وصله‌های امنیتی شما را محافظت کند.

پیشنهادی: سی پی یو چیست؟

WireShark

کالی لینوکس

WireShark (+) یک تحلیلگر متن‌باز بسته‌های داده است که می‌توان به طور رایگان مورد استفاده قرار داد. با استفاده از این ابزار می‌توانید فعالیت‌های روی شبکه را از دید میکروسکوپی به همراه دسترسی فایل pcap، گزارش‌های قابل سفارشی‌سازی، تریگرهای پیشرفته، هشدارها و غیره بررسی کنید. بر اساس گزارش‌ها این ابزار پرکاربردترین آنالایزر پروتکل شبکه دنیا برای لینوکس است.

پیشنهادی: حقایق جالب از سریال مستر ربات

بررسی کاربردی کالی لینوکس: Aircrack-ng و Crunch

در این بخش با روش کاربردی استفاده از ابزارهای کالی لینوکس آشنا می‌شویم.

در گام نخست می‌توانید با قرار دادن شبکه وای‌فای خود نام اینترفیس مربوطه را به دست آورید:

ifconfig wlo1 down
iwconfig wlo1 mode monitor
ifconfig wlo1 up
کالی لینوکس

در گام بعدی هر پردازشی که ممکن است با پردازش اسکن تداخل داشته باشد را قطع می‌کنیم. همواره در گام نخست باید network administrator را قطع کنید. ممکن است لازم باشد برخی از دستورهای زیر را چند بار اجرا کنید.

airmon-ng check kill
کالی لینوکس

در گام بعدی پس از این که همه پردازش‌ها با موفقیت قطع شدند، باید دستور زیر را اجرا کنید:

airodump-ng <interface-name>

این دستور فهرستی از نقاط دسترسی را نمایش می‌دهد:

airodump-ng wlo1
کالی لینوکس

نوشتن خروجی در فایل

در گام بعد یک نقطه دسترسی را انتخاب کرده و آن را با فلگ w- اجرا می‌کنیم تا نتیجه در یک فایل نوشته شود. فایل مورد نظر ما capture نام دارد.

airodump-ng -w capture -c 11 --bssid [mac-addr]
کالی لینوکس

اکنون دستور فوق باید نشانی MAC دستگاه متصل به نقطه دسترسی را در بخش stations نمایش می‌دهد.

کالی لینوکس

اینک به مهمترین گام در زمینه هک اخلاقی با کالی لینوکس می‌رسیم. در این بخش یک سیگنال دور زدن احراز هویت را به نقطه دسترسی که برای حمله انتخاب کرده‌ایم ارسال می‌کنیم. به این ترتیب دستگاه متصل به اکسس پوینت از آن قطع می‌شود. از آنجا که این دستگاه‌ها غالباً رمزهای عبور ذخیره شده دارند، احتمالاً برای اتصال مجدد تلاش می‌کنند. به این ترتیب یک فرایند handshake 4-طرفه بین دستگاه و اکسس پوینت آغاز می‌شود که از طریق پردازش اسکنی که دو مرحله قبل‌تر آغاز کردیم و همچنان در پس‌زمینه اجرا می‌شود، به دام خواهد افتاد:

aireplay-ng -0 0 -a [mac] wlo1
کالی لینوکس

بهره‌گیری از crunch

اکنون باید از crunch نیز در کنار aircrack-ng استفاده کنیم. crunch یک مولد لیست کلمات است. این پردازش برای کرک رمز‌های عبور فرض می‌کند که شما اطلاع اندکی در مورد رمز عبور دارید و مثلاً طول آن یا برخی کاراکترهای خاص را می‌دانید. هر چه اطلاعات شما بیشتر باشد، این پردازش سریع‌تر اجرا می‌شود. در این بخش تلاش می‌کنیم تا فهرست از کلماتی که با sweetship آغاز می‌شوند را تولید کنیم چون اطلاع یافته‌ایم که رمز عبور شامل این کلمه است. نتیجه در یک فرمان aircrack به طور pipe ادغام می‌شود که فایل‌های capture را دریافت کرده و با مقادیر کلید مقایسه می‌کند.

crunch 12 12 -t sweetship@@@ | aircrack-ng -w - capture-01.cap -e Nestaway_C105
کالی لینوکس

در این گام نتیجه، بسته به پارامترهایی که در ورودی استفاده کرده‌اید، باید چیزی مانند زیر باشد:

لینوکس کالی

زمانی که رمز عبور تطبیق یافت، عبارت key found نمایش می‌یابد.

کالی لینوکس

توسعه کالی لینوکس

سیستم عامل لینوکس کالی حدود ۶۰۰ برنامه تست نفوذ از پیش نصب شده (ابزار) دارد، از جمله آرمیتاژ (یک ابزار مدیریت حمله سایبری به شکل گرافیکی)، ان مپ (اسکنر پورت)، وایرشارک (یک تحلیلگر بسته)، متااسپلویت (چارچوب تست نفوذ، به عنوان بهترین نرم‌افزار تست نفوذ)، جان ریپر (رمز شکن رمز عبور)، اسکیوال مپ (تزریق خودکار SQL و ابزار تصرف پایگاه داده)، Aircrack-ng (مجموعه نرم‌افزاری برای آزمایش نفوذ شبکه‌های بی‌سیم)، Burp مجموعه و OWASP ZAP اسکنرهای امنیتی برنامه‌های وب، و غیره.

کالی توسط ماتی آهارونی و دوون کرنز از امنیت تهاجمی (Offensive Security) از طریق بازنویسی کدهای لینوکس نسخه بک ترک، آزمایش امنیت قبلی اطلاعات توزیع لینوکس مبتنی بر کنوپیکس، توسعه داده شد. خود بک ترک از ادغام دو نسخه پیشتر رقیب لینوکس پدید آمد. در اصل، آن با تمرکز بر ممیزی هسته طراحی شد، که آن نام خود را هسته حسابرسی شده لینوکس گرفت. فرض بر این است که این نام گاهی به اشتباه از کالی الهه هندو آمده‌است. توسعه دهنده هسته سوم، Raphaël Hertzog، به عنوان یک متخصص دبیان به آنها پیوست.

کالی لینوکس مبتنی بر شاخه Debian Testing است. بیشتر بسته‌هایی که کالی استفاده می‌کند از مخازن دبیان وارد می‌شوند.

محبوبیت کالی لینوکس زمانی افزایش یافت که در چندین قسمت از مجموعه تلویزیونی آقای ربات به نمایش درآمد. ابزارهای برجسته شده در نمایش و ارائه شده توسط کالی لینوکس شامل Bluesniff , Bluetooth Scanner (btscanner) , John the Ripper , Metasploit Framework , Nmap , Shellshock و Wget است.

پیشنهادی: نقد ویندوز 11

تاریخچه نسخه کالی لینوکس

اولین نسخه، در مارس ۲۰۱۳ منتشر شد.

با نسخه ۲۰۱۹٫۴ در نوامبر ۲۰۱۹، رابط کاربری پیش فرض از گنوم به Xfce تغییر یافت و نسخه گنوم همچنان در دسترس است.

با نسخه ۲۰۲۰٫۳ در اوت ۲۰۲۰، پوسته پیش فرض از Bash به ZSH تغییر یافت و Bash به عنوان گزینه باقی ماند.

پیشنهادی: اوبونتو چیست؟

نیازمندی‌های سخت‌افزاری کالی لینوکس

کالی لینوکس نیاز به موارد زیر دارد:

  • حداقل ۲۰ گیگابایت فضای دیسک سخت برای نصب بسته به نسخه، نسخه ۲۰۲۰٫۲ حداقل به ۲۰ گیگابایت نیاز دارد.
  • حداقل ۲ گیگابایت رم برای معماری i386 و AMD64.
  • یک درایو قابل بوت لوح فشرده و دی وی دی یا یک درایو یو اس بی.
  • حداقل پردازنده Intel Core i3 یا AMD E1 برای عملکرد خوب.

مشخصات سخت‌افزاری توصیه شده برای یک تجربه روان عبارتند از:

  • ۵۰ گیگابایت فضای دیسک سخت، SSD را ترجیح می‌دهد
  • حداقل رم ۲۰۴۸ مگابایت

پیشنهادی: نقد و برسی سریال مستر ربات

امکانات کالی لینوکس

کالی لینوکس یک پروژه اختصاصی دارد که برای سازگاری و انتقال به دستگاه‌های خاص اندرویدی اختصاص داده شده‌است، به نام Kali NetHunter.

این اولین پلتفرم تست نفوذ اندروید برای دستگاه‌های Nexus است که به عنوان تلاش مشترک بین عضو جامعه کالی “BinkyBear” و امنیت تهاجمی ایجاد شده‌است. این برنامه از تزریق فریم بی‌سیم ۸۰۲٫۱۱، تنظیمات MANA Evil Access Point با یک کلیک، صفحه کلید HID (حملات مانند Teensy) و همچنین حملات Bad USB MITM پشتیبانی می‌کند.

بک ترک (سلف کالی) شامل یک حالت معروف به حالت جرم یابی قانونی دیجیتال بود که از طریق راه اندازی مستقیم به کالی منتقل می‌شد. این حالت به دلایل زیادی بسیار محبوب است، تا حدودی به این دلیل که بسیاری از کاربران کالی از قبل یک درایو USB یا CD کالی قابل بوت دارند، و این گزینه کاربرد کالی را در کار جرم یابی قانونی دیجیتال آسان می‌کند. هنگامی که در حالت جرم یابی قانونی دیجیتال بوت می‌شود، سیستم به دیسک سخت داخلی یا فضای تعویض دست نمی‌زند و نصب خودکار غیرفعال است. با این حال، توسعه دهندگان توصیه می‌کنند کاربران قبل از استفاده از کالی برای جرم یابی قانونی دیجیتال دنیای واقعی، این ویژگی‌ها را به‌طور گسترده آزمایش کنند.

هنگام نصب، شما به تعداد بسیار زیادی، ابزار دسترسی دارید اما قابلیت استفاده از github نیز وجود دارد.

مقاله پیشنهادی: لینوکس مینت چیست؟

کالی لینوکس قوی ترین ابزار هک و نفوذ

همانطور که مشاهده نمودید، ابزارهای بسیار متنوعی برای انجام عمل هک و نفوذ به سیستم های کامپیوتری در سیستم عامل لیونکس موجود می باشد که با اندکی تحقیق و مطالعه می توان به راحتی نحوه کار با این ابزار را فرا گرفت و آن را به کار برد.

تقریبا می توان گفت اگر دانش کافی و ابزار مورد نیاز را فراهم داشته باشیم، می توانیم با کالی به یک هکر قدرتمند بدل شویم که توانایی انجام هر کاری را خواهد داشت.

البته جدای از بحث دانش امنیتی باید به این نکته نیز اشاره کرد که به طور کلی عمل هک دیگران یک موضوع غیر اخلاقی بوده و حتی پیگرد قانونی نیز دارد.

اما با این حال یک متخصص امنیت و حتی یک توسعه دهنده وب یا اپلیکیشن، باید به اندازه کافی با این سیتم عامل و روش های نفوذ آن آشنایی داشته باشد و حتی خود با استفاده از این سیستم عامل یا برنامه های مشابه به تست برنامه ها و پروژه هایی که طراحی کرده است بپردازد تا نقاط آسیب پذیری آن را شناسایی و نسبت به رفع آن ها اقدام نماید.

همچنین بخوانید: شرایط بازنشر محتوا در درنا پی سی

برخی از نکات برجسته کالی لینوکس عبارتند از:

  • تعداد زیادی ابزار از پیش نصب شده: کالی لینوکس با بیش از 600 ابزار تست نفوذ از پیش نصب شده، از جمله ابزارهای گفته شده در بالا، عرضه می شود. این امر آن را یک فروشگاه یکپارچه برای متخصصان امنیت که نیاز به آزمایش امنیت شبکه ها و سیستم های خود دارند، تبدیل می کند.
  • متن باز و رایگان: کالی لینوکس یک سیستم عامل متن باز است که رایگان برای استفاده و توزیع است.
  • به روز رسانی های منظم: این سیستم عامل با ابزارها و وصله های امنیتی جدید به روز می شود.
  • قابل تنظیم: این توزیع بسیار قابل تنظیم است، بنابراین متخصصان امنیت می توانند سیستم عامل را متناسب با نیازهای خود سفارشی کنند

275px درنا پی سی

آپدیت کالی لینوکس به آخرین ورژن

در صورتی که شما از قبل سیستم عامل کالی لینوکس را روی سیستم خود داشته باشید، دیگر نیاز به دانلود نسخه جدید نیست و میتوانید همان ورژن را به آخرین نسخه ارتقا دهید.

برای این کار ابتدا از طریق دستور زیر در محیط ترمینال لینوکس میتوانید ورژن فعلی کالی لینوکس خود را مشاهده کنید:

grep VERSION /etc/os-release

آپدیت کالی لینوکس به آخرین ورژن

در صورتی که ورژن شما نسخه های پایین تر بود، برای ارتقا به آخرین نسخه به صورت زیر عمل کنید.

ابتدا از طریق دستور زیر مخازن خود را آپدیت کنید:

echo "deb http://http.kali.org/kali kali-rolling main contrib non-free non-free-firmware" | sudo tee /etc/apt/sources.list

سپس دستورات زیر را برای آپدیت کالی لینوکس خود به آخرین نسخه وارد کنید:

sudo apt update && sudo apt -y full-upgrade

cp -vrbi /etc/skel/. ~/

[ -f /var/run/reboot-required ] && sudo reboot -f

پس از آپدیت نسخه کالی لینوکس شما به صورت زیر خواهد بود:

آپدیت به آخرین نسخه کالی لینوکس

دانلود فایل ایزو کالی لینوکس(Kali Linux 2024.3 iso)

  • دانلود – Kali Linux 64 Bit (2024.3) (پیشنهاد درنا پی سی)
  • دانلود – Kali Linux 32 Bit (2024.3)

دانلود فایل ایزو نسخه وی ام ور( Kali Linux 2024.3 VMware iso)

دانلود فایل ایزو نسخه ویرچوال باکس( Kali Linux 2024.3 VirtualBox iso)

دانلود فایل ایزو نسخه Kali Linux 2024.3 Live

به این ترتیب به پایان مقاله آشنایی با کالی لینوکس می‌رسیم. در این مطلب با مفهوم کالی لینوکس، تاریخچه آن و برخی ابزارهای پرکاربردش آشنا شدیم. همچنین به طور عملی یک عملیات هک را با استفاده از ابزارهای کالی لینوکس اجرا کردیم تا با روش عملیاتی استفاده از ابزارهای آن آشنا شوید.

 

دسته‌بندی لینوکس
اشتراک گذاری
نوشته‌های مرتبط
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت