0 تا 100 همه چیز درباره سئو : SEO چیست؟

بازدید: 247 بازدید
زمان مطالعه: 8
سئو
80 / 100
0 تا 100 همه چیز درباره سئو : SEO چیست؟: وقتی پای اصطلاحات زمینه تکنولوژی وسط باشد، ممکن است کلماتی را بشنوید که هیچ ایده‌ای ندارید به چه معنی هستند. کلمه سئو هم یکی از همین عبارت‌ها است. در این مطلب تصمیم داریم کاری کنیم که یک بار برای همیشه جواب سوالاتی مثل: «سئو چیست؟» (what is SEO)، «سئوکار کیست؟» و… را بیاموزید. تا انتهای مطلب با ما درنا پی سی مگ همراه باشید.  

سئو چیست؟

سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جست و جو است.به زبان خیلی ساده در پروسه‌ی سئو تلاش می‌کنیم به گوگل نشان بدهیم که تا چه حد به کاربران احترام می‌گذاریم و برایشان ارزشمندترین محتوا و ساده‌ترین دسترسی ها را آماده می‌کنیم. تا در مقابل گوگل هم ما را در جستجوهای کاربران به عنوان برترین نتیجه نمایش بدهد. به بیان دیگر منظور از سئو فرآیند تلاش برای ارتقاع میزان ترافیک ارگانیک ورودی به سایت است. به زبان ساده سئو به معنی تلاش برای بهینه کردن سایت در موتورهای جست و جوی مثل گوگل،‌ بینگ و … است.

سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، مجموعه‌ای از فعالیت‌هایی است که در طراحی و کدنویسی سایت، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوا و لینک‌سازی خارجی انجام می‌دهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.

ولی تعریف سئو به همین جا ختم نمی‌شود عبارت SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. ولی امروزه؛

مفهوم سئو به Search Experience Optimization تغییر یافته که برابر است با بهینه سازی تجربه کاربر هنگام جستجو

به عبارت دیگر؛ باید اهمیت ویژه‌ای برای رضایت کاربر از نتیجه یافت شده در گوگل قایل شویم.

فاکتورهای متعددی بر سئو سایت و تعیین جایگاه آن در نتیجه جستجو تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا گرفته تا لینک‌های ورودی از سایت‌های دیگر، همچنین استاندارد بودن ساختار و کدنویسی سایت (تکنیکال) برای موتورهای جستجو بر بهبود سئو سایت ما تاثیرگذار است.

همه این فاکتورها زمانی ارزشمند و اثربخش هستند که در راستای هدف بزرگتری به نام بهبود تجربه کاربری باشند.

خب یه دور بریم سراغ توضیح ویکیپدیا:

بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو (به انگلیسیSEO، مخفف Search Engine Optimization)، به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که با به کار بردن آنها، صفحات یک وب‌سایت یا یک صفحه وب در نتایج جستجوی یک موتور جستجو بالاتر از رقبا دیده می‌شود.[۱] معمولاً وب‌سایت‌هایی که بالاترین مکان و بیشترین تکرار در صفحه نتایج جستجو را دارند، بازدیدکننده بیشتری از طریق موتورهای جستجو نظیر گوگل به دست می‌آوردند و این بازدیدکنندگان می‌توانند به مشتری تبدیل شوند.
مهم‌ترین سؤالی که کاربران از خود می‌پرسند آن است که تعریف دقیق سئو چیست. سئو مجموعه فعالیت‌هایی است که در طراحی سایت، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا انجام می‌دهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.
سئو انواع گوناگون جستجو را دربرمی‌گیرد؛ از جمله جستجوی تصویر، جستجو در ویدیو، جستجوی دانشگاهی، جستجو در اخبار و جستجو در نقشه. «سئو» یک سایت شامل فاکتورهای زیادی می‌شود، که توسط موتورهای جستجو بررسی و بازبینی می‌شوند. این فاکتورها را می‌توان به دو بخش کلی تقسیم نمود؛ سئوی درون صفحه‌ای (on-page seo) و سئوی خارجی(off-page seo) که در ادامه به هر کدام خواهیم پرداخت. از دید بازاریابی اینترنتی، «سئو» به چگونگی کار کردن موتورهای جستجو و اینکه کاربران چه چیزی جستجو می‌کنند و همین‌طور کلمات کلیدی تایپ‌شده و اینکه کدام یک از موتورهای جستجو توسط مخاطبان مورد توجه قرار می‌گیرد را مورد بررسی قرار می‌دهد. سئو یا بهینه‌سازی وب‌سایت، شامل توسعه و ویرایش مطالب موجود در خود سایت و اچ‌تی‌ام‌ال و برنامه‌نویسی و همچنین ارتباط بین کلمات کلیدی و حذف موانع مربوط به فعالیت‌های نمایه‌سازی در موتور جستجو و ترویج یک سایت، برای افزایش تعداد لینک‌دهنده یا لینک‌های ورودی و دیگر تاکتیک‌های جستجوگرها است. برای بهبود سئو سایت بهتر است با مهم‌ترین الگوریتم‌های تأثیرگذار در سئو سایت آشنا شده و کاربرد هر الگوریتم در بهبود بهینه‌سازی سایت را مورد بررسی قرار دهید. در نتیجه در خلاصه‌ترین تعریف «سئو» را می‌توان به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو دانست.
 جستجو بر روی موبایل طی سال‌های اخیر همواره روندی افزایشی داشته و از سال ۲۰۱۵ به بعد، سرچ موبایل از سرچ دسکتاپ بیشتر شده است. همچنین در حال حاضر، سهم دسکتاپ در میان ابزارهای اتصال به اینترنت در سطح جهان کمتر از ۵۰ درصد است (منبع).  
250px Philippine stock market board درنا پی سی  

هدف از بهینه سازی سایت چیست؟

این آرزوی هر دارنده‌ی کسب و کاری است که اولین گزینه‌ی پیش روی جامعه‌ی هدفش باشد! اما همانطور که احتمالاً می‌دانید، میلیون‌ها سایت تنها در موتور جست و جوگر گوگل وجود دارد، از همین رو رقابت بسیار شدید است. شما برای این که صدای‌تان را در بین این همه هیاهو به گوش مخاطبان برسانید باید اقداماتی انجام دهید تا گوگل قانع شود محتوای شما ارزش خوانده شدن دارد و بهتر است زودتر از سایر محتواها به مخاطبان نمایش داده شود. هدف از سئو هم همین است،‌ شما سایت‌تان را سئو یا همان بهینه سازی می‌کنید تا گوگل یا دیگر موتورهای جست و جوگر قانع شوند محتوای شما را بالاتر از سایر سایت‌ها به مخاطب نمایش دهند. از آن‌جایی که عموم بازدیدها را سه لینک اول صفحه نتایج گوگل دریافت می‌کنند، هدف عموم وب‌سایت‌ها این است که با کلمات کلیدی پرجستجوی کاربران‌شان در رتبه‌های اول تا سوم صفحه نتایج جستجو  نمایش داده شوند.
همه چیز درمورد CMS 

در حال حاضر کدام موتورهای جستجو بیشتر استفاده می‌شوند؟

با این حال شاید مناسب باشد به دو گزارش که توسط سایت معتبر Search Engine Land منتشر شده اشاره کنیم تا در خاطرمان بماند که تنها بازیگر صنعت جستجو، موتور جستجوی گوگل نیست: یاهو و بینگ و اسک و داک داک گو نیز از رقبای گوگل هستند.
شما دو روش برای نوشتن در فضای وب دارید. می‌توانید برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود بنویسید و می‌توانید برای موتورهای جستجو بنویسید.
  350px Websites interlinking to illustrate PageRank percents درنا پی سی

چرا سئو سایت برای ما مهم است؟

روزانه میلیاردها جستجو در گوگل انجام می‌شود ولی دلیل اهمیت سئو تنها تعداد بالای جستجوها نیست.

با ورود و همه‌گیر شدن تلفن‌های همراه، جستجو در اینترنت به یک ابزار قابل اعتماد و در دسترس برای پیدا کردن پاسخ سوالات، تصمیم‌گیری در مورد خرید یک محصول یا حتی پیدا کردن نزدیک‌ترین نانوایی محل تبدیل شده است. نتایجی که پس از جستجو به کاربر نمایش داده می‌شود نقش مهمی در فرآیند شناخت و تصمیم‌گیری او بازی می‌کند.

با سرمایه‌گذاری در حوزه سئو، این شانس را خواهیم داشت که در لحظه‌ای مناسب به مخاطب معرفی شویم؛ زمانی‌که به محصول یا خدمات ارائه شده نیاز دارد و به دنبال پاسخ مناسبی برای آن می‌گردد و به دوست مورد اعتماد خود یعنی گوگل رجوع می‌کند.

اعتماد کاربران؛ همان برگ برنده‌ای‌ست که گوگل را به چنین شرکت بزرگی در دنیا تبدیل کرده است. واقعیت این است که؛ به آنچه حاصل از جستجوی خودمان در گوگل است اعتماد بیشتری داریم تا محتوایی که به صورت تبلیغات (بنر، پیامک، ایمیل و …) به دست ما رسیده است.

کسب و کارهای سنتی تصور می‌کنند که برای ورود به فضای بازاریابی دیجیتال، داشتن یک سایت زیبا و قدرتمند کفایت می‌کند.

طراحی سایت زیبا و قدرتمند، نقطه شروع مناسبی یک کسب و کار اینترنتی است ولی تضمینی برای موفقیت نیست!

راهنمای خرید شیائومی

یک فروشگاه لباس را تصور کنید که بهترین برندهای دنیا را با پایین‌ترین قیمت عرضه می‌کند ولی در شهری کم جمعیت، طبقه زیرهمکف پاساژی متروک یا یک کوچه فرعی در محله‌ای مسکونی قرار گرفته است. میزان فروش این فروشگاه چقدر با کیفیت محصولاتی که ارائه می‌کند همخوانی دارد؟ قطعا نمی‌تواند از تمام پتانسیل‌های خود بهره بگیرد.

همانطور که موقعیت مکانی یک فروشگاه حضوری بر میزان مراجعه و فروش آن تاثیرگذار است، برای یک سایت اینترنتی حضور در نتایج جستجو و کسب جایگاه در عبارات کلیدی اهمیت خواهد داشت و برای تحقق این مهم به یک چیز نیاز داریم؛ سئو.

امروزه اینترنت به بخش جدایی ناپذیر زندگی ما تبدیل شده‌است و افراد برای پاسخ به کوچک‌ترین نیازهایشان مثل خرید خمیردندان، از اینترنت کمک می‌گیرند. در این میان موتورهای جستجو مانند گوگل نقش مهمی در کیفیت نتایج جست‌وجو و رساندن کاربر به هدف اصلی او دارد. موتور جستجوی گوگل با الگوریتم‌هایی که دارد همواره سعی می‌کند بهترین نتیجه را برای کاربر نمایش دهد. برای اینکه یک کسب و کار بتواند در اینترنت باشد می‌بایست با توجه به این الگوریتم‌ها بتواند کاری انجام دهد که در صفحه اول گوگل(serp) قرار گیرد و بیشترین میزان ورودی را جذب کند. سئو به خصوص برای کسب‌و کارها بسیار مهم است. از آنجایی که اینترنت در تمام لایه‌های زندگی ما نفوذ کرده و صنایع مختلف را تحت تأثیر قرار داده‌است، باید کسب‌وکارها برای کسب درآمد و افزایش فروش خود از ان استفاده کنند.

افرادی که به تازگی با سئو آشنا می‌شوند معمولا با سوالاتی منطقی روبرو می‌شوند که درک اهمیت سئو و نیاز گوگل به آن را دشوار می‌کند. سوالاتی مانند:

مگر نه اینکه گوگل از هوش مصنوعی بهره می‌برد؟ هزاران مهندس نخبه را گرد هم آورده و سال‌هاست که برای بهبود الگوریتم‌ها و ارائه بهترین پاسخ به کاربر تلاش می‌کند؟ پس چرا هنوز قادر به تشخیص محتوای ارزشمند نیست؟ چرا برای کسب جایگاه باید استانداردهای سئو را در سایت خود رعایت کنیم؟

فراموش نکنیم که؛ هدف گوگل تنها تشخیص کیفیت محتوا و اعتبار سایت نیست بلکه رتبه‌بندی آنها برای نمایش به کاربر نیز اهمیت بالایی دارد.

صفحه اول نتایج جستجو حداکثر 10 سایت را به کاربران پیشنهاد می‌دهد و هر سایتی که در رتبه بالاتری باشد شانس بیشتری برای جلب توجه کاربر و افزایش بازدید خواهد داشت. در نتیجه؛

وقتی از سئو صحبت می‌کنیم، با یک رقابت سخت و فشرده روبرو هستیم.

تجربه کاربری؛ کلیدواژه‌ای است که گوگل تاکید زیادی بر آن دارد و این تجربه تنها به کیفیت محتوا وابسته نیست. فاکتورهای متعددی مانند سرعت نمایش صفحه، خوانایی و دسترسی به محتوا، اعتبار سایت و نویسنده و … می‌توانند بر تجربه و رضایت کاربر تاثیرگذار باشند.

سایت‌ها و صفحات زیادی در سطح وب وجود دارند که محتوایی مفید و کاربردی را ارائه کرده‌اند ولی هرگز شانسی برای حضور در صدر نتایج جستجو ندارند! چرا که به جنبه‌های دیگر سئو توجه نکرده و زحمات خود را هدر داده‌اند، در نتیجه رقبا با محتوایی ضعیف‌تر، بازدید و فروش بیشتری کسب می‌کنند.

مقاله پیشنهادی : اسپیکر و انواع آن!

مهمترین مراحل سئو سایت چیست؟

سئو
سئو

سئو یا همان بهینه‌سازی سایت برای موتور جستجو، یک مسابقه است که موفقیت در آن فرآیندی زمانبر، پیچیده و مستمر است. تکنیک‌ها و روش‌های زیادی برای کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل وجود دارد که هر کدام می‌توانند تاثیر مثبتی در این فرآیند داشته باشند

بازاریابی محتوا

موفقیت در سئو بدون محتوا تقریبا غیرممکن است. البته منظور ما تنها محتوای متنی نیست بلکه تصویر، ویدئو، صوت و حتی ابزارهایی که در سایت خود ارائه می‌کنیم در پاسخ‌گویی به نیاز کاربر و درک گوگل از کیفیت محتوای ما تاثیرگذار هستند.

فعالیت‌هایی شامل شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوای ارزشمند، برچسب‌گذاری و دسته‌بندی موضوعی، لینک‌سازی داخلی و … را می‌توان بخش مهمی از فرآیند بازاریابی محتوا دانست.

خدمات سئو سایت چیست؟

SEO یک دانش فنی است که از سه بخش تشکیل شده: سئو داخلی (On-page SEO)، سئو خارجی (Off-page SEO) و سئو تکنیکال (Technical SEO). برای این که سایت‌تان به خوبی بهینه سازی شود، می‌توانید در هر سه حوزه دانش مورد نظر را کسب کنید و به فعالیت بپردازید. یا این که پروژه‌های خود را به خدمات‌دهنده‌های سئو مثل آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ برون سپاری کنید.

سئو داخلی (On Page SEO) چیست؟

به صورت کلی تمامی مواردی که روی سایت شما باید بهینه سازی شوند را سئو داخلی یا On-Page می‌نامیم. مثلاً بارگزاری محتوای سئو شده یکی از اقداماتی است که می‌توانیم آن را زیرگروه سئو On-page محسوب کنیم.

ابزارهای سئو داخلی :

تولید محتوا در سئو نقش بسیار پررنگی دارد. اما همانطور که از قدیم گفته‌اند «هر گردی گردو نیست» هر محتوایی هم نمی‌تواند به سئو سایت ما کمک نمی‌کند. محتوای شما باید معیارهای گوگل را داشته باشد. گوگل هر چند وقت الگوریتم‌های خود را تغییر می‌دهد و شما برای رتبه گرفتن باید محتواهای‌تان را با الگوریتم جدید گوگل تطبیق دهید. برای نوشتن و منتشر کردن محتوایی که گوگل پسند باشد می‌توانید از ابزارهایی که به همین منظور ایجاد شده‌اند استفاده کنید. هر اقدامی در جهت بهتر شدن محتواها، بهینه سازی طراحی، بررسی میزبان و … را سئو آن پیج می‌نامیم.
  • Rank Math
شما می‌توانید این افزونه را روی پیشخوان وردپرس‌ نصب کنید. این افزونه به سئو سایت شما کمک بسیاری می‌کند. Rank Math هنگام تولید محتوا به محتوایی که نوشته‌اید امتیاز می‌دهد و پیشنهاداتی در ارتباط با بهبود امتیاز سئو محتوای‌تان به شما ارائه می‌کند. کمک به تولید محتوا تنها یکی از امکاناتی است که این افزونه در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • Yoast SEO
افزونه یوآست سئو یکی دیگر از افزونه‌هایی است که می‌توانید برای سئو و مدیریت سایت‌تان از آن کمک بگیرید. این افزونه‌ هم مانند Rank Math امکانات و ویژگی‌های زیادی دارد که سئو آن پیج را برای‌ شما امکان پذیر می‌کند.

سئو خارجی چیست؟( Off Page SEO)

همانطور که از نامش پیداست، به مجموعه فعالیت‌هایی که خارج از سایت اصلی خودتان انجام می‌دهید تا سئو سایت را تقویت کنید سئو خارجی یا آف پیج می‌گوییم. می‌شود گفت که ارتباطات سایت شما با سایر وب‌سایت‌ها هم برای گوگل حاوی داده‌های مهمی است. مثلاً این که از کدام وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی به سایت شما لینک داده می‌شود؟ اعتبار وب‌سایت‌هایی که با سایت شما لینک‌سازی انجام داده‌اند چقدر است؟ موضوع فعالیت‌ شما با توجه به وب‌سایت‌های مرتبط چیست؟ برخی از این فعالیت‌ها عبارتند از:
  • ساخت بک لینک
  • انتشار ریپورتاژ
  • فعالیت در شبکه‌های اجتماعی
  • ساخت ویدیوهای تبلیغاتی
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • فعالیت در فروم‌ها
  • انتشار پست میهمان
  • تولید پادکست و …

سئو تکنیکال چیست؟(‌Technical SEO)

به مجموعه اقدماتی که انجام می‌دهید تا به موتورهای جست و جوگر کمک کنید سایت‌تان را پیدا کنند،‌ آن را بفهمند و صفحات سایت را ایندکس کنند،‌ سئو تکنیکال می‌گوییم. درست همان‌طور که رانندگان ماشین‌ آفرود نمی‌توانند به رانندگی خوب خود بسنده کنند و نیاز دارند که کمی از تعمیرات سر در بیاورند، یک سئوکار نیز باید بتواند بخش‌های فنی‌تر کار را نیز مدیریت کند. مثلاً با وجود نیروهای متخصص امنیت و شبکه، یک سئوکار بایستی بتواند حملات اسپم را از روی نشانه ها تشخیص بدهد و تا حدودی به مراحل بازیابی و اقدامات پیش و پس از حمله تسلط داشته باشد. یا این که با اقدامات بهینه‌سازی سرعت به خوبی آشنا باشد و بتواند به سادگی آن‌ها را به تنهایی انجام بدهد. برخی اقداماتی که در سئو تکنیکال یا همان فنی خودمان انجام می‌گیرد عبارت است از:
  • ارزیابی و بهبود سرعت سایت
  • بررسی و از بین بردن لینک‌های خراب
  • تامین امنیت سایت
  • بررسی ایندکس و وضعیت کرولینگ خزنده‌ها
  • ساخت سایت مپ XML
  • پیدا کردن محتواهای کپی و حذف آن‌ها و…
در بین تمام مواردی که  سئوکارها در سئو تکنیکال به آن رسیدگی می‌کنند سرعت سایت حرف اول را می‌زند. به همین جهت تصمیم گرفتیم کمی بیشتر درباره‌ی این عامل صحبت کنیم. اما پیش از آن اجازه بدهید روشن کنیم چرا سرعت از هر فاکتور دیگری در بهینه‌سازی اهمیت بالاتری دارد

چرا سرعت سایت تا این حد در سئو تاثیرگذار است؟

سرعت نقشی مهم و کلیدی در سئو سایت دارد و هرچه زمان جلوتر می‌رود این اهمیت هم بیش‌تر می‌شود. سوال اینجاست که چرا و چطور؟ اجازه بدهید بی‌مقدمه به پاسخ بپردازیم:

۱. سرعت سایت عامل تعیین کننده در امتیاز حیاتی وب !

باید بگوییم که اگر تا به حال عبارت Core ‌‌‌‌Web Vitales به گوش‌تان نخورده است، خیلی از قافله رقیبان خود عقب مانده‌اید. اولین بار گوگل در سال ۲۰۱۰ این ویژگی را به موتور جست و جوگر خود اضافه کرد. از سه فاکتور اصلی  Core ‌‌‌‌Web Vitales یکی به صورت مستقیم روی سرعت لود و دوتای دیگر به صورت غیرمستقیم به سرعت سایت بستگی دارند. در سال ۲۰۲۱ گوگل با اضافه کردن دو ویژگی PageSpeed و “The Page Experience Update” اهمیت سرعت سایت در سئو را دو چندان کرد. یعنی نه تنها سرعت سایت به صورت مجزا به یکی از فاکتورهای اصلی رتبه‌بندی سایت تبدیل شده است، بلکه به طور غیر مستقیم در تجربه‌ی کاربری نیز حرف اول را می‌زند. سرعت مناسب سایت باعث می‌شود گوگل فیدبک مثبتی از سایت شما بگیرد و در نوبت‌های بعدی کراول و ایندکس، بودجه‌ی خزش بالاتری را به سایت شما اختصاص دهد.

۲. تجربه‌ی کاربری و سرعت لود صفحه پیوند مبارکی دارند!

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم در کنار فاکتور «سرعت» فاکتور «تجربه‌ی کاربری» نیز به لیست اولویت‌های گوگل اضافه شده است. جالب است بدانید که طبق تجربه‌‌ی ما در میزبانی چند هزار وب‌سایت، تجربه‌ی کاربری معمولاً با دوفاکتور مشخص سنجیده‌ می‌شود. اول : سادگی دسترسی و طراحی به نحوی که‌ کاربران دچار سردرگمی نشوند. دوم سرعت لودمناسب صفحه است. چرا که حالا کاربران بدون این که بدانند بر اساس میکروثانیه‌های اختلاف میان سرعت وب‌سایت‌ها تاثیر می‌گیرند. و این تاثیر در تجربه‌ی کاربری روی تصمیم به خرید و تبدیل شدن به مشتری تاثیر بسیار زیادی دارد.

۳. سرعت، راز رسیدن به نرخ تبدیل بالا

سرعت پایین قاتل خاموش نرخ تبدیل است. مهم نیست که چه‌قدر برای تولید محتوای خوب،‌ دیزاین سایت و تجربه‌ی کاربری خوب زمان گذاشته‌اید، مخاطبانتان حاضرند شما را تنها در ازای چند ثانیه به رقیب بفروشند. مخاطب منتظر سایت شما نمی‌ماند تا لود شده و بالا بیاید. به محض اینکه سایت لود نشود، مخاطب از سایت شما خارج می‌شود و سایت بعدی را باز می‌کند. اینجاست که تمام هزینه و تلاشی که برای سایت‌تان انجام داده‌اید از بین می‌رود.

عوامل موثر در سرعت سایت چیست؟

حال که با اهمیت سرعت در سئو آشنا شده‌ایم باید بررسی کنیم چه عواملی باعث کند شدن سایت شما می‌شوند.

۱.المان‌های صفحه

تصاویر نقش به سزایی در جذب و سرحال نگه داشتن مخاطب دارند. اما همین تصاویر می‌توانند برای شما مشکل ساز شوند. اگر تصاویر را بهینه نکنید و آن‌ها را با حداکثر کیفیت و اندازه تصادفی بارگذاری کنید،‌ سرعت سایت‌تان کاهش می‌یابد.

۲.افزونه‌های ضعیف

مراقب باشید چه افزونه‌ای روی سایت‌تان نصب می‌کنید. برخی از افزونه‌ها که کدنویسی ضعیفی دارند صدمه‌‌ی قابل توجهی به سرعت سایت‌تان وارد می‌کنند. در بسیاری از مواقع خدمتی که این افزونه‌ها برای سایت شما به ارمغان می‌آورند نسبت به صدمه‌ای که به سرعت وارد می‌کنند خیلی کمتر است. اگر تا به امروز بدون توجه به تاثیر افزونه‌ها بر روی سرعت سایت آن‌ها را نصب می‌کردید لازم است یک بررسی روی افزونه‌هایتان داشته باشید و آن دسته‌ای را که ضعیف و سنگین هستند حذف کنید. برای آموزش این کار می‌توانید.

۳.سیستم کشینگ

اگر سایت شما ترافیک ورودی زیادی دارد سیستم کشینگ فرشته‌ی نجات سرعت سایت شما است. این سیستم از ذخیره و پردازش داده‌های تکراری جلوگیری می‌کند. سیستم کشینگ هم از طرف سایت و هم از طرف سرور قابل اجرا است.

 ۴.هاست زیربنای سرعت

اجازه دهید اهمیت هاست در سرعت را با ذکر یک مثال برای‌تان توضیح دهیم. فرض کنید ساختمانی روی گسل ساخته‌اید. معمار ساختمان برای ایمن سازی ساختمان همه کاری انجام می‌دهد، از نصب پنجره‌های ضد زلزله گرفته تا استفاده از بلوک هوادار. اما آیا این اقدامات جلو آسیب رسیدن به ساختمان را می‌گیرد. مسلماً خیر. استفاده از هاست با سرعت کم هم دقیقاً مانند ساختمان ساختن روی گسل می‌ماند. هر چه‌قدر هم که تصاویر را بهینه کنید و افزونه‌های سبک نصب کنید سرعت سایت‌تان بالا نمی‌رود چراکه خانه از پای بست ویران است.

ویژگی‌های هاست پرسرعت:

بالاتر از تاثیر سرعت در سئو گفتیم و تاکید کردیم که مشکلات هاست یکی از مهم‌ترین عوامل کند شدن سرعت سایت هستند. ویژگی‌های یک هاست پر سرعت عبارت‌اند از:
  • ارائه آپتایم حداکثری فراموش نشود!

سرویس‌های سرور و هاست مانند هر سخت افزار دیگر به تعمیر و سرویس احتیاج دارند. شرکت میزبان در هنگام فروش هاست به شما درصد داون تایم سرور را اعلام می‌کند. این عدد نشان دهنده‌ی تعداد روزهایی است که سرور برای تعمیر یا سرویس از دسترس خارج می‌شود. یکی از ویژگی‌های هاست خوب و پرسرعت داشتن آپتایم حداکثری است. به زبان ساده‌تر یعنی هاست پرسرعت و خوب روزهای کمتری را نسبت به سایر هاست‌ها از دسترس خارج می‌شود.
  • پهنای باند و سرعت

مقدار اطلاعاتی که روی هاست شما رد و بدل می‌شود را پهنای باند می‌نامیم. اگر شرکت میزبان مدیریت درستی نداشته باشد زمانی که یکی از مشترکان هاست اشتراکی پهنای باند زیادی مصرف می‌کند سایرین به مشکل برمی‌خورند. (‌این مشکل بیشتر در سرورهای اشتراکی اتفاق می‌افتد.)
  • منابع سخت افزاری و نرم افزاری

عملکرد سرویس شما با منابع سخت افزاری که شرکت میزبان از آن استفاده می‌کند رابطه مستقیم دارد. هاردها و وب سرورها مهم‌ترین سخت افزارهایی هستند که روی عملکرد شما تاثیر می‌گذارند و قبل از خرید هاست باید آن‌ها را بررسی کنید.
  • تاثیر پشتیبانی در سرعت

ممکن است در ابتدا تاثیر خدمات پشتیبانی روی سرعت و سئو سایت آنقدر به چشم نیاید. اما باید بدانید که خدمات پشتیبانی به شما کمک می کند تا مشکلات هرچند کوچکی که برای سایت یا هاست پیش می‌آیند را برطرف کنید و این مشکلات روی هم جمع نمی‌شوند و برای سرعت سایت مشکل سازی نمی‌کنند.

اهمیت دوچندان سرعت در سئو سایت‌های فروشگاهی

سرعت برای سئو هر سایتی اهمیت قابل توجهی دارد. اما همانطور که احتمالاً می‌دانید سرعت در سئو سایت‌های فروشگاه بسیار تایین کننده است. از آنجایی که تجربه کاربری در سایت‌های فروشگاهی از اهمیت بیشتری برخوردار است رفتار کاربران در سایت‌های فروشگاهی بسیار دقیق بررسی می‌شود. همانطور که می‌دانید کاربران این روزها از همیشه کم حوصله‌تر شده‌اند و حاضر نیستند حتی چند ثانیه وقت برای لود شدن صفحات صرف کنند. کاهش سرعت سایت فروشگاهی خروج کاربر از سایت را به همراه دارد. هر کاربری که از سایت خارج می‌شود به معنای از دست دادن یک مشتری بالقوه است.

تاریخچهٔ 

از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی که نخستین موتورهای جستجو اقدام به فهرست کردن وب نخستین کردند. مدیران وبگاه‌ها، تولیدکنندگان محتوا و کارشناسان سئو، شروع به بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها برای موتورهای جستجو نمودند. در ابتدا تمام کارهایی که مدیران وب‌سایت‌ها باید انجام می‌دادند، ارسال آدرس صفحه به موتورهای مختلفی که یک «عنکبوت» جهت «خزش» آن صفحه می‌فرستادند، استخراج لینک‌های صفحه به سایر صفحات از درون صفحه و بازگرداندن اطلاعات یافت‌شده در صفحه، جهت ایندکس شدن بود. فرایند به این صورت است که عنکبوت موتور جستجو، یک صفحه را دانلود و آن را در سرور موتور جستجو ذخیره می‌کند و یک برنامه دیگر موسوم به ایندکس کننده، اطلاعات مختلفی را دربارهٔ صفحه استخراج می‌کند؛ اطلاعاتی از قبیل واژه‌های موجود و محل قرارگیری آن‌ها در صفحه و نیز وزن خاص واژه‌های به‌خصوص و تمام لینک‌های موجود در صفحه، که سپس جهت خزش در زمانی دیگر، در دستور کار قرار می‌گیرد. مدیران سایت‌ها شروع به بازشناسی ارزش رتبه بالای سایت خود و در دید قرار گرفتن آن در نتایج موتورهای جستجو نمودند که این امر، فرصتی را برای هکرهای غیرمخرب و مخرب شاغل در بخش بهینه‌سازی موتور جستجو مهیا کرد.

انحصار گوگل در بازار موتورهای جستجو

گوگل از چند دهه گذشته بسیار پیشرفت کرده و توانسته جایگزین تمام موتورهای جستجویی مانند بینگ، یاهو و… شود و تبدیل به بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین موتور جستجوگر دنیا شود. گوگل در حال حاضر در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۹۲ درصد سهم از بازارموتورهای جستجو را در اختیار دارد. امروزه هر کجا که نامی از سئو شنیده می‌شود ما را به یاد گوگل می‌اندازد چرا که گوگل پیشرفته‌ترین الگوریتم‌ها را برای سایت‌ها در نظر گرفته‌است. پیچ و برین، گوگل را در سال ۱۹۹۸ بنیان‌گذاری کردند. گوگل درمیان کاربران فزاینده اینترنت، هواداران ثابت‌قدمی را به خود جذب کرد که طراحی ساده آن را دوست داشتند. عوامل خارج از صفحه (مانند رتبه صفحه و تجزیه تحلیل لینک) نیز همانند عوامل داخل صفحه (فراوانی واژه‌های کلیدی، متاتگ‌ها، عنوان‌ها، لینک و ساختار وب‌سایت) مورد توجه قرار گرفتند تا گوگل را قادر به این امر سازند که از نوعی دست‌کاری که در موتورهای جستجویی دیده می‌شود، که تنها به عوامل داخل صفحه توجه می‌کنند، اجتناب نماید.[۲] علی‌رغم اینکه به بازی گرفتن رتبه صفحه سخت‌تر بود، مدیران شبکه سرانجام ابزارها و طرح‌های تولید لینک را جهت تحت تأثیر قرار دادن موتور جستجوی اینکتومی توسعه دادند و این روش‌ها ثابت کردند که به طریقی مشابه می‌توان رتبه صفحه را تحت تأثیر قرار داد.
در آوریل ۲۰۱۲، گوگل از آپدیت گوگل پنگوئن رونمایی کرد که هدف آن، جریمه کردن وب‌سایت‌هایی بود که از روش‌های دست‌کاری جهت بهبود رتبه خود در موتورهای جستجو استفاده می‌کردند.
 

 خدمات سئو سایت را چگونه دریافت کنیم؟

پس از این که کاملاً متوجه شدید سئو سایت چیست و آیا به کار شما می‌آید یا نه،‌ نوبت انتخاب نوع دریافت خدمات سئو است. برای دریافت خدمات سئو چندین راه پیش رو دارید.
  1. استخدام سئوکار به صورت تمام وقت
  2. خرید خدمات سئو از شرکت‌ها
  3. همکاری با فریلنسرها

هزینه سئو سایت چه قدر تمام می‌شود؟

سئو سایت آنقدر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که نمی‌توانیم یک قیمت مصوب برای تمام خدمات این زمینه در نظر بگیریم. خدمات سئو به چهار روش متفاوت ارائه می‌شوند. این چهار روش عبارت‌اند از خدمات به صورت:
  • ساعتی
  • پروژه‌ای
  • سئو بر اساس کلمه کلیدی
  • سئو ماهانه
هر کدام از این روش‌ها تاثیرگذاری خاص خود را دارند و البته رنج قیمتی‌شان نیز بسیار متفاوت است. به صورت کلی هزینه‌ی سئو سایت می‌تواند از ۵۰۰ هزارتومان تا ۱۰ میلیون تومان در ماه باشد، که همانطور که در بالاتر هم ذکر کردیم به میزان فعالیت و خواسته شما بستگی دارد.  
%D8%B3%D8%A6%D9%88 %D8%A8%D8%B1 %D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3 %DA%A9%D9%84%D9%85%D9%87 %DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF%DB%8C درنا پی سی
پس از انجام تحقیق کلمه کلیدی،‌ بهترین عبارات را برای سئو شدن در اختیار سئوکار قرار دهید.
پادکست رشد فکری برای توسعه فردی

آموزش سئو را از کجا شروع کنیم؟

سئو را بیشتر از این که یک علم بنامیم می‌توانیم هنر نام گذاری کنیم. از آنجایی که الگوریتم‌های موتورهای جست و جوگر دائماً در حال تغییر و تحول هستند نمی‌توانیم آن‌ها را با الگوریتم‌های عادی ریاضی پیش ببریم. سئو را بیشتر باید با الگوریتم‌های تصادفی پیش برد. به همین دلیل است که نمی‌توانیم ادعا کنیم دوره آموزشی یا کتاب خاصی می‌تواند تمام چیزی را که در یادگیری سئو به آن احتیاج دارید را به شما آموزش دهد. سئو دانشی تجربی است. گوگل هر چند مدت یکبار الگوریتم‌های جدید خود را معرفی می‌کند و الگوریتم‌های قدیمی را منسوخ می‌کند. در طول زمان الگوریتم‌های گوگل و پیشرفته و پیشرفته‌تر شده‌اند و سئوکاران برای رسیدن به موفقیت باید به خوبی این الگوریتم‌ها را بشناسند. اما برای یادگیری می‌توانید از مطالعه بلاگ پست‌های مربوط این حوزه شروع کنید و برای یادگیری بیشتر سراغ فیلم‌ها و ویدیو‌های آموزشی بروید. اما این توصیه را از ما به خاطر بسپارید، سئو سایت را باید به صورت تجربی و آزمون و خطا تمرین کنید تا یادبگیرید. بسیاری از روش‌ها و ترفندهایی که برای دیگران جواب داده‌اند، ممکن است روی سایت شما جواب ندهند و این شما هستید که باید دلیل آن را بیابید و برای حل این مشکل راهکار پیدا کنید. مقاله پیشنهادی : چگونه نویز تصاویر را کاهش دهیم؟ به صورت کلی یک سئوکار حرفه‌ای باید مهارت‌های زیر را داشته باشد:
  1. مخاطب هدف را بشناسد و نیازهایش را درک کند.
  2. توانایی طراحی استراتژی برای رسیدن به هدف را داشته باشد
  3. توانایی به وجود آوردن حس خوب در مخاطب
  4. توانایی تحلیل و پیش بینی رفتار موتورهای جست وجوگر و پیدا کردن راه حل برای جلب رضایت آن‌ها

روش‌ها

رابط کاربری مناسب

رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) از عوامل بسیار مهم در طراحی و توسعه وبسایت‌ها محسوب می‌شوند. اما آیا می‌دانید که رابط کاربری مناسب نقش مهمی در بهبود سئو و رتبه‌بندی وبسایت در موتورهای جستجو ایفا می‌کند؟ در این متن، تأثیر مثبت رابط کاربری مناسب بر بهبود سئو و رتبه‌بندی وبسایت را بررسی خواهیم کرد

سرعت سایت

در دنیای امروزه اینترنت، سرعت و بهره‌وری از زمان بسیار حائز اهمیت است. همچنین، تأثیر سرعت سایت بر سئو یکی از موارد بحث‌برانگیز و کلان در دنیای تجارت آنلاین است. سرعت لود یک وبسایت اثرات عمیقی بر تجربه کاربری دارد و همچنین به شکل مستقیم روی رتبه‌بندی و موقعیت یک سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجوی اثر می‌گذارد. در این متن، به بررسی چگونگی تأثیر سرعت سایت بر بهبود سئو و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو پرداخته خواهد شد.

تجربه کاربری بهتر

سرعت لود صفحات وب تأثیر مستقیمی بر تجربه کاربری دارد. کاربران تمایل دارند به سرعت و بدون تأخیر به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنند. اگر یک وبسایت به خوبی بهینه نشده باشد و صفحات آن با تأخیر بالا لود شوند، کاربران ممکن است احتمالاً از این تجربه ناخوشایند ناشی از زمان برداشت بیش از حد برای بارگذاری صفحه منصرف شوند
درباره درنا پی سی مگ 

کاهش نرخ خروج

سرعت سایت تأثیر مستقیمی بر نرخ خروج (Bounce Rate) دارد. اگر کاربران به دلیل عدم صبر در انتظار بارگذاری صفحه از سایت خارج شوند، نرخ خروج بالا خواهد رفت. این مسئله نشان‌دهنده عدم جذب کاربران توسط محتوای سایت و تأثیر منفی آن بر سئو است.

تأثیر مستقیم بر سئو

موتورهای جستجوی امروزی مانند گوگل، سرعت سایت را به عنوان یکی از عوامل مهم در رتبه‌بندی سایت‌ها در نتایج جستجو در نظر می‌گیرند. سرعت لود صفحات یک سایت به عنوان یکی از عوامل اصلی در ارزیابی کیفیت وبسایت در نظر گرفته می‌شود.

سئو وردپرس

آمارها نشان‌داده‌اند که تا به امروز تقریبا ۴۴۵ میلیون سایت بر روی پلتفرم وردپرس ایجاد شده است. به همین جهت است که سئو وردپرس یکی از موضوعات مورد توجه کاربران است. افرادی که سایت‌شان را بر روی وردپرس بنا کرده‌اند می‌توانند با سئو کردن سایت وردپرسی‌شان به بیشتر دیدن شدن سایت کمک کنند.

میانگین درآمد سئوکار

این سوال می‌تواند جواب‌هایی بسیار متفاوت داشته باشد. همه چیز در این زمینه بستگی به خوده شخص سئوکار دارد. از آنجایی که بیشتر سئوکارها به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند و همزمان چند پروژه را مدیریت می‌کنند نمی‌توانیم یک مبلغ دقیق و مشخص را به عنوان درآمد سئوکار معرفی کنیم. اما به صورت کلی اگر سئوکاری به صورت تمام وقت استخدام یک مجموعه مشخص باشد دستمزدش از ۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان شروع می‌شود. اگر به صورت فریلنسری فعالت کند، درآمدش حداقل از ۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان شروع و می‌تواند تا ماهی ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان هم باشد. آموزش 0 تا صد نصب لینوکس 

نکات تکمیلی بهینه سازی موتور جست و جو

سئو موضوع وسیعی است که تنها نمی‌توان در یک بلاگ پست همه چیز درباره‌ی آن را توضیح داد. در اینجا به چند نکته مهم تکمیلی درباره‌ی سئو که باید بدانید پرداختیم.

۱.سئو کلاه سیاه

سئو را به طور کلی می‌توانیم به دو دسته تقسیم کنیم. سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید. سئو کلاه سیاه غیر قانونی است. در این روش شما تلاش می‌کنید با استفاده از برخی تکنیک‌ها سر خزنده‌های گوگل کلاه بگذارید و کاری‌ کنید تا خزنده‌ها به شما رتبه بدهند. به صورت کلی سئو کلاه سیاه به مجموعه اقداماتی می‌گویند که برخی سئوکاران برای بهینه سازی سایت انجام می‌دهند اما این اقدامات برخلاف قوانین نامه گوگل یا سایر موتورهای جست و جوگر است. مهم‌ترین عیب سئو کلاه سیاه عاقبت آن است. اگر گوگل متوجه شود که شما در حال استفاده از سئو کلاه سیاه هستید، به احتمال زیاد به صورت کلی سایت شما را حذف می‌کند. برخی از تکنیک‌هایی که در سئو کلاه سیاه استفاده می‌شوند عبارتند از:
  • استفاده از مزرعه محتوایی
  • تولید و انتشار محتواهای اتوماتیک (محتواهایی که توسط نرم افزارها تولید می‌شوند و برای مخاطب ارزشی ایجاد نمی‌کنند اما دارای کلمه کلیدی هستند و مورد قبول خزنده‌ها قرار می‌گیرند.)
  • لینک‌سازی‌های غیر طبیعی
  • محتوا یا لینک پنهان در صفحه
  • محتواهای دزدیده شده (Scraped Content)
  • و…
%D8%B3%D8%A6%D9%88 %DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%87 %D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87 درنا پی سی
سئو کلاه سیاه چیست و چه خطرهایی دارد؟

۲.سئو کلاه سفید

به سئو عادی و قانونی که از ابتدای این مقاله درباره‌ی آن صحبت می‌کردیم سئو کلاه سفید می‌گویند. ممکن است که روش‌های سئو کلاه سفید دیرتر از کلاه سیاه جواب دهند اما مهم این است که این اقدامات در راستای قانون‌نامه‌ی گوگل هستند و خطری شما و سایت‌تان را تهدید نمی‌کند. جالب است بدانید نوعی سئو به نام سئو کلاه خاکستری هم داریم که ترکیبی از سئو کلاه سفید و کلاه سیاه است.    

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم هر آنچه باید درباره‌ی مقدمات سئو بدانید را مطرح کرده و به سوال سئو چیست پاسخی کامل و همه جانبه بدهیم. اگر نکته یا سوالی در رابطه با این موضوع دارید که در این مقاله به آن نپرداخته‌ایم حتماً در قسمت کامنت از ما بپرسید، تلاش می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخ سوال شما را بدهیم. درنهایت اگه دنبال یک سئو کار خیلی خفن با قیمت مناسب میگردی اینجا کلیک کن.
دسته‌بندی سئو
اشتراک گذاری
مدیر روابط عمومی درنا پی سی
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت